Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Jak dlouho zavařovat hotové jídlo na cestu?

moucha
26. kvě 2013

ahoj maminy, mám malé děti a ty obědy bych chtěla mít klasiku, jedeme k moři a tak jak dlouho zavařujete a při kolika stupních hotové jídlo? UVařím guláš, dám ho do zavařovací sklenice ...a jak dlouho sterilovat, aby to 14 dní vydrželo???díky za rady 🙂

medakote
26. kvě 2013

@moucha Já zatím zavařovala jen jídlo pro dospělé (pečené kuře, maso na houbách...) čerstvě uvařené na 100 stupňů (var) asi 20-30 minut a nikdy se mi nezkazilo. Pro jistotu do odjezdu můžeš uchovávat v lednici a nevystavovat to extremním podmínkám na cestě, nedavat na slunce apod., ale to je jasné.

konidana
29. kvě 2013

My na dovolený taky hodně zavařovali jídlo. Hotové jídlo je potřeba zavařovat 2x. Poprvé 1,5h a pak druhý den ještě 1h. To pak klidně vydrží i rok. Prostě domácí konzerva. Pokud se do dvou týdnů mělo sníst, tak stačí zavařit jednou (aspoň tu hodinu při varu- teploměr nemám prostě se voda musí vařit), ale i tak jsme to radši měli v lednici.

Sem začni psát odpověď...

Odešli