Co k obědu na cestách?

6. dub 2023

Zdravím
Co dáváte ročním dětem k obědu, když jste někde na cestách a nemáte možnost jídlo nikde ohřát? Jedeme brzy na dovolenou a přemýšlím, co dám dítěti k obědu.

kakba
6. dub 2023

A co budete jíst vy? Vy oběd mít nebudete? Nejsem matka co všechno hrotí, dávala bych to co budete mít vy, kór když je to ještě na dovolené.

andelka
6. dub 2023

Dávala jsem třeba ovocnou skleničku s obilovinou. Ale to výjimečně. Většinou se dá jídlo ohřát někde. Vy budete taky na studeném? Staršímu dítku bych dala normálně něco od nás, bramborovou kaši, polévku, rizoto..ale ročnímu asi ne, bývá to slané. Na cesty bych brala skleničky, a požádala o ohřátí.

areh
6. dub 2023

Měla jsem termonádobu, kde mi jídlo vydrželo teplé hodně dlouho. I po 24h bylo vlažné. Vždycky jsem do toho zvážila rizoto nebo něco podobného.

vendes
6. dub 2023

Když jedeme vlakem přes celou republiku, beru tousty, termosku s polévkou, ovoce/zeleninu v krabičce, nějakou tu ovocnou/pribinákovou kapsičku.

zuzekk
6. dub 2023

Termoska na jídlo. Pokud vy dospělí plánujete jen studenou/žádnou stravu, vydrží mu v termosce ohřáté z domova/posledního místa, kde se dá ohřát, několik hodin. Ale pokud si vy budete kupovat oběd, neřešila bych a dala prostě od sebe. Takto výjimečně bych sůl ani nic jiného neřešila.

mourovatakocka
6. dub 2023

My když jezdíme na půldenní výlety, tak děti mají oběd až po spaní a na oběd mají svačinu :D Takže kostičky chleba s něčím, hodně jsme jezdili s jogurtem, ovocem, piškoty. A klasický oběd byl místo svačiny a žádný stres.

merope
6. dub 2023

@areh To už bych se bála, že po 24 hodinách teplého jídla se v tom něco namnoží.

merope
6. dub 2023

Rok a 4 měsíce už normálně dostával jídlo od nás z talíře. Doteď (4 roky) se holt přizpůsobím tomu, co si objednám, dám si většinou polívku a druhý jídlo, ty porce bývají obří, takže se podělíme. A neobjednám si něco pro dítě vyloženě nevhodného.

ajja87
6. dub 2023

Běžně jsem objednavala něco co bude vhodné i pro děti, kuře s rýží,br.kasi...omacku s knedlikem,vyvarovou polívku,holt jsme se nějaký čas tomu přizpůsobili,jinak když byla tura bez restaurace,tak prostě sebou tousty,namazany chleba atd.vsak jednou se nic nestane, když nedostane k obědu teple jidlo,tak jsem třeba vynahradila večer.

areh
6. dub 2023

@merope druhý den to samozřejmě nikdo nejedl. Chtěla jsem tím jen říct, že to tam vydrží dlouho teplé 🙂

jane46
6. dub 2023

Většinou jak tu píšou ostatní a kdyby nebylo kde, tak na studenou kuchyni (místo teplého oběda) dítě taky neumře. Takže nabalit víc "svačin" a bylo.

merope
6. dub 2023

@areh Tak to jo, já jen že dost lidí neví, že třeba ráno uvařené těstoviny ponechané v teple můžou večer udělat pěknou pohromu.

autor
6. dub 2023

My s manželem si vezmeme max rohlík a pak si dáme oběd až na místě, což bude až tak kolem 4 odpoledne a do té doby syn nevydrží. Jinak bych mu dala něco od sebe, taky to úplně nehrotím.

te_reza
6. dub 2023

Stavujeme se v restauraci. Nikdy by mě nenapadlo tahat oběd při cestě z bodu a do bodu b. I kdyby to byl mekáč

ajja87
6. dub 2023

Tak bych mu vzala prostě svačinu a to teplé jidlo az na místě.

korin
6. dub 2023

Ráno dělám palačinky, které bereme s sebou, ale děti mám starší.

jipe
6. dub 2023

brala jsem skleničku s masozeleninou, do termotaštičky, do oběda to teplé vydrželo, když jsem to ráno ohřála.

zuzekk
12. dub 2023

@merope
@areh onehdy jsem si naběhla: na lyže jsem ohrala ráno skleničku (po hodně dlouhý době, v zásobě přesně pro tento případ), do termosky. K obědu snědl sotva půlku. K večeři jsem mu to tedy dohřala, s chutí to dojedl. No a v noci.... takový blití ještě naše ložnice neviděla. 🥵

teetee
12. dub 2023

Sunar míval slaný příkrm v kapsičce. Dcera jej jedla s chutí i studený. Ale určitě by se chvili před podáváním dala kapsička strčit i do termosky s horkou vodou a ohřát.