Jídlo na dovolenou

ivulka4
29. srp 2016

Maminky, poraďte prosím, kdo máte zkušenosti. Pojedeme poprvé s dcerou k moři, máme to bez jídla /Chorvatsko autem/. My s manželem se vždy obstaráme, ale kvůli malé /bude mít dva roky/ bych chtěla aspoň nějakou omáčku zavařit /rajskou, znojemskou, kuře na paprice/ .... dočetla jsem se, že se nesmí zahušťovat ... ale dále se názory rozchází, jak dlouho a jak vlastně zavařovat. Máte prosím někdo zkušenosti? 45 minut při 95 stupních? Stačí jednou, nebo dvakrát?
A mám to raději méně uvařit to maso, když se pak ještě zavařuje, tak "dojde"?
Malá je sice dobrá strávník, ale jistota je jistota, mít něco s sebou 🙂
Díky moc za rady!

emkous
29. srp 2016

Ahoj, hotovky na cestu dělám tak, že osmahnu maso nakrájené na kostky (většinou kuřecí prsa, ale zkoušela jsem i mleté, ať je změna) přihodím nějakou zeleninu (většinou mraženou směs hrášek, mrkev, kukuřice), podliju, podusím více méně do měkka. Pak přeliju do skleniček (osvědčila se mi mezivelkost - např. od majonézy), zavíčkuju, strčím do hrnce, dám vodu asi 1-2 cm pod víčko a vařím 20-30 minut.
Nevím, jestli je to ten nejlepší postup, ale nic mi se zatím nezkazilo 😉
Užijte si dovču 🙂

svetlus_pepca
29. srp 2016

No, vím, že to není nejideálnější řešení, ale nezvažovala jsi ty kupované hotovky?? 😉

ivulka4
autor
29. srp 2016

@svetlus_pepca jaké hotovky myslíš? jako plechovky?

svetlus_pepca
29. srp 2016

@ivulka4 Ne, dětské 🙂 V drogeriích nebo marketech je mají u přesnídávek. Plastová krabička, jídlo okolo 40-50,- Kč, celkem dobrý výběr. Rizoto, těstoviny s omáčkou, ryby, maso s přílohou, se zeleninou. Strčíš do mikrovlnky a za půl minuty máš ohřáto. Občas to koupím, když jedem někam, kde nevím, jak to bude s jídlem. Jsou vhodné pro děti 1-3 roky. A třeba malému chutnají. Už to není tak bez chuti jako ty přesnídávky do roka.

ivulka4
autor
29. srp 2016

@svetlus_pepca aha, tak to vůbec neznám, mrknu na to, díky za tip

klara.t
29. srp 2016

já mám už větší děti, takže si dovolím na dovče udělat i něco nezdravého. Kupuji vepřovou konzervu v Lidlu (kvalitní, 90%masa, vyhrála v dtestu) a z toho udělám na místě rychlé rizoto. nebo opět v Lidlu koupím hotovou sekanou a k tomu brambory, případně koupím uzenou rolku, kterou na dovče jen povaříma opět třeba s bramborem. Případně jí tam uděláte bramborovou kaši, třeba s volským okem, plátkem masa.... Také jsem letos vzala mražené mleté maso (vydrželo v té přenosné ledničce s dalším mraženým) a udělala tam omáčku na špagety za pomocí skleničkové omáčky na šagety. případně udělejte vepřové na paprice, také je to do hodinky hotové, pokud masíčko děláte na kostičky. Nemusíte pak zavařovat doma.

andryyysssek
30. srp 2016

My kupovali ty těstoviny s omáčkou v sáčku nebo jsme si na jídlo zašli.A taky mám skoro dvouleťáka,jedl to,co my.

ivulka4
autor
17. zář 2016

Ahoj maminky, tak jen hlásím, že jsem nakonec s sebou uvařila jen maso na cibulce ve vlastní šťávě a taky dýňovou polévku, nic jsem nezapravovala samozřejmě, zavařila jsem to dvakrát na 80 st. a paráda, vezla jsem to na stojáka, na místě zavařila rýži apod. a měli jsme pár super obědů 🙂 jinak i strava na místě super, malá miluje ryby. Tak díky všem za názory a rady.