Jídla k zamražení. Jaká jsou ta osvědčená u vás?

6. led 2024

Ahoj,

jaká jídla se vám osvědčila zamrazovat? My co už je zpracované nemrazíme nikdy, ale budu nějakou dobu mimo, tak to chci doma usnadnit a nachystat nějaké zásoby. Vývar je jasnej, co nějaké další polévky, dají se? Co česnečka? Nebo lepší udělat vždy čerstvou právě třeba z vývaru? Když udělám třeba kuře na paprice, tak omáčka se dá zamrazit, to vím, ale co maso? Zamrazit i s uvařeným masem nebo pak udělat na pánvi čerstvé a hodit do omáčky? Přílohy se asi moc mrazit nedají, co? Jaká jídla máte ještě v mražáku nachystaná na akutní situace?

krisstina93
6. led 2024

Mě teda rozmrazene jídlo nechutna, ale dá se skoro vše, víceméně jakákoliv omáčka, Polívka, akorat nesmis mrazit přílohy (snad s výjimkou knedlíků). Případně je řešení to i zavarit do sklenice a nechat v lednici, to taky chvíli vydrží. Jedine co mám v mrazáku jako takovou pohotovost jsou ovocné knedliky, ty pak hodím jen uvařit do vody, ale jiné jídlo mi pak přijde hnusne, ale to má každý jinak no.

betelgeuzz
6. led 2024

Nedají se mrazit brambory, jinak snad všechno. Zamražuji zbytky těstovin, rýže, knedlíky. I zbytky masa se šťavou, omáčky. Nevařím speciálně do mražáku, ale když zbyde jedna porce a nikdo to už nechce, tak to hodím do mražáku, hodím do jedné krabičky přílohu i maso, a když jsem pak doma na HO, tak si vyndám krabičku a mám oběd.

konidana
6. led 2024

Mrazime omacky s masem, prilohy pak se dodelaji zvlast, knedliky taky mrazime jakykoli. Polevky lze mrazit jakekoli bez brambor, kvetakovou a brokolicovou jen krem bez ruzicek, pecene maso se zelim klidne taky, rizoto, sekana, karbanatky mrazime uplacane syrove, ...

levandule_k
6. led 2024

Kuře na paprice v pohodě zamrazíš, já třeba mrazím pečené maso, čočku, hovězí na šťávě, guláš, smetanové omáčky, sekanou, čočku, cizrnu. Respektive mrazím maso, co projde pečením, nebo dušením. Nemrazím minutky, ty mám ráda čerstvé.
Nemrzím přílohy, ty mám ráda čerstvé, výjimkou knedlíků, ty dám do mrazáku klidně a určitě nemrazit brambory, ty jsou po rozmrazení extra hnusné.
Z polévek jsem mrazila špenátový krém, dýňový krém, polívku z červené čočky, vývar, zelňačku, akorát teda nikde nesmí být brambory. Třeba do zelňačky se nás brambory běžně dávají, ale ta krabička, co jde do mrazáku jde bez brambor, ty si pak dovařuji extra.
Jako velmi jednoduchá příloha na přípravu je kuskus.

konidana
6. led 2024

Bramborova kase ale zmrazit jde, ty to nevadi.

emillyhk
6. led 2024

Nemrazím omáčky se smetanou a brambory. Co máme rádi, tak je guláš, klidně i segedin, boloňská omáčka (tu teda ještě po rozmražení dotáhnu trochou bylinek a klidně lžící kečupu, je potom "čerstvá"), kuře na paprice (smetanu až do hotové po rozmražení) Z polévek mám ráda dýňovou, jinak mrazím čistý vývar s masem, zeleninu a nudle nebo nočky zavařím čerstvé. Fajn je i sekaná nebo karbanátky.
A nevyžádaná rada - v zásobě mám i omáčky ve sklenici od Uncle Ben's, stačí orestovat maso, uvařit rýži. Z tuňáka v konzervě, nějaké sterilované/čerstvé zeleniny, těstovin nebo kuskusu je rychlý salát. 😉

veunka17
6. led 2024

Můj taťka nosí mražená jídla z práce a tam je mražené snad všechno. Důležité při ohřívání je, aby to zase prošlo varem dá se říct, jinak to fakt dobrý není....
Nosí boloňský špagety, činu s rýží, různé guláše s knedlíky, maso se špenátem a bramborovým knedlíkem, svíčkovou, rajskou s knedlíkem i těstovinami, nevím co ještě. Vždy to jsou dvě krabičky spojené,v jedné příloha v druhé zbytek.

me_druhe_ja
6. led 2024

Mrazim vše. Kromě bramborových příloh. A všechno v pohodě.