icon

Kam do jižních Čech? Potřebuji poradit oblast

marutidlo
26. led 2015

Dobrý den, v létě bychom rádi vyrazili do Jižních Čech. Vybírám mezi Třeboňskem, okolím Jindřichova Hradce a Českou Kanadou. Jedná se o dovolenou s dětmi od 1,5 roku do 7let. Preferujeme možnost výletů na kolech, ale nic moc dlouhého a nějakou tu pěší turistiku. Ubytování pak budeme hledat pronájem celé chalupy někde spíš na samotě. Máte někdo zkušenost s některou z těchto lokalit? Děkuji moc Martina

adypro
26. led 2015

Jednoznačně přímo Třeboň, nám se tam strašně moc líbilo, byli jsme tam ještě bez dítěte, ale hemžilo se to tam rodinami s dětmi. Ideální na kolo, na pěšky je to všechno víc daleko, ale po rovinách. Přímo v Třeboni jsou i krásná muzea, když není ok počasí nebo je potřeba změna. Doporučuju Muzeum přírody u zámku a muzeum sladkovodních ryb. Všude plno restaurací, příjemné a krásné město. Projeli jsme na kolech i okolí Jindřichova Hradce, Č. Kanada je už dost kopcovitá. Za mě Třeboň bez přemýšlení.

terka_85
26. led 2015

Taky jsem pro Třeboň. Máme kousek u Třeboně chalupu a je tam moc krásně. Přes léto je to tam samá rodina s dětmi, přesně jak píše adypro.

vilibalda
26. led 2015

Jsem pro Českou kanadu 🙂 Mám to tam moc ráda z dětství, kdy jsem tam jezdila na tábory. My si tam užili nádhernou dovolenou (děti půl roku a 2 roky). Myslím, že i chalup k pronajmutí je tam dost. My jsme byli spokojeni ve Slavonicích na náměstí (vyhovovalo nám, že si můžeme zajít kousek na zmrzlinu, do obchodu). Vždy jsme někam kousek dojeli autem a pak si udělali výlet. Na kolech nejezdíme, ale cyklistů tam bylo taky dost. Třeboň, ani J. Hradec neznám, třeba je tam ještě líp 🙂

hojda
26. led 2015

Jindřichův Hradec, krásné výlety lokálkou do okolí jde spojit s i s cyklovýletem, koupání na každém rohu a samotný JH je krásný.

punky
26. led 2015

jemcina je to ubytovani mezi lesy da se rict vedle je zamecek krasna krajina hlavne na cyklo vylety a pak me napada lipno a bechyne