icon

Kam má smysl jet na letní dovolenou s 1,5ročním dítětem?

rozzaarka
1. únor 2015

Ahoj maminky, chtěla jsem se vás zeptat na zkušenosti s dovolenou s cca 1,5 ročním dítětem. Má smysl jet k moři? Letět? Autem? Užije si to? Nebo jen dovča tady v Čechách? Pohádková vesnička atd... ? Nebo třeba do Švýcarska?
Chtěla bych, abychom si to všichni maximálně užili a je mi celkem jedno, kde to bude. Případně prosím o nějaké konkrétní tipy, kde jste třeba byli vy a dítě bylo nadšené. Děkuju

Strana
z2
rozzaarka
autor
3. únor 2015

@veeeraf ta je uuuzasna 🙂dk za odkaz 🙂

hojda
3. únor 2015

Nám se líbilo na jižní Moravě, konkrétně Jáňův Dvůr, na dvoře hospoda a velké piskoviště, zvířátka, cyklostezky mezi vinicemi a kousek odtud je možnost koupání v termálech, buď v Rakousku v Laa nebo v Pasohlávkách velký aqvapark. Kousek i do Mikulova, který je taky moc hezky.

lorreine
3. únor 2015

Podla mna chodte tam, kde si uzite aj vy s manzelom. V zmysle, ak mas rada more, tak je blbost chodit na tury 😉. My sme boli s Diankou v Turecku, ked mala 14 mesiacov. A velka pohoda. V lietadle pohodicka, v Turecku obrovske mnozstvo family friendly hotelov s detskymi bazenmi (aj pre tie najmensie deti) a detskymi kutikmi a preliezkami. Ked mala 21 mesiacov, boli sme na Kapverdach. Let aj ked dlhsi zvladla v pohode a tam sa jej tiez pacilo. A nam ohromne. Ja som rozhodne bud za kratke vzdialenosti autom (takze radsej CR) alebo potom letecky. Nejakych 8-9 hodin v aute je dost aj na mna...

kamino
3. únor 2015

@rozzaarka tak do kruhu ho nedostaneme ani nasilim 😃 v bazenech v termalech se nas drzel jako kliste,nesklouzl si ani malou skluzavku pro mimina,kterou bravurne v roce zvladal.. Tezky bojkot,ve vode byl max ppo pul lytek 😃

rozzaarka
autor
3. únor 2015

@kamino to je mazec. no, ne vsechny deti jsou vodni 🙂 my si prave uzivali, ze muzeme v toboganech jezdit spolu na jednom kruhu 😀 no tak nic, ale je to tam celkove moc pekny 🙂 byla to nase prvni spolecna dovca, ale teda 2010, od ty doby se to tam asi taky trochu hnulo 🙂

kamino
3. únor 2015

@rozzaarka Bobes je cervencovej,tak jsme jeli poprve hned jak mu byl rok..to si vodu uzival,tak jame jeli za rok znovy a nestacili se divit,jak se mu vyvinul pud sebezachovy 😃

rozzaarka
autor
3. únor 2015

@kamino mozna bud rada, ze ti nebude skakat buhvi kam z buhvi ceho... a nemel nejaky blby zazitek s vodou? ono staci blby politi hlavy, kdy mu to vjede do nosu a "fobie" muze byt na svete

kamino
3. únor 2015

@rozzaarka to vis ze ma.. omylem si pustil sprchu do obliceje a nenapadlo ho ji otocit mimo 😃 a pak v nesem domacim bazenu na.nej parkrat caknul bratranec a bylo vymalovano.. verim,ze ho.to.prejde 😃

rozzaarka
autor
3. únor 2015

@kamino chce to hodne casu, pak to snad bude dobry 🙂 ale velky milovnik vody z nej asi nebude. ale s tou sprchou - dost dobry 🙂

kamino
3. únor 2015

@rozzaarka on je v tom po tatinkovi 😄 ten plave jen tam kde staci 😃

calabasa
3. únor 2015

Já bych se chtěla zeptat, kolik tak zhruba utratíte za dovolenou...já nikdy na klasické dovolené s cestovkou nebyla, teď máme dvě malé děti a říkala jsem si, zkusíme moře....v září....třeba Řecko. Na 10 dní cca 35.000 a nějaká útrata tam?! Nějak nechápu, jak tu čtu, jak si všichni jezdí na dovolené. Nemyslím to zle, jen jsem překvapená.

veronicka89
3. únor 2015

Ja jezdim kazdy rok na dovcu a jezdila jsem i s nasima i s malym brachou.

Je jedno at to bylo Turecko, Malllorca nebo Kanarske ostrovy vsude bylo vzdycky olno rodin i treba s miminkama co ani nesedely. Slysela jsem dokonce nazory ze pokud neni miminko opravdu jeste hodne male ale treba 6m+ tak je to s nim jeste lepsi nez se starsima, ktere clovek musi neustale hlidat ...

@calabasa

Jde o to hlavne o jakou dovolenou mas zajem a jak moc jsi zdatna v hledani 😀

Ono se da do turecka jet za 12 000 tisic na osobu s jidlem,pitim,zmrzlinama,alkoholem + deti zdarma do hezkeho hotelu

Zalezi kam chces jet ...🙂

Kazdopadne pokud ma clovek moznost nejezdete s ceskyma CK .

My byli na jednom hotelu za 28.000/ osoba na 12 dni all incl. A pak jsme se tam potkali s prazakama kteri byli za 50.000 Na osobu 😀 takze asi tak 😎

Uz se tesim az pristi rok nekam pojedem 😀 😵 😀

veronicka89
3. únor 2015

Jeste jsem chtela rict, ze pokud mate treba 2 deti . Jsou specialni nabidky-hotely. Ktere maji dite treba do 10 let zcela zdarma . Takze to taky hodne udela.
Hotely tyto deti zdarma maji snad i do nejakych 14 let . Ale musi se opravdu hledat.

Jeste jsem chtela rict, ze dovolena kde musim varit, nebo nekam autobusem-autem-pesky chodit k mori neni dovolena 🙂 pro me.

Takze All inclusive+ ne v centru(ale blizko mesta)+ne u letiste+ne u cesty+s velkou zahradou+moznostma pro deti+hned u plaze 😉

calabasa
3. únor 2015

@veronicka89 Jj, chápu, jen jsem tu psala své prvotní velké překvapení, kolik to tak stojí. Já ani nechci AI, já naopak ráda chodím do místních restaurací, chodím nakupovat na trhy a vařím. Ale blízko u moře bych chtěla být. No nic, tolik nechci dát, holt v Rakousku u jezer je taky hezky, snad muž nepoleze po ferátách s dcerou v nosítku 🙂 Moře počká, snad googlim slušně. To jsou opravdu super rozdíly!!! Naše poslední svobodná dovolená byla na Madeiře z Drážďan. Díky a krásné léto ! 🙂

veronicka89
3. únor 2015

@calabasa Ja v Rakousku bydlim :-P (rakouskou dovolenou hledejte pres EBAY.de ) Nevim jestli lpite na tom vareni ale pokud nemate suroviny z domu, tak to nekdy vychazi i draz. (vareni+chozeni do restauraci)
Taky vam preju hezky vecer i leto 🙂 ohhh ja uz se nemuzu dockat zari 😀

nanncy
9. únor 2015

My byli na chalupě v Českém ráji http://www.e-chalupy.cz/cesky_raj/uhlire_chalup...
-2 rodiny a moc jsme si to užili.Na zahradě bazén, pískoviště, klouzačka, houpačka. Kolem krásná příroda, chodili jsme se ve vesnici dívat na zvířátka, do lesa na houby, borůvky a v okolí spousta výletů-ZOO Dvůr Králové, Trosky, JIčín Rumcajsova dílnička,hrady a růzé pohádkové stezky. Fakt super

Strana
z2