icon

Kde sedět v letadle s dětmi během dlouhého letu?

maki600
19. dub 2022

Ahoj čeká nás 7 hodinový let s dětmi 7 a 4 roky a manželem ,,kam si v letadle sedáte myslím jakou řadu a jak jste spokojený ?

Strana
z2
bejuna29
20. dub 2022

@veroniquecz i cestovky dělají seating, za poplatek

petronelka20
20. dub 2022

@zelenaesmolda my leteli naposledy v breznu s cestovkou a na letisti jsme si mista vybirali, jak cestu tam, tak i zpet.

veroniquecz
20. dub 2022

@bejuna29 asi jak které 🤷🏻‍♀️ Každopádně v ČR se šlo vždy domluvit, v zahraničí jsme se parkrat hádali a dvakrát holt nevyhádali 🤷🏻‍♀️

veronicka89
20. dub 2022

@anetttie ja si vzdy na letisti reknu ze chci sedet vepredu...pokud uz jsou mista pryc ...donluvim to s letuskou primi v letadle
...ale jde jen o me teda ...v letadle se o deti nestaram😂

teate
20. dub 2022

@maki600 My si vždy předem platíme první řadu, je tam hodně místa, prcek si tam pohraje nebo se i vyspí. Stojí to 500/os na jednu cestu. Děláme to pokaždé a opakovaně. Jak u leteckých společností tak u cestovek. Nikdy to nebyl problém.

malanoha
20. dub 2022

Letěla jsem v úplně poslední řadě, i v úplně první, i u nouzového východu, nad křídlem i mimo něj, u okýnka i v uličce, s dětma i sama a myslím, že je to úplně fuk 😄 První řada je super, ale nějaký vysoký poplatek bych za to nedala... V poslední řadě je v případě nějaké havárie větší šance asi tak o nula nula nic, že to přežijete 😄 Pokud mám nějaké přání ohledně místa, tak se snažím být u odbavení co nejdříve. Jednou jsme se prohodili s nějakým cizím panem i přímo na palubě. Klídek, malé dítě určitě nesoupnou od rodiče na druhý konec letadla..

mollyweasley
20. dub 2022

@malanoha A i kdyby malé dítě hodili bokem, ten člověk, který ho vyfasuje vedle sebe, se moc rád s rodičem vymění.

amenophus
20. dub 2022

A je to velky nebo maly letadlo? Ve velkym letadle bych s detma zabrala tu ctyrku uprostred, idealne u nouzoveho vychodu kde je vic mista. Riskantnejsi moznost by byla zabrat si dve trojky u okynka za sebou a doufat ze let nebude moc plnej a nikoho vam tam neposadej (takhle by aspon deti mohly koukat z okynka). V malym letadle ("malym" ve smyslu 737/A320) je to asi jedno, tam stejne jsou jen trojsedacky takze budete rozdeleni budto za sebou nebo pres ulicku. Vepredu je vic mista, ale tam vetsinou sedavaj s malejma miminkama. Ja naopak rada sedavam uplne vzadu, ale ja tam versi hluk.

arielka222
21. dub 2022

@maki600 určitě doporučuju první řadu když je volná, případně na začátku, maximálně uprostřed nad křídly. Pro mě je vždy s dětmi priorita mít blízko záchod, ptz ten je potřeba částo.

zanett
21. dub 2022

@anetttie Proboha, to byl letecky stredovek, kdy si clovek nemohl zvolit sedadlo. Samozrejme je to dnes nejenom mozne, ale naprosto bezne - pri online checkinu vetsina leteckych spolecnosti doporucuje vybrat si sedadlo (samozrejme v nekterych pripadech za priplatek). Doba se meni, mozna jste jen dlouho neletela letadlem... Letam velmi casto, zrovna jsem se vcera vratila ze zahranici, v poslednim tydnu 4 lety. Takze by me velmi, VELMI prekvapila letecka spolecnost, ktera mi vybere misto az pri check inu na letisti 😀

zanett
21. dub 2022

@missbufy To rozhodne neni automaticke, ze 'rodiny sedi spolu', prave naopak. Spis se stava, ze pokud si nevyberete sedadla pri checkinu u sebe, skoncite buh vi kde po letadle. Ted jsme se s pritelem vraceli z Mallorky a online check in jsme nechali na posledni chvili, takze sedadla vedle sebe uz nebyla k dispozici a sedeli jsme kazdy jinde (slo o Easy Jet).

j.a.n.i
21. dub 2022

@zanett Tak u charteru cestovek je zcela běžné, ze online checkin neni a mista clovek dostane az na letišti. A u toho se mi tedy nestalo, ze by rodiny delili.

jolcap
21. dub 2022

@maki600 nad křídlem sedět nebudete, protože tam jsou nouzové východy a tam nesmí sedět děti, jinak dle mě je to jedno, protože záleží na tom kdo bude kolem Vás, lidi nesnášící děti třeba

jolcap
21. dub 2022

@zanett většinou pokud letíte na vlastní pěst s cestovkama to tak nebývá a taky se za výběr místa platí v 90% je to služba navíc

zanett
21. dub 2022

@jolcap tak je pravda, ze s cestovkou jsem nikam neletela uz nekolik let. A vyber mista se plati jen v pripade, ze jde o sedadla u exitu (vic prostoru na nohy) a v prednich radach. Ale zase asi zalezi jak ktera letecka spolecnost. Ty male regionalni v Asii nebo v USA to muzou mit jinak.

grelen
21. dub 2022

@maki600 My si s detmi zasadne sedame uplne dozadu, treba predposledni rada. Je to z toho duvodu, ze se letadlo obsazuje postupne odpredu, takze predni rady jsou vzdy zaplnene, zatimco vzadu byva letadlo volnejsi az poloprazdne - samozrejme pokud neni uplne plne. Ale kdyz nejsou vsechna mista prodana tak v poslednich radach je vcelku velka sance ze budete mit okolo sebe misto. Napr. ted na vanoce jsme leteli za rodinou s prestupem, tj. dohromady 4 lety tam i zpatky, na jedne strane sedel manzel s dcerama a pres ulicku ja s miminkem, ve dvou pripadech obe dalsi mista vedle me volna a ve dvou pripadech tam sedel jeden clovek takze volne misto mezi. Obzvlast s miminem na kline to je obrovsky komfort mit vedle sebe misto na odlozeni veci, nebo se tak muze natahnout dite.
Dalsi vyhoda mista vzadu (nebo uplne vepredu, ale priplacet za prvni radu nam prijde zbytecne) je muj psychicky komfort, kdy mam pocit ze kdyz deti nahodou rvou tak vyrusuji jen par rad pred nama a ne pred nama i za nama, jako kdybychom sedeli nekde uprostred 😅

j.a.n.i
21. dub 2022

@jolcap Nouzove vychody jsou u jedne rafy, ale nad kridlem jsou minimálně tri.

maki600
autor
21. dub 2022

@grelen A nehází to tam víc nebo není tam víc hluku . ? Toalety jsou taky vzadu . ???

mollyweasley
21. dub 2022

@maki600 Já teda mám za to, že letadlo není vlak a není nic jako "víc házet".

grelen
21. dub 2022

@maki600 Neprijde mi. Bezdetna jsem nikdy neresila kde sedet, sedela jsem pokazde jinde a nemuzu rict ze by mi prislo ze je nekde hlucneji nebo to vic haze. Je ovsem pravda ze nase deti zvraci i v aute, takze dostavaji pred cestou kinedril tak jako tak, a v pohode to pak zvladnou. Jde hlavne o pristani, vzlet a samotny let byva ok.
Zachody vzadu jsou, to je jediny duvod proc si sedame vetsinou do predposledni rady a ne do posledni - aby se mi nekdo pri cekani na wc porad neopiral o operadlo (jak vidis tak to mam fakt promysleny 🙈😅). Ale v zasade to nevadi. Citit tam nic neni.

maki600
autor
21. dub 2022

@grelen no to teda máš , a byly jste u okýnka ?? My letíme fakt poprvé tak nevím co čekat 😁

amenophus
21. dub 2022

@maki600 ve vetsich letadlech (a pokud letite 7 hodin tak uz to asi nebude mala A320, ale neco vetsiho) jsou zachody na vice mistech. Vzadu jich byva vic, ale jsou i uprostred a vepredu. Hluk vzadu vetsi je, protoze je to za motorama.

grelen
22. dub 2022

@maki600 Nase deti zatim vyhled z okynka v letadle moc nezajima, takze to u nas roli uplne nehraje 🙂

jolcap
22. dub 2022

@maki600 hluk je při startu a přistání , jinak to prostě není tichá cesta, možná je lepší to prostě neřešit a nestresovat se, vše je nakonec jinak, mé dítě to prožívalo každý rok jinak, když jí bylo 9 mesíců spala, pak byla tak zvědavá, že jen koukala a pak si třeba hrála, spíš bych řešila vzít jim něco co neznají, novou hračku, pastelky , vymalovánky a dostatek jídla, když jsme lítaly brzo ráno tak stejně usnula , protože ruch na letišti od 3 hodin ji zmohl

Strana
z2