Koupím v Řecku příkrmy a pleny pro 10měsíční mimi?

dddenisa
14. zář 2016

Ahoj holky, chystáme se s desetiměsíčním mimčem na Krétu nebo Rhodos. Nevíte, jestli se dají běžně koupit skleničky - např. Hipp, pleny, přebalovací podložky, kaše? Ovoce jste dávaly normálně z hotelu? Jak je to s vodou - dá se tam koupit kojenecká? Předem moc děkuji za všecny tipy, co s sebou určitě vzít a co koupit tam.

barborka09
14. zář 2016

@dddenisa Myslím že v obou destinacích s tím nebudeš mít problém. V těch jejích "supermarketech" určitě seženeš skleničky, pleny, vodu. Jestli je voda kojenecká to nevím, ale klasická balená určitě není problém. Hlavně je důležité, jak daleko budete mít nejbližší obchod. My teď byli na Rhodosu a nejbližší obchod byl 3 kilometry. Takže je dobré si toto zjistit. V hotelu byl sice taky obchůdek, ale tam bys pořídila pro dítě pouze vodu. Co se ovoce týče, tak nás celý pobyt krmili pouze melounem, takže výběr vlastně žádný.

babanci
14. zář 2016

Jasně, v jejich obchodech seženeš, pleny normálně a výživa, jak kde. Tu bych si radši vzala pro všechny případy s sebou. Pokud si plánujete půjčit auto a cestovat si po ostrově, což obvykle děláme, pak si dojedeš a nakoupíš všechno, ale jestli budete jen v hotelu a v blízkosti, tak to krmení radši opravdu vezmi. Jinak, krásnou dovolenou, Řecko je moje srdeční záležitost . 🙂 Doporučuji ostrov Skopelos.

puresin
14. zář 2016

@dddenisa Vsechno jsem vzdycky kupovala az v destinaci, par kusu plen a prikrmu jsem mela jen pro zacatek, abych hned po priletu nemusela litat po obchodech. Brat VSECHNO potrebne, nevesli bychom se do hmotnostniho limitu na kufry. 🙂 Ovoce taky mistni, jen jsem ho treba jeste oplachla v balene vode. A 10m mimco se myslim bez kojenecke vody obejde, ale i tu tam urcite sezenes. Hodne takovych veci maji v lekarnach.

sonia79
14. zář 2016

@dddenisa Ahoj, několik let jsem tam žila, je to tedy už 4roky zpět, ale podle mě to bude plus minus stejný. Pleny problém nejsou, já žila tedy na pevnině, poblíž Leptokarye - tam se kromě Pampers daly koupit i pleny z LIDLu, ale tak Pampers by mohly vyhovovat snad každýmu a ty mají v každém supermarketu. Kojeneckou vodu si upřímně nepamatuju, ale mají kvalitní balenou vodu z většiny neperlivou a tu v klidu použij, žila jsem tam od dvou měsíců malé a používala jsem jen tu. Kaše mají, výborné jsou NOU-NOU, jsou v plechovkách a mají v supermarketu x příchutí. Malá mi je baštila víc než to co prodávají tady. Co se týče skleniček, tady bych si tak jistá nebyla, ve velkých městech to mají určitě, u nás měli max. dva typy a s tím se moc dlouho vyžít nedá. Takže bych si pár ks pro sichr přibalila. Ovoce a zelenina se nedá s naší srovnat, na trhu i v supermarketech koupíš za pár šupů v super kvalitě. Oni mají hodně ty trhy tak si zkus zjistit od místních co a jak, bývají většinou jednou za týden a koupíš tam fakt vše v super kvalitě (jídlo). Jinak opravdu mají věci co se u nás seženou v drogeriích hodně často v lékárnách, ty naše typické drogerie jsem tam nikde moc neviděla. Hezkou dovču!

dddenisa
autor
15. zář 2016

Holky, moc děkuji za rady, už jsem trochu klidnější. D.