Letadlem s rýmou. Máte zkušenost?

klarapech
9. zář 2023

Dobrý den
zajímá mne, jestli má někdo zkušenost s letem s dětmi co mají rýmu, nachlazení. Kašel ne. Dcera 3 roky má už druhy den, a za tři dny odlétáme, tak doufám ze se ji to zlepší. Problém by nastal, když by nachlazení dostal 16m syn. Tomu zatím nic není. Dávám sirup z cibule, mořskou vodu, vitaminy, čaje. Snažím se děti přes den od sebe trochu oddělit, ale nevím, jestli to k něčemu je. V noci spi každý jinde. Mate někdo zkušenost s letem s malým dítětem s rymou? Nebo pripadne s nějakým doplňkem stravy, co nám aktuálně pomůže? Nevím, co teď dělat, dovolenou máme bez pojištění. K doktorce můžeme zajít ještě v pondělí. Dekuji za Vaše zkušenosti.

fyii
9. zář 2023

@klarapech rymu bych vubec neresila, to by jsme nemohli letet z 90% letu. Predpokladam, ze letite k mori tam se deti rymy zbavi raz dva, morsky vzduch, dvakrat se napijou v mori a je po.. A doktorka ti na rymu stejne nic neda.. pokud neni na pamykoin to je ta hnusna zelena ryma (nevim jak se to pise, pac jsme to meli jednou a bylo to k nicemu).Vyplachuj morskou vodou a nevysiluj, je to jenom ryma. Pro malyho pokud se neumi vysmrkat si kup tu hadickou vysavacku cca 50 kc pro sichr.

tereza0111
9. zář 2023

Ryma v letadle je fakt blba. I za sebe jako dospelou vim, ze usi me snad nikdy neboli, kdyz jsem letela s rymou tak jeste 2 dny po pristani jsem premyslela, jestli nemam jit na usni. Strasna bolest a 100% to dela ta ryma - zkusenost nekolikrat zopakovana nanestesti.
Urcite s sebou sprej do nosu (normalne s nim projdes) a jak sednete do letadla tak pred vzletem striknout. Jestli mate dlouhy let tak pred pristavanim taky, jestli kratky tak to snad date na jedno a hlidat, at se diteti za letu fakt neucpe nos.
Vic nevim co poradit :(

knuffel
9. zář 2023

Dovolená v zahraničí bez pojištění? To je vtip?
Pokud nemáte cestovní pojištění, tím začni, online to máš na pár kliků.
Vem s sebou řádnou lékárničku a přibal i kapky do uší. Jinak bych nedramatizovala, rýmu hned propláchnete mořskou vodou a za dva dny bude dobře.

me_druhe_ja
9. zář 2023

@knuffel předpokládám bez pojištění dovolené, jako že už to teď nemůžou stornovat. Nebo můžou, ale nedostanou nic.

zelenaesmolda
9. zář 2023

@klarapech
kvuli ryme je zbytecne dovolenou rusit ale dejte pozor,at ma prazdne dutiny protoze jinak ji to bude pri zmene tlaku paradne bolet.

klarapech
autor
9. zář 2023

@knuffel cestovní pojištění máme, měla jsem na mysli pojištění pro případ, ze bychom nemohli odletět, to znamená, ze zájezd propadne.

knuffel
9. zář 2023

@klarapech Jo, pojištění storna...
Nic nedramatizovat, letět.

rencinka87
9. zář 2023

@klarapech Pocitejte s tim, ze pristani muze byt ocistec. Letela jsem s vetsi rymou jednou (ve 13 letech) a regulerne jsem brecela (a to nejsem zadna fnukna), neskutecna bolest dutin. Usi jsem mela po pristani uplne zabetonovany, po asi trech dnech mi v nich najednou brutalne prasklo, zabolelo to na vterinu a dobry, uz jsem zase slysela 😁
Takze se pripravte, ze to muze byt kruty, ale hodne deti spatne snasi pristavani i bez rymy - doporucuje se davat na pristavani neco cucat nebo pit, ale ta bolest z rymy jsou fakt dutiny, to se musi jen vydrzet.

izz76
10. zář 2023

@klarapech Před letem bych dceři stříkala do nosu něco ucinejsiho na rýmu, než je mořská voda. Aby nemá ucpane dutiny,je to nepříjemné hlavně při přistávání.

berynka
10. zář 2023

Ja teda s (poměrně velkou) rymou letěla a bylo to hrozny 😱. Pri vzletu bolest ucha jako pri zánětu. Než jsme se dostali na hladinu, tak se to stupnovalo 🤯.
Pri přistání to bylo naštěstí v klidu.

drep
10. zář 2023

@rencinka87 i já, taky jsem byla v pubertě a taky jsem to proslzela. Někdy po dvacítce jsem letěla se zánětem zvukovodu a to bylo teda peklo na zemi.
Snažila bych se agresivně o dekongesci sliznic, nasivin junior, ted nějaký mukolytikum - sinupret třeba. K doktorovi bych nechodila, s rýmou nic neudělá (i ten milovaný pamykon je totálně obsolentní lék).