Lisabon s batoletem, byl někdo?

teckovanaorchidej
14. dub 2013

Chci se zeptat, jestli někdo nemá tip na dobrý hotel v Lisabonu, letíme s batoletem 2,5 roku, případně nějaký tip, kam se zajít podívat i s dítětem. Děkuji

veruska007
15. dub 2013

Já tam byla na služebce, když jsem byla těhule. Ubytování v Lisabonu mě překvapilo, bylo dost levné. Já byla kvůli konferenci ve velkém hotelu, ale v okolí centra bylo plno levných rodinných penzionů, mnozí kolegové tam měli ubytované rodiny 😉. Jinak jsem po památkách chodila podle průvodce, co jsem si vzala na letišti 😉. Na některé památky byl (před pár lety) vstup zdarma, pokud jste vlastnili několikadenní jízdenku na MHD - ale tu prodávali jen na letišti a pak snad už jen na jednom místě - takže pokud poletíte, tak si tu jízdenku vyřiďte, určo se to vyplatí. Super byl noční Lisabon, zadarmo se dalo vyjet na vyhlídkovou věž v centru města. Taky jsem jela zadara takovou místní MHD - něco mezi lanovkou a tramvají - akorát to jede jen nahoru na kopec a dost... a vypadalo to jako taková chudinská čtvrť, v noci to dvakrát bezpečné nebylo. A pak samozřejmě Lisabonský hrad, ale vstupné tam zrovna nebylo nejlevnější, vzhledem k tomu, jaká je to v podstatě rozvalina. Ale zas jsem si odtud udělala nádherné fotky města.

zizala79
15. dub 2013

Ja byla sama a spala jsem u kamarada, takze hotel neporadim. Ale jela bych za mesto, jak je ten klaster (najdes v pruvodvi, nemam ted mozno hledat), bulo tam pekne prostranstvi a takova jako vez, puvodne adi cosi jsko doucastbobranneho systemu nebo co, msjak, atp... tam se da chvilku poflakovat. Da se jit dovnitr toho klastera. Jinak blizko toho centralniho namedti jevmyslim nejaky park. Na ten hrad se da vyjit, aspon k nemu nebo tou tramvsji, yo bude pro dite zaxitek. Jo a u toho klastera je vyhlasena cukrarna, vse ti prozrafi jakykoli pruvodce, to si uen matne pamatuju svuj program 🙂 libilo se mi, prijemny tyden to byl.