Nemoc a plánovaná dovolená

lida9
30. srp 2018

Ahoj maminky, za 5 dni mame odletet do Recka, coz je fajn, kdyby maly (2r) nemel prujem od pondeli(nejdriv jen kasovity, od vcera uz vodnaty, stolice 2x nekdy 3x denne)... Teplota tak kolem 37C. Jinak se tvari upne ok, jen vic spinka v noci... U doktorky jsme byli, klasika at dame dietu a probiotika... ted u vodnate stolice davam i pul pytlicku smecty denne... Vyter bude v pondeli... no tak nevim, nejaka rada jak tomu pomoci, abychom urychlili uzdraveni?? jeli byste nebo je to blbost? Jo a jeste doktorka rekla at dam ty probiotika dvojitou davku,taky jste se s tim setkali?

lucie01
30. srp 2018

@lida9 prcek měl taky několik dní průjem a dr. nám doporučil Enterol a probiotika... zabralo to celkem rychle.

zdenkaklok
30. srp 2018

@lida9 Mohly by to být zuby? Jinak probiotika může dát klidně i dvě tobolky denně, taky jsem párkrát dala a možná to i pomohlo, možná zkus dát po lžičkách ledovou coca colu, to mi doporučili na pohotovosti, když jsem volala. Pokud by se to zlepšilo, tak bych asi jela, ale určitě s lékama, abych byla připravená na vše.

alcar
30. srp 2018

Za pet dni uz by melo byt po vsem. Davej Tasectan (je lepsi, nez Smecta, je ho mene), probiotika Biopron Forte 2x2 tobolky a homeopatika Arsenicum album AKH 6 tbl. 5x denne. A dieta suche rohliky, ryze, mrkev, banany, nemlecna ryzova kase (klidne slazena), muzes zkusit i piskoty.

kkubikula
31. srp 2018

Zkus HIPP ORS.Loni měl mladší syn ošklivou střevní virózu a toto je fakt bomba.Zachranilo nás to před hospitalizaci.Mam je od té doby doma v záloze.Je mrkvový a jablečný.

lida9
autor
31. srp 2018

biopron forte davam, jen jsem se bala davat vic jak jednu tobolku, tak dam vic... ors od hippu mam doma projistotu, ale to jsem myslela jen kdyz je dehydratovany, coz neni protoze pije...

lida9
autor
31. srp 2018

taky me zuby napadli, jenze my mame uz csechny az teda na posledni stolicky.... se vsema ostatnima zubama kdyz lezli tak mel silene horecky a obcas trochu prujem, tak si spis myslim ze tohle je prujem zpusobeny viry ci bakteriemi, navic ja taky nejakou strevni chripku prodelala zacatkem tydne, ale u me to hned preslo....

michaela_2
31. srp 2018

@lida9 3x denně není tak hrozný, syn když měl nejhorší střevní virozu lítal i po pul hodince :-/ za 5 dní už by měl být ok, nám se hodně osvědčil ten Enterol...

Pokud nezvrací, Colu bych nedávala, ať mu to ty střeva zbytečně nerozdráždí, ve 2 letech. Probiotika bych dala klidně víc, pokud doporučila doktorka 🙂 Hlavně po troškách dávat často pít a odpočívat.

zelenaesmolda
31. srp 2018

@zdenkaklok ta coca cola musi byt hlavne bez bublinek

alcar
31. srp 2018

Coca-cola je ale na ukoidneni zakudku a ne strev. Na prujem to neni.
Ten Hipp ORS je super na prujem. Dala bych asi ale jen ten mrkvovo-ryzovy.
Moji kluci maji ted taky nejakou stevni virozu, kadi uz asi 4 dny, maji 17mesicu a Biopron forte davam 2x denne 1 tobolku. Ve dvou letech uz muzes dat klidne 3-4 denne.

zdenkaklok
28. říj 2018

@zelenaesmolda Mi bylo hlavně řečeno že má být fakt ledová a dávat jí po lžičkách.

zelenaesmolda
28. říj 2018

@zdenkaklok aha,tak to jsem neslysela,ja zase ze by mela byt pokojove teploty a bez bublin protoze ty akorat ten zaludek vic podrazdi

zdenkaklok
20. lis 2018

@zelenaesmolda JJ bez bublin určitě taky, protože dráždí jak říkáš. Tak u nás zabírá ta ledová.