Posíláte dvouleťáky na víkendy s tatínkem a k babičkám?

kukokuko
19. črc 2019

Ahoj holky,
taky posíláte děti ve dvou letech (i mladší) na víkendy s tatínkem? Já mám aktuálně kluky pryč a dost si to užívám. Kluci mají akční pánský víkend se spaním ve stanu a maminka jim evidentně nechybí. Navíc jsem teď začala prcka vysílat i k našim mimo Prahu a taky pohoda. Prcek spokojený, maminka spokojená a 5 a více dnů volna je paráda. Kdo to má podobně?

zelenaesmolda
19. črc 2019

@kukokuko
kdyz jsou deti v pohode tak nevidim duvod proc to neudelat.i mamka potrebuje oddych

mku
19. črc 2019

Ja zatim ne... babicka a tatinek hlidali u nas (ja akutni operace), pripadne my jsme sli neka vecer a babi a deda hlidali u nas, ale jinak jsem stale s nim. Uzivame si to, zatim nebyl duvod proc ho posilat k babiccd.

aurelie34
19. črc 2019

Syn 22 měsíců ještě nikdy nebyl na noc mimo domov a mě. Přes den ho babičky hlídali asi 3 krát a to až teď protože běhám po doktorech kvůli mému druhému těhotensví. Vždy je to ale na 2 hodiny maximálně. Opravdu neplánuji v nejbližší době nějaké změny. Pořád je moc malý a potřebuje maminku. Nezvládl by to ani on ani já. Už jen kvůli tomu že je stále kojený. Ale chápu že každý to má jinak a kamarádka třeba dávala dceru už od 8 měsíců na víkend k babičce. Pro mě nepochopitelné ale asi je to věc názoru.

jaja01k
19. črc 2019

S tatínkem zatím nikde nebyli sami přes noc. U babičky jsou zvyklí, tam byli beze mě přes noc už v necelém roce. Asi tak do 3 let pro ně byl víkend maximum. Teď ve 4 a 5 letech už v pohodě zvládnou s babičkou týdenní dovolenou.

fly80
19. črc 2019

Dcerka jezdí už od roka. Máme jen jednu babičku a nebydlí úplně blízko. A já si vždycky tak krásně odpocinula.

dc2015
19. črc 2019

@aurelie34 pro mě třeba oboje extrém.

U nás od roku a půl přes noc. Ale nikdy nebyl mimo domov víc než tři dny. Je mu tři a půl. Myslím, že ty odluky jsou strašně důležité, aby dítě nebylo fixované jen na jednu osobu... Plus podněty od jiných osob než matek jsou velice důležité.

aurelie34
19. črc 2019

@dc2015 díte ale nemusí být nutně mimo domov aby mělo podněty i od jiné osoby. My máme babičku ve vesnici kde bydlíme tak že je s malým každý den alespoň 2 hodiny. Buď přijdu já k ní nebo ona k nám. Druha babička bydlí 10 km daleko a s tou se vidíme jednou za týden. Plus syn samozřejmě tráví čas s tatínkem. Ale opravdu nemusí ve dvou letech být 5 dní u babičky 😐

pavla555
19. črc 2019

@kukokuko já je mám furt na krku a občas už mi hrabe 🙈🙈😂😂😂 Tatínek by sám s dětma nejel, ten by se bál víc jak oni 😂,, prej až odroustou (aby to měl snadnější).... Jinak věřím, že to je paráda, mě by stačil i jeden den 🙂

dc2015
19. črc 2019

@aurelie34 Já to nemyslela jen na vás. Spíš obecně. Ono jde spíš o to, že dítě vše v různých prostředích chová různě. A podle mě je strašně zdravé, když zažije různé přístupy. Což nezažije, když je jen s maminkou na návštěvě. Ale pro mě už prostě dvouleté dítě tak malé není. Osobně si myslím, že hodně ovlivňuje vnímání dítěte právě kojení. Kojila jsem rok a půl a v roce a půl jsem přestala vnímat syna jako mimino... Myšleno s nadsázkou. Kamarádka kojila dva roky a cítila zlom ve dvou letech...

kittyy17
19. črc 2019

@kukokuko tatínek si bere staršího od 2 let na apaluchu. Mladšího 2,5 roku vezme, až bude bez plínek, to je podmínkou. Už ho trénuji, na podzim jede taky ;)
U babičky tráví běžně víkendy oba

kukokuko
autor
19. črc 2019

@aurelie34
Náš prcek je extrovert a nemá problém být bez maminky🙂

kukokuko
autor
19. črc 2019

@jaja01k
No náš prcek vidí babičku a hned by s ní odjel k nim🙂 Má tam spoustu jiných a nových podnětů a je z toho nadšený, takže spokojenost na obou stranách..

zelenaesmolda
19. črc 2019

@aurelie34
nemusi ale proc by nemohl kdyz oba dva chteji?

dc2015
19. črc 2019

@kukokuko my to měli a máme stejně. Rádi jsou prarodiče, kteří si to užívají. Rád je syn, který to miluje. A ráda jsem i já, odpočinu si, udělám resty a pak se na něj tak moc těším 🤗

codal
19. črc 2019

Dcera byla poprvé přes noc u babičky cca ve 20 měsících, když mi bylo neskutečně zle (druhé těhotenství) a manžel byl pryč. zvládla to úplně v pohodě..od té doby jezdila tak dvakrát za měsíc na jednu noc, aby si i zvykala, až budu v porodnici. Teď už ji jsou skoro tři a jezdí pravidelně téměř každou sobotu a už se na to vždycky hrozně těší. Ale ona je teda velmi společenské dítě a vždycky byla. Teď byla poprvé na dvě noci a taky pohoda, ale to bylo výjimečně, nám zatím vyhovuje ta jedna noc. Druhá dcerka je zatím kojená (9 měsíců), takže tam to ještě tak rok nehrozí 😂.. já si myslím, že je fajn děti zvykat, že občas spinkají jinde, protože člověk nikdy neví, kdy se může něco stát a je to pak pro dítě dost stres, ale samozřejmě každé dítě je jiné, některé děti to nezvládají bez maminky a tohle bych nikdy přes koleno nelámala.. já jsem hroze ráda, že má dcera s babickami tak pěkný vztah, že s nimi tráví čas i sama, ani ne tak kvůli sobě, že si odpočinu, i když je to samozřejmě fajn,ale když jsou jen spolu s babi, tak si to zas užijí úplně jinak, než když tam jsem i já a obě to mají moc rády..

kukokuko
autor
19. črc 2019

@pavla555
Furt mít toho našeho ďáblíka na krku nelze, čekáme druhé a odpočinek a svůj čas potřebuju. Naštěstí prcek drží basu a baví ho novinky a když se něco děje...Je po nás a je tak vedený od malička:D

dc2015
19. črc 2019

@aurelie34 Jen se zeptám... Neberte to prosím jako rypání, opravdu mě to zajímá, jak to uděláte, až budete v porodnici? Bude to pro prcka ok, že bude několik dní bez maminky? Syn byl zvyklý a stejně jsem byla nervózní, jak to doma zvládnou.

aurelie34
19. črc 2019

@zelenaesmolda jak už jsme psala nikomu to neberu. Kazdé dítě je jiné. Muj syn je od malička velmi kontaktní a velmi náročný(nikdy nespal v postýlce protože by se jinak zadusil jak brečel, nikdy nespal v kočárku jen v šátku u mě, do teď ho musím uspavat a budí se v noci i 5 krát a to spí se mnou. Babičky by ho ani nechtěli). Když má někdo bezproblémové dítě tak proč ne.

aurelie34
19. črc 2019

@dc2015 s tatínkem nebude problém, je na něj zvyklí a bude s ním doma. Ale babičky prostě ne

dc2015
19. črc 2019

@aurelie34 tak hlavně že tak 🙂

zmrzlinka
19. črc 2019

Ne.Nemame hlídací babičky.Mame za zadkem za každé situace.

sudylichozrout
19. črc 2019

@kukokuko uplne bez problemu... 🙂

aurelie34
19. črc 2019

@dc2015 manžel byl s námi rok doma, měl vážnou nemoc, tak že maly je na něj zvyklý jako na mě. Už teď se snažím aby nějaké věci dělal on ať si malý zvyká že nedělám vše jen já. Ale problém určitě nebude. Pro dítě je rozdíl být doma a s osobou kterou vidí denně nebo někde u babičky která ho vidí jednou za čas.

dc2015
19. črc 2019

@aurelie34 my to právě měli jinak, moje rodiče viděl často, téměř denně. Třeba na chviličku, ale prostě často. Tchyni s tchánem cca jednou týdně. Prostě patří mezi jeho nejbližší...

kukokuko
autor
19. črc 2019
babanci
19. črc 2019

Já jsem babi,co hlídá vnoučata každé pondělí a čtvrtek odpoledne. Na noc jen vyjímečně,protože jsem jako většina dnešních babiček zaměstnaná /ještě 6 let budu/ a tak si taky musím někdy orazit. Chtěla bych víc,ale abych si třeba brala vnoučata na každý víkend,na to opravdu nemám.

zelenaesmolda
19. črc 2019

@babanci
nemas na to po jake strance?

pavla555
19. črc 2019

@babanci to úplně chápu, Ty jsi už děti vychovala a potřebuješ si taky odpočinout 🙂.

korneliusa
19. črc 2019

Nedávám, chci si být jistá, že o to stojí. A na to musí líp komunikovat. Pokud by si ale uměl říct že chce, tak bych ho klidně v těch dvou letech nechala, protože máme obě babičky extrémně blízko.

pavla555
19. črc 2019

@kukokuko já mám dva ďáblíky na krku 🙂 A dnes to byl luxus od rána furt jen ,,mami, mami, křik a hrkání hraček....😂😂😂😂🙈🙈🙈 a ještě žádnej spánek po obědě a tak ani chvilička klidu) a fakt jsem už někdy úplně mimo, ale jsou to ❤❤🙂 Ono se mi potom bude ještě jednou stýskat 🙂