Řecko autobusem s 1,5letým dítětem, doporučte cestovku
Můžete mi někdo doporučit nějakou cestovku která vezme dítě do 2let autobusem do řecka? Nejlépe Korfu bych asi chtěla. Netuším zda je tam nějaké omezení, ale je mi jasný že dítě potřebuje místo k sezení a autosedačku. Od CK Aeolus mi došla zpráva že do 2let vůbec neberou že je to nevhodné pro dítě do 2let, což dle mého názoru pokud je to nevhodné pro tak malé dítě tak neshledávám ani vhodné pro dítě starší např.3-8let, ba naopak takto malé dítě bude nejspíš spát, to starší bude dělat bodrel po půl autobusu. Nevíte někdo, je tam omezení nějakou dopravní vyhláškou nebo něco? Odjezd z Brna. Máte někdo nějaké zkušenosti, rady a doporučení na CK která to dítě vezme?
V žádným případě, možná dítě nad 5let.
To se mi zda jako sileny napad, sobecky vuci diteti a jeste vic vuci ostatnim spolucestujicim :-O
@vodnice tak ho v te cyklosedacce zahakni k autobusu , treba se mu to taky bude zdat fajn 😀 😀
@veronicka89 😂😄😂😄
Nekrmte toho trolla. 😅 Tohle přece nemůže myslet nikdo vážně. Teda aspoň doufám... 😅
Debata mě pobavila a samozřejmě se mi to zdá taky bláznivý, nicméně je tu tady zase ten nešvar, že každý kritizuje zakladatelku, ale nikdo neporadí to, na co se ona ptala...
Mně se to tedy také jeví jako horor. 18ti měsíční dítě celý den v autobuse. To ho hodláš něčím nadopovat? Vůbec si to nedokážu přestavit. Starší dítě, které už má rozum se dá něčím zabavit, nějakou hrou, karty apod., ale batole, které chce všechno prozkoumávat..! Je fuk, jestli je to živější dítě nebo není, ta cesta je šíleně dlouhá. Pokud jde o finance, tak bych radši letos dovolenou u moře oželila a našetřila si na příští rok na dovolenou letadlem.
Na to neni zadna rada. Logicky uvazujici zdravy clovek by se na tuto otazku ani nezeptal 😉
Jinak ja odpovedela i normalne 😎
@veronicka89 no jǎ se obávám, že paní to ale zcela vážné myslí a naše komentáře jí od toho neodradí,takže jen zbývá spolucestujícím a dítěti držet palce 😜
@vodnice tak jen jsi mě utvrdila v tom, že buď si děláš z nás všech jen legraci nebo máš IQ houpacího koně 😀 Když napíšeš, že víš, že Ti tam dítě bude řvát a stejně bys jela... Tohle může napsat jen totálně hloupá matka... která nemá ráda svoje dítě...a hledí jen a jen na sebe... upřímnou soustrast všem, co pojedou s Vámi 😀 chudáci lidi a to malé ....to je fakt celé k smíchu...
Ja jen doufam,ze to tomu diteti nikdo neudela a do autobusu ho nikdo nevezme 🙂 Asi vedi,proc tak male deti do autobusu na dalkove jizdy nepatri... 😉
Ne neodradí, na dovolenou jsem nejela v těhotenství ani když byl malému půlrok, takže ted už doopravdy jedu a přijímám jen rady rozumné. Takže chápu že je možná lepší letadlo, ale jak říkám, malý může řvát i v něm ty dvě hodiny.
já jen doufám, že tuto paní s dítětem nikdo z nás nepotká v autobuse nebo v letadle
S půlročním dítětem určitě ne,dokážeš si to vůbec aspon trochu představit? A když nemáš na letadlo tak nikam nejezdi, chudák tvoje dítě když ho chceě na 24h. přikurtovat do autobusu.
Děvčata chodím sem málo, protože tohle je drbárna a radši si zajdu za chlapama do hospody, protože tam dostanu sofistikovanější odpovědi. 🙂
😄😄😄😄😄😄😄😄😄
jasně ukázková maminka, která si klidně dá jedno až dvě piva a dítě je spokojené, vit.B nikomu neuškodil a i rozumná gynekoložka mi jedno v těhotenství schválila
Ahoj. Předloni jsem byla autobusem s dcerama ve Francii. Cesta byla něco přes 15 -16 hodin (vyráželi jsme večer kolem šesté a přijeli jsme tuším někdy před polednem). Měla jsem s sebou dvě dcery, starší toho času 2r8m a mladší 4m. Ještě tam s náma byla 8m holčička. Byla jsem tedy dost "VIP", protože cestou tam jeli v autobusu krom rodin dětí pouze další dva lidé. Byl plán B, že když by byl jo problém, tak zpět poletíme letadlem. Musím říct, že to bylo překvapivě OK a zvládli jsme to, ale jet o pár hodin déle by už byl podle mně dost problém - poslední tak dvě hodiny už jsem očima posunovala čas, holky toho měly fakt plné kecky...
Loni jsem byla se starší ve Francii autobusem znova, to jí bylo tři a půl a bylo to už úplně v pohodě :o)
Co se týká mně, tak doporučuji najít něco jiného - blízko. Chorvatsko, Slovinsko, Francie, Itálie... Těch 15 hodin je podle mně ideál, víc bych se bála... Určitě vyrážet ideálně ta pátá hodina - nejdřív dítko bude vyčvachtané ze všeho kolem a bude ho to zajímat, noc bývá OK (autobus ukolébá) a ráno je pak nejhorší, ale už jde zabavit (tablet s pohádkami, časopis, křupky...).
P.s. letos chci jet zase - starší 4,5, mladší 2r. Pro mně je spíš noční můra muset jet autem než tím busem - tím je to v pohodě, dá se projít, člověk se může věnovat dítěti, je víc místa...
@vodnice jezdím do Řecka busem s CK Lunatour a jeden rok s náma jela rodina a měla dva malé chlapce. Oba seděli v autosedačkách, tak zkus tuto cestovku.
Ale je tedy pravda, že my, spolucestující, byli chudáci a kluci navíc seděli přimo před náma. Popravdě..bylo mi jich líto, samozřejmě je to nebavilo, rodiče jim aspoň pouštěli pohádky....museli chodit na záchod v busu a v noci řvali, takže jsme se nevyspali. Chápu, že se ti nechce po ČR, ale myslím, že chudák bude nejen dítě, ale i ty 🙂
@vodnice Tak se dojdi zeptat chlapů do hospody. Mě by hrozně zajímala jejich odpověď. Rozumná ženská nemůže udělat nic jiného, než ti to vymluvit. Nemyslím to nijak zle, ale je to prostě kravina jediné, co mi z tvých příspěvků vychází je: JÁ CHCI! Malému nebude určitě líp v Řecku po 24 hodinové cestě, než kdekoliv jinde, blíž. Ale když maminka chce, dítko se holt bude trápit 24 hodin v autobuse, ať si o tom ostatní myslí co chtějí.
@vodnice Pokud tam chceš, tak bych rozhodně volila cestu letadlem. My tedy s dětmi byli v řecku teď na Vánoce, ale vlastním autem(skoro obytným). Cestu jsme měli tak na 3 dny s různými zastávkami podle potřeby i třebas půldeními (bazén, procházka po městě, apod). Autobusem bych s dětmi(ani miminem) déle než pár hodin (max 2-3) nejela ani dnes
@vodnice Já bych to taky nedala ani sama, natož s dětmi. A to cestují rády, s manželem jsme jezdili pracovně s dětmi běžně 3x týdně 11h denně. Ale to už byl strop a když měly děti blbý den, tak to byl horor.
Každopádně doma neseď, taky by mě to prudilo. Radila bych zkusit jinou CK a jinou lokalitu. Mám dobrou zkušenost s CK Billa, už jsme s nimi byli loni, letos jedeme zase. My teda pojedeme už podruhé na Balaton, chtěli jsme moře, ale Balaton je za rohem, kdyby něco, za tři hodiny jsme doma, vše je tam perfektně vybavené pro rodiny s dětmi... za mne ideál. Voda teplá a sladká, takže děti neprudí, když ji mají v očích. Samozřejmě, strašně toužím po moři, ale je mi jasné, že dovolenou si musí užít hlavně děti, protože jak budou nespokojené a protivné, nic z toho nebudeme mít ani my.
Ja jsem na tom podobne, dva roky zadna poradna dovca a taky potrebuju vypadnout.
Takze jsem v procesu vyberu, ale destinaci a zpusob dopravy uprednostnime podle maly.
Bus 30 hod by skolilo i me natoz malou. My bud berem auto nebo poletime.
Jestli si let muzes dovolit, tak bych volila to, jinak jinou destinaci
Já zase upřímně nechápu tu potřebu tahat malé dítě k moři. No a jet autobusem, to je naprosto šílené. Tomu dítěti je úplně jedno, jestli je u moře nebo na koupališti. Vždyt si nic z toho nebude pamatovat, k čemu to potom je? Tohle by se mělo podnikat pro vzpomínky, ne pro zářez na pažbě-jooo, byli jsme u mooooře. Jednou jsem tady zahlédla dotaz, jak převézt hluboký kočár letadlem, tak to jsem šla do kolem. Pro malé miminko je náročné léto i v našich podmínkách, natož někde na jihu. Snad nejsem jediná, co má to tento názor.

Tak sem s toskánskem, která ck tam jezdí a vezme nás?