icon

Řecko - Kos - uprchlíci, jak to tam vypadá teď?

prdlousek_7
29. kvě 2015

Ahoj všem,

ráda bych si zjistila AKTUÁLNÍ informace o situaci na řeckém ostrově Kos. Letíme 11.6. do oblasti Marmari a situace s uprchlíky mě vážně děsí! Tak pokud byste se odtamtud teď někdy vrátili, nebo pracovali v cestovce, prosím o info, jak to tam vypadá TEĎ?

Děkuji

Strana
z7
zax
7. črc 2015

@marketuska My jsme jeli na vlastní pěst, já bych na inclusivku nejela. Stravovali jsme se v místních restauracích, jídla bylo všude dost, žádné nedostatky jsem nepocítila. Tipy na výlet dát nemůžu, my jsme výlety nepodnikali. Ale v přístavu u každé lodě nabízí výlety na jiné ostrovy či do Turecka, určitě se dá vybrat. Všichni na Kosu mluvili anglicky, takže není problém si nějaký výlet koupit.

Já jsem se taky netěšila, resp. bála, ale nakonec vše proběhlo v pohodě. Ti uprchlíci tam jsou, ale opravdu nemůžu říct, že by něco dělali, vůbec si nás nevšímali. Chodí po 2 - 3, takže žádné davy. Když se objevili na pláži, místní personál je okamžitě vyháněl. Ti uprchlíci jsou na Kosu bohužel teď rarita, každý na ně hledí, ale když pojedeš na západ, potkáš tam "tmavých" násobně víc... Bohužel...

marketuska
23. črc 2015

Tak já přidávám aktuální info o Kosu - asi před 3h jsme přistáli 🙂
Z bankomatů vybírat lze, bída týkající se jídla opravdu není, měli jsme all inclusive a dostatek jídla a pestrost bych přikláněla něco mezi Tureckem a Egyptem - prostě vše - polévka, předkrmy, ryby, kuřata, jehněčí, kachní, vepřové, hovězí, hranolky, rýže, těstoviny, lasagne, musaka, .... spousta zeleniny, dezertů, zmrzlina, ... pití místní alkohol a míchané automatem nealko
Co se týká uprchlíků - neobtěžovali, občas divně koukali, ale popravdě - byly chvíle kdy jsem měla nepříjemný pocit, občas i trochu strach - třeba když jsem šla ráno běhat, nebo jsme šli s dětmi a najednou se začali z ulic stahovat do hloučků. Byli jsme v Lambi - 2km od města Kos a přímo tam to občas vypadalo jako v Brně na Bratislavské apod. ☹ Opravdu nic moc příjemného - no a za celý pobyt jsme viděli 4 rodiny, jinak chlapi a chlapi. Jo a opravdu to vypadalo na vzdělané lidi 🙂 Kdo vymyslel tyto kecy! Z chlapů jsou tak 80% samo mlaďoši, takže vzdělání asi ...No a je jich tam opravdu mraky, dokonce jsem viděla jak je vojáci s policajtama odchytávali na pobřeží po ránu. No, to je další divná věc - po městě se válí záchrané vesty, pláž mezi Lambi a Tigati je plná prasklých vyvržených nafukovacích člunů ☹ No a kdo tam nechává výkaly poblíž plážových sprch? Každopádně nerada bych jim předpovídala něco špatného, ale dle mého to bude problém-když si vezmu kolik jich tam je - stačí malé "vzbouřeníčko"... ☹

marcicek84
23. črc 2015

@marketuska - oni se ted bouřit nebudou, nedostali by azyl, každopádně jak to dopadne, když ti muži zjistí, že evropanky o ně ani náhodou nestojí, to tedy nevím...

andrejusak
7. srp 2015

včera jsem se vrátila z Kosu. Přesněji z Psalidi....předměstí hlav.města Kos. Byla jsem tam před 5 roky v Lambi a byla to super dovolená. Takže jsem byla v klidu, ale druhý den jsem večer jela do hl.města...asi 4 km a zažila jsem šok.U přístaviště první co uvidíte po vystoupení z busu jsou imigranti....je jich tam mraky,jsou všude, na lavičkách v parcích na trávě....prostě všude a hlavně arabů s rodinami je tam minimálně....spíš afričani mladí.....špinaví a zapáchající.Parky s památkami není možno navštívit.....všude černo a tma, jak projdete okolo čumí na vás.V parcích smrad....používají to jako WC. Hrůza. Ano je mi jich líto, ale proč si necháváme ničit takové krásné místa? Nehledě na to jaký nemoci můžou mít....Jedno ráno na hotelové pláži bordel věci boty hadry a vesty jak se v noci vylodí, mrsknou to na pláž a jdou pryč...prasata. Jiná kultura....Na Kos už nikdy....

cizu
7. srp 2015

@andrejusak díky za info....má cenu jezdit někam jinam do řecka nebo je to problém hlavne Kosu???díky

martin_kolda
9. srp 2015

No to jsou hezké informace ☹ Od 2.9. máme už v Lambi zaplacenou dovolenou.To aby jsme byli s dětma zavřený v hotelu a nevystrkovali nos :-O Tak bych chtěl slyšet pozitivní,ale pravdivou zprávu.

andrejusak
9. srp 2015

@cizu jsou jen v Kosu a trošku v Lambi....dál už je klid

andrejusak
9. srp 2015

@martin_kolda Nemějte strach.....i když já ho večer měla....byla jsem tam s dcerou, no dvě bílý baby tak čučeli, ale jinak v poho. U přístaviště jsme se nezdržovaly tam jich je mraky, ale dál do centra je to ok. S delegátkou jsme to probraly a prý se bojí něco provést.....dál by se od tam nedostali. Mě vadili ty mladí afričani chodí ve skupinkách no a smrdí. Snad se to tam brzo zlepší... 🙂

andrejusak
9. srp 2015

@cizu jinak ještě víc jich je na Lesbosu....já za 3 týdny letím ještě na Zakynthos....tak snad aspoň tam se budu cítit bezpečně...

marketuska
10. srp 2015

Tak my jsme byli v Lambi a bylo jich tam teda mrky, hlavně ty skupinky mladých a příjemné to teda nebylo ani trochu. Jo a exkrementy na plážích - u sprch apod. jsem teda viděla taky. Možná se to snaží místní provozovatelé pláží uklízet (viděla jsem to hlavně ráno, když jsem chodila běhat), ale my máme malé děti a když vím, kolik nemocí z toho může být...

eva_2013
13. srp 2015

Byli jsme na ostrove Kos-psalidi teď v červnu a teď v září letime zase na stejný hotel , ano uprchlici tam jsou ale média dokážou hodně přehánět, žiji tam přátelé a jsem s nimi pořád v kontaktu, v řecku nechtějí zůstat chtějí hlavně do nemecka a anglie, mam známého co děla fotografa a říkal mi že když začínal a dělal pro různé denniky a šéf ho poslal někam udělat reportáž protože se něco objevilo na internetu nebo v tisku neexistovalo že by mu zavolal, že se tam nic neděje prostě musel dovézt reportáž i kdyby měl někoho uplatit,
VŠEM KTEŘÍ LETÍ NA KOS PŘEJI KRASNOU DOVOLENOU

srpenuprchlici
15. srp 2015

Prosim o info jak to tam vypada po 15.8.? Mame starost,dnes jsme si koupili zajezd do tigkaki a pak ve zpravach velka lod a stovky uprchliku pred ni..dekuji moc za kazde info,odpetame 20.8.

martulinka7
17. srp 2015

Také odlétáme 20.8., prosím tedy o info jak to tam vypadá. Letíme na Lambi a dle médií jejich tam teď hodně. Děkuji za každé info..

srpenuprchlici
17. srp 2015

@martulinka7
Ja byla vcera u te slecny od fischera co nam to prodavala a pry je vsechno v pohode,Lambi je hned u Kosu,ale kdyby byl problem,tak ministerstvo zahranici da prikaz neposilat tam turisty.Nebojte se,ja uz se take nebojim.Treba se potkame v letadle 😉

martulinka7
18. srp 2015

Tak to je super, děkuji moc. 🙂 Pořád na to myslím... 🙂 Odkud odlétáte? My z Prahy. 🙂

srpenuprchlici
18. srp 2015

@martulinka7
Také z Prahy 🙂

martulinka7
18. srp 2015

🙂 tak to se tam potkáme ;).. Jinak mi mamka říkala, že ve zprávách na čt24 mluvila pani, která žije na Kosu a uklidňovala turisty. Prý je oni sami nepotkávají a když ano, tak jsou neškodný. 🙂

srpenuprchlici
18. srp 2015

@martulinka7 Tak to je take dobra zprava 🙂 Bude to v pohode.Musi 🙂! Tak treba v letadle,jedeme s pritelem,oba 28let 🙂

martulinka7
19. srp 2015

Přesně Musí! 🙂 Taky letím s přítelem. Mě je 23 a příteli 28 🙂 teď ještě v kolik odlétáte? Na Kos tam jsou dva časy... my letíme v 18:20 🙂

srpenuprchlici
19. srp 2015

@martulinka7 Ahaaa,tak to my letime v 11hod.

kikimaruska
19. srp 2015

@cizu My byli koncem června na Zakynthosu a absolutní pohoda. Nikde nikdo co se uprchlíků týče, ani ekononomická krize tam nebyla vidět (v bankomatech běžně peníze, dalo se platit kartou). Byli jsme v Řecku poprvé a poprvé letecky a byla to pro nás ta nejhezčí dovolená u moře zatím. Byli jsme v Tsilivi...hozeni uplně bokem, takže jsme si vybírali takovou malou plážičku, jen pár lehátek a skoro samí Češi a Poláci, pár Slováků, na hotelu ještě minimum Holandani, Angličani a Bulhaři, ale jinak tot vše z cizinců.

srpenuprchlici
21. srp 2015

Hlasim primo z Kosu z plaze tigkaki,vse ok,zadnej uprchlik,my maximalne prchame ze slunicka,je vedroo 🙂 🙂 Kazdopadne delegatka rikala ze v hl.meste nemame chodit k pristavu a k te policejni stanici,jinak centrum kosu naprosto bez problemu,jeste jsme tam ale nebyli,tak uvidime.

cizu
23. srp 2015

@srpenuprchlici Díky za zprávu, my odlétáme ve čtvrtek.-) užijte si to tam !

alen_ka
24. srp 2015

já jsem se vrátila z Kosu 22.8., uprchlíků je sice v tom hlavním městě hodně, ale všichni se zdržují v přístavu a okolo policejní stanice, dál už jsou to spíš takové malé skupinky a když jsme projížděli Lambi, tak tam byli jenom turisti a místní, my jsme byli v Agios Fokas, což je úplně bokem, ale ani v Psalidi nebyli, tam se akorát občas válejí prázdné čluny nebo vesty, tak se tam možná vyloďují, ale pak hned určitě peláší do hlavního města, kdekoliv dál už nejsou po uprchlících ani stopy
procházeli jsme několikrát přímo kolem té policejní stanice (je tam vedle autobusová zastávka) a taky jsme si prošli přístav a žádný strach z nich nejde, i když je jich tam hodně, sice sem tam zvědavě pokukují, ale jinak na mě působili všichni celkem nesměle
teda zatím, snad pak nebudou všichni chodit po Paříži a vykřikovat něco o šaríi 🙂
každopádně dovolená na Kosu byla super, vřele doporučuju, určitě se tím nenechte odradit

martin_kolda
25. srp 2015

Díky za info.My letíme až 2.9,tak to snad bude pořád v klidu.

moncakharova
25. srp 2015

Já jsem se vrátila 2 dny zpět z Kréty, byli jsme tam naší svatební pláži Matala http://www.krasneplaze.cz/kreta-plaz-matala-recko, velice doporučuji a dělají tam nejhezčí svatební altánky na světě 😉 Ale manžel byl zvědavý jak opice, tak jsme si udělali výlet i na Kos a 1 den jsme se tam zdrželi. Je pravda že uprchlíků je tam více, ale co jsme tam mluvili s Čechy, tak žádný problém s nima není a do hotelových oblastí se nehrnou.

slza95
12. zář 2015

Včera (11.9.15) jsme se vrátili z ostrova Kos. Byli jsme v oblasti Lambi - což je cca 2 km od hlavního města Kos a zároveň nejblíže k Turecku cca 4 km. Na plážích ani v hotelu (Boheme - Apollon) žádní uprchlíci NEJSOU. Ani se tam nepovalují odpaky - tedy jen ty po turistech. Sem tam je v křoví pohozená vesta - toť vše. Uprchlíci jsou opravdu jen okolo policie a tam jich je docela dost. Neměli jsme s nimi sebemenší problém ani když jsme chodili přímo mezi nimi. Pokud nejste v hotelu poblíž policejni stanice a jste někde dál, určitě svou dovolenou NESTORNUJTE. Byla by to škoda. My jsme si dovolenou skvěle užili.

martin_kolda
12. zář 2015

Ahoj,dnes 12.9. jsme přiletěli z Kosu a byli jsme v Lambi v hotelu Apollon.A jak píše slza95 tak uprchlíků se nemusíte vůbec obávat.Je to vše v klidu a i v tom hlavním městě Kos kde jich je dost turisty neotravují.Dovolenou si bez stresu užijte 😉

villetta
17. zář 2015
Uživatel villetta je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od villetta.

@martin_kolda tak to jsem moc ráda, máme tam letět poslední týden v září na golf a měla jsem z toho docela velký strach

lenka5731
23. zář 2015

@verjanja tak co, jak to vidíš s odstupem 3,5 měsíce?

Strana
z7