S dvouměsíčním miminkem na Korsiku
Ahoj, manzel pojede na Korsiku sjizdet divokou vodu s partou na jaře a vezme s sebou i nasi pětiletou dcerku, abych toho nemela sama moc. No rika, at jedu taky, ale vaham, syn bude mit v te dobe cca 2 mesice. Jela bych rada, cestování miluju a rada trekuju po horach. Predstava je takova, ze by se zvladlo i pat vyletu do hor. Mimi bych nosila asi v manduce, kam by to slo, J se lo by v kocaru. Auto mame velike, spat budeme v nem. Jely byste? Zas abych nebyla vyčerpaná jeste vic nez kdyz budu sama s miminkem doma....
Mám teď tříměsíční a první 2 a půl měsíce peklo. Uplakánek největší, trápilo jí bříško, takže buď spala nebo řvala. Představa, že jsem zavřená s miminkem v autě, které je díky nočnímu záchvatu celé vzhůru... No, já jsem dobrodruh, první jela hned ze startu na X dlouhých výletů, první byl v sedmi týdnech, ale to bylo spavé miminko bez prdů a rozhodli jsme se 24 dní před odjezdem. S druhou jsem byla doma a bylo to to nejlepší, co mohlo být. Rourkování, kojení, odsávání... Hrůza a děs.
Také uvažujeme o dovolené, někdy přelom srpna září, kdy bude naší druhorozené cca 3 měsíce. Vše je ale s otazníkem a chci se rozhodnout až podle miminka a jak na tom budeme na poslední chvíli. Starší syn byl pohodové mimi, kojený. Takže pokud by i druhé netrpělo na bříško nebo jiné bolesti, chci to zkusit. Malé mimi v případě kojení pak potřebuje už jen čisté pleny, takže proč ne?
to by od tebe bylo víc než nezodpovědné, trekovat s 2 měsíčním miminem na korsice kde je pařák jak hovado, gratuluju... to může napadnout jenom...
Jdes na to rozumne, idealni je se rozhodnout tesne pred - jedete autem, takze to jde. Za sebe: zvazila bych termo(ne)regulaci takoveho miminka a pocasi, resp. vykyvy teplot a to, ze v aute jste tem teplotam atd. vydani napospas. A co kdyz bude treba dva dny durch prset... Co v tom aute bez zazemi? Plus v tomhle veku se jeste nevi pripadne alergicke reakce atd. a co kdyz prcka cokoli stipne, nebo bude potrebovat lekare z jineho duvodu. Jako je to vse resitelne, to ne ze ne, takze jen zvazit, zda je clovek pripadne pripraven to resit. Kazdy jsme jiny 🙂
já bych jela 🙂 myslim že jaký si to člověk udělá, takový to má. Budeš z toho mít superpohodový dítě. Všechno se dá zvládnout, zvlášť když jedete všichni. Že to bude nepohodlný víš asi sama nejlíp, ale bude to super zážitek. My jedeme v srpnu nebo září do Francie na vinobraní. To budou Rozince možná tak 4 měsíce..prostě to nějak půjde 🙂
@xantista Superpohodový dítě díky náročné cestě? Haha... Koukám, že miminko teprve čekáš - uvidíš sama, jak některé představy fungují 😀 Čtyři měsíce mi už přijdou ok, dva měsíce je miminko pořád ještě hodně malinké.
@lolam10 my tu přeci nepíšeme, že někam pojedeme s dítětem těsně po šestinedělí. Ale opravdu nehodlám sedět doma (ano, pro mě ČR) jen proto, že mám dítě, natož se omezovat v cestování několik let. No, asi záleží jak k tomu kdo přistupuje...

Nejela bych nikam mimo evropu. Na korsiku do přírody na trek úplně v klidu.at je prdous pekne na vzduchu. Čím menší mimino tím min prace. Zvlast jestli budeš kojit ;)