Těhotenství a dovolená na PN
Ahoj,jsem těhotná,s přítelem a jeho rodiči máme zamluvenou dovolenou v Chorvatsku na týden začátkem září,bohužel jsem na PN,ale ptala sem se dr.jestli by bylo možné jet,jeho odpoved zněla,že ne,ze jakmile jsem na PN tak to nejde kvůli kontrolám,je tu někdo kdo má stejný problém a máte v plánu risknout dovolenou?😬
@maesmynach ale to platí pro těhotné BEZ nemocenské.
A jestli vám přijde v pořádku, ze daňoví poplatníci vám platí nemocenskou a vy se jedete rekreovat do Egypta, mate drsný žaludek a jste obyčejný podvodník.
Docela drsný, když si představím, že bych měla letět do Egypta na PN, absolutně nic bych si neuzila,jen bych měla nervy ať se něco nestane, ať něco nechytnu, ať mi nepřijde kontrola..někdy fakt nepochopím tu nezodpovednost některých z vás
@maesmynach takze chces rict, ze jsi dalsi z tech, co se flaka na PN a trajda si taaaaak straslive nemocna po svete? To ti to fakt neni trapny? Malokdy preju nekomu neco spatneho, ale pevne doufam, ze te vycapnou a prijdes o PN i praci s ackem. Protoze tohle je fakt dobytkarna.
Fakt jsem vytocena, kdyz tohke ctu. Makam jak blazen, kazdej mesic pevne doufam, ze vsechny moje zakonne i nadstandardni platby jdou potrebnym.
@pabka to je strasnej masakr. A ty zensky se tady tou svoji vycuranosti jeste chlubi a nas povazujou za losery, kdyz nechceme socialni system takhle dojit.
To je naprostej zmar.
Budu ted v cervnu platit socialko opet o neco veseleji.
Nepochopim to utocne chovani vetsiny z vas. Lidove receno vite o tazatelce a ostatnich komentujicich uplne ho**o a ja se nestacim divit, jak vas to zveda ze zidle ! 😀 Mne je to treba uplne u p*dele, co kdo jak dela - jejich zivot, jejich karma. Tak se radsi venujte tem svym veledulezitym zamestnanim, padejte si tam na rypak, blijte treba pred tisici lidma pro svuj dobrej pocit, dokazujte si, jake jste frajerky a ztelesnene moralni udernice (nezapomente se za to poklepat na rameni a byt na sebe pysne 😄), ale neodsuzujte ostatni pro to, co oni povazuji pro sebe za spravne. Je mi z vas zle, to zlo sala z kazde z vas ! Hezky den a slunce v dusi 👌☺
@letadylkokane na tom se prostě neshodneme. A to jsem pn neměla, jako student jsem neměla nárok a práce byla na dpč, takže žádná práce=žádný peníze, ale prostě bych to nezvládla, takže jsem skončila, i když mě práce bavila.
@niki1107 ten slunickovy ton je desivy... Ale k veci: pokud to tomu cloveku musim ze zakona spoluhradit, tak mam pravo byt nastvana. Neni normalni zneuzivat socialni davky. Pokud by to takhle delal kazdej, tak se tenhle stat polozi. A mimochodem, etericka karmo, jak to vysvetlite detem? Budete je ucit, ze pokud to povazuji pro sebe za prospesne, maji klidne porusit zakony?
At si zakladatelka vezme dovolenou a jede si treba do Padous, ale ne na PN!
@blueangel2 Risknout to můžete ale nebude mít cestovní pojištění pro případ, že se něco stane. Je možné, že cestovka nebo pojišťovák Vám bude tvrdit něco jiného (nesmysly jenom aby Vám prodali pojištění) ale ve smluvních podmínkách když se dobře začtete, naleznete, že PN v průběhu těhotenství je výluka z cestovného pojištění u všech pojišťoven. Znám to po právní stránce, služebně i soukromě jsem hodně cestovala po EU jako těhotná až do nejzazší možné doby.
@letadylkokane A myslíte si, že po těchto výlevech ukončí PN a nastoupí do práce? Ne. Tak šetřete energií a zabývej se věcmi, které můžete ovlivnit. Já s nikým nesympatizuji, o jejím dotazu si myslím své, ale tady se z původního - kuriózního a dost odvážného dotazu (PN vs dovolená) - stalo urážení všech těhotných, pro které je prioritou jejich zdraví a zdraví jejich dítěte. Někdo holt bude klidně svoji 10 hodinovou směnu trávit na záchodě, vyskakováním z trolejbusu do keře za účelem se vyzvracet, kroutit se bolestí od tvrdnutí břicha, omdlívat na pracovišti a někdo prostě ne. Každej má své priority a tím se řídí jejich rozhodnutí.
@niki1107 ano, delejme, ze se nic nedeje a vse je v poradku. Zavirejme oci pred tim, ze mraky lidi zneuziva socialni system a ti, kteri na to nemaji zaludek, to odskacou zvysovanim odvodu na socialko.
Ano, nadavejme na politiky, ze kradou, ale omlouvejme toto jednani u tehotnych! Vzdyt jsou tehotne... To je zabijacky argument na vse.
Mujtytondokolenatej... Tohle fakt ne!
@letadylkokane Prakticky jsem nevyjádřila názor na konkrétní věc, kterou omíláte neustále dokola za cílem změnit svět, pouze jsem mluvila o tom, že to, co je pro někoho správné, nemusí být pro druhého.
Za tu éterickou karmu děkuji - ironické nazývání lidí, které neznáte, zvládáte opravdu na 1, každopádně se nestarejte o to, jak budu vychovávat své děti.
Možná by bylo fajn, kdyby jste se odstěhovala na nějaký zapomenutý ostrov od veškeré nespravedlnosti a křivdy. Bude lépe vám a věřím, že i lidem ve vašem okolí.
Tím tuhle debatu končím, chtěla jsem pouze poukázat na to, ať si každý žije jak chce. Hezký den !
@niki1107 jste velky demagog. Obzvlaste ta zminka o odstehovani je vylozene ucebnicova.
Ja se tady jen snazim rici, ze jsou veci, ktere slusny clovek, ale opravdu ten vnitrne slusny, nedela. Jak si mam vazit cloveka, ktery v jistemnslova smyslu parazituje na i me praci, tedy na mem case, ktery nevenuji rodine, ale zakazkam? A jezdi si v klidu na nase penize na dovolenoubdo Egypta? Vam se to neprici? Ja to nechapu...
Jasnyyyy :D Mir vole a slunce v dusi. To je masakr :D a ano, radsi budu v praci, kdyz muzu, chci a bavi me to, i kdyz jo, hold ne kazdy zvlada tehotenstvi bravurne bez nevolnosti, nez abych lezela doma za penize druhych, s prstem v zadku a premyslela o tom, jak "bezpecne" jet na dovolenou, kdyz jsem na PN :D jsou proste lidi, kterym je proti srsti zdirat stat a lidi, kterym je to uplne u cokodiry.
@letadylkokane Prosím vás, kolikrát ještě změníte verzi vaší poslední zprávy? Tuhle debatu jsem měla za ukončenou, ale vyjádřím se vám teda k té dovolené - ano, souhlasím s vámi, že není vhodné být na PN a vyrazit na dovolenou. Tohle se mi nelíbí, považuji to za vychcanost, ale je to její byznys a tím to končí = neřeším věci, které nemůžu změnit. Žádné další emoce to ve mně nevyvolává.
@kajurell Další taková. Prosím, tak hezky pracujte a pořádně čtěte, co píšu 🙂.
@kajurell ano, souhlasím se vším co jste napsala. Ale né každý má práci která ho baví, a chodí do ní rád. Jsou i lidi kteří ve svém oboru práci neseženou, místo aby byli na pracáku a odirali stát, tak jdou dělat něco co je opravdu hodně mimo jejich obor. Zaměstnavatelé nejsou vždy vstřícní a vnímaví k základním potřebám svých zaměstnanců. I v těhotenství trvají na náročné práci přesčas, cítí se dotčeni že si žena dovolila otěhotnět a dávají ji to dost sežrat. A proto chápu některé ženy, které nejsou dost průbojné na to aby na svého zaměstnance poštvaly úřady a raději zajdou za doktorem a nechají si vystavit neschopenku. Ale tu dovolenou v pracovní neschopnosti to neschvaluju. A o tom tohle téma je. 😊
@niki1107 kolikrat to budu povazovat za vhodne 🙂
To je prave ten omyl. Neni to JEN jeji byznys. Protoze PN cerpa od statu, tedy od nas vsech. Ne ze sveho vlastniho soukromeho pripojisteni.
@dadulakk kazdy ma praci takovou, jakou si najde. A budu-li drsna, tak i jakou si zaslouzi vzhledem ke svym schopnostem. Obzvlaste dneska, kdy je prace vsude mraky a nabidek na vzdelavani se take.
Ale to uz je jine tema.
@letadylkokane spíš bych řekla, že každý má práci podle toho, kolik má kde známostí☺
@dadulakk Tohle take chapu, ze ne kazdy ma praci, ktera ho bavi. Ja nedelam v oboru, nachomytla jsem se k tomu nahodou, zezacatku to byl boj, ale po case me ta prace opravdu zacala bavit, protoze cloveku v takovem zamestnani nic moc jinyho nezbyde. Kdyby me to nebavilo, tak bych proste jezdit nemohla, bych ty lidi musela zabit :DDD
Abychom neházeli všechny zaměstnavatelé do jednoho pytle. Měla jsem oddělení lidí, většina žen (holek) a pár můžu. Kancelářská práce, velice slušné jednání, plus já velice vstřícná nadřízená - možnosti dřívější odchodu nebo příchodu do práce, delší pauzy.... Holka mi vypadla na 2 měsíce na PN a kolegyně pracující s ní byla pouze na částečný. Po 2 měsících dorazila do práce aby mi oznámila, že je těhotná a další den nastupuje znova na PN. Nabídla jsem ji možnost pracovat z domova (tehdy to u nás ještě standard nebyl), plný nebo částečný úvazek (nebo alespoň do doby, než se místo ní někoho seženu a zaučím), aby její práci nemuseli dělat ostatní, s tím, že dostane techniku, mobil, všechno jí to zařídím, do práce vůbec nemusí až do nástupu mateřské a klidně osobně přinesu všechno domů aby se netahala s laptopem a materiály z práce. Odmítla, že nechce. Vím, že zdravotní problémy neměla, jelikož po narození potomka přišla na návštěvu do práce a říkala, jak báječně si na mateřské odpočinula a všechno bylo v pořádku. Nic jsem nekomentovala, ale vím, že ostatní kolegové časem nenápadně zjišťovali, jestli se bude vracet, nebo zůstává doma.
@dadulakk to neni ani nahodou pravidlem 🙂
@letadylkokane no jasně že to není pravidlem, ale na malém městě se to často stává 😏
@dadulakk jj, mozne to na mensich mestech je... Ale tak zase na druhou stranu, na malem jsou vsichni neci znami, takze maji vsichni vlastne sanci 🙂
Jinak pokud jsi jeste zvedava, posli mi PM, odpovez mi taky na tu samou otazku a ja ti na sebe hodim link. At je to fifty fifty 🙂

@maesmynach však ok, já zas radim tobě, když jsi na pn, evropská tě nepojisti, koukla jsem se