Vyplatí se čekat na last minute do Řecka?
Ahoj holky, chystáme se s dcerami v létě do Řecka. Teď budou brzy končit first minute nabídky a já pořád nic nevybrala 🙈 (je toho prostě mraky a já mám obecně problém s rozhodováním😁). A tak mě napadlo, že bychom si počkaly na last minute. Ze zbytků si už budu umět vybrat😅.Máte zkušenosti? Vyplatí se? S jakou cestovkou máte dobré zkušenosti? Díky za odpovědi!
@beditha na last minute nebudes mit opravdu takový výběr,tak jestli si pak vyberes lépe😉 Ale už nebude takový výběr,co se týká tvých preferencí,ale nepíšeš,jak moc jste náročné. Ja mam skoro 6 lete kluky a budeme mit v srpnu skoro 4 měsíční mimčo, takže ja si vybiram úplně jinak a my mame od listopadu už koupeno 👍 Ale vam se to může vyplatit, když tedy nepreferujes pláž přímo u hotelu,aquaparky a tak. Jinak ja cestuju vždy s Blue Stylem,Fisher a Čedok taky fajn,Eximtours ma asi ze vsech nejvíce nabídek.
Za me last minute ano, pokud chces běžné 2luzaky a je ti abych tak rekla "vsechno jedno" - prostě si vyberes z toho, co bude. Pokud potrebujes jiny druh pokoje nebo mas konkrétní představy, tak last minute proc ne 🙂 ale jsou to trochu nervy, my loni cekali prave na nejake vyraznejsi slevy, nakonec ceny spadly v pondělí pred sobotnim odjezdem a najednou bylo vsechno vyluxovane nebo treba jen 1 pokoj v hotelu (my chteli 2), nakonec jsme vybrali uplne jinde nez co jsme meli vyhlednute a spokojenost, ale trosku adrenalin, no 😅 jo a my jeli na konci cervna, v hlavni sezone kdo vi jak to je.
Last minute je super, pokud jsi velmi flexibilni. Tj. behem lete se objevi nabidka odjezd za 2 dny na XY a ty jsi schopna si rict super jedu.
Cekat na nej se nevyplati pokud mas preci jen predstavu o miste nebo terminu. To se pak muze snadno stat ze naopak uz nebude skoro nic co by vam sedelo
@beditha My jsme jeli párkrát na lastku ještě bez dětí, vyplatí se to určitě. Ale pokud máš problém vybrat teď, pak nečekej, že na poslední chvíli bude výběr lepší 😁 My už jezdíme jako větší skupinka a rozhodně bych si netroufla čekat co bude v sezóně. Pokud máš problém vybrat třeba že se ti nelíbí ubytování, zkus mrknout i na booking, bývají tam na výběr různé ubytovací možnosti. U cestovky mě odrazuje výběr hotel- hotelový komplex- ještě ošklivější hotelový komplex a tak 😜🙈
@beditha my tak jezdíme, protože jsme neschopní vybrat v lednu dovolenou 😁 nevím, jestli je to finančně lepší než First minute, ale problém je v tom, že i když je z čeho pak vybírat, tak ubytování už jsou horší, hotely jsou dal od pláže, all inclusive bývá už třeba jen formou Light all inclusive. A to je třeba brát v potaz. Nabídka je, ale není velká. Zas to ulehčí to vybírání no. My jezdíme 2+2 v sezóně, ale letos už bych ráda opravdu radši vzala First minute.
First a last vychází velmi podobně, kolikrát je nějaká extra sleva (teď třeba byly vánoční), to vychází ještě líp. Ale u last bych se s dětma bála toho, že už nebude pokoj, který potřebujeme nebo nebude hotel, který vam nejvíc vyhovuje, už máš hodně omezenou tu nabídku. Dospělým je to jedno, že jsou třeba dál od pláže nebo bez herny, ale s dětmi bych do toho nešla. Popřemýšlej i, jestli oceníte all in a nebo stačí polopenze a stejně budete celé dny někde pryč - to hrozně záleží na místě.
My na last určitě čekat nemůžeme... jsme 4 a i teď je docela problém vybrat pro nás se staršími dětmi hotel, co nabídne ubytování. Většinou to končí v 11 letech dítěte.
Kolikrat ty lasty nejsou o nic výhodný jako při koupi tedka 😊
Většinou zůstávají "horší" hotely/pokoje. A když člověk na něco narazí, tak pak nejsou letenky.. 😃🤷
A pokud jste rozhodnuté, že chcete fakt Řecko tak bych vybrala co nejdříve. 😊
Pokud je jedno jaká destinace tak bych klidně čekala.. 😃🤷Ale taky důležité je, jaký máte rozpočet. Člověk pak může být nemile překvapen.. 😊
@veronicka89
@squezy
@ireniq
@mourovatakocka
@rikatoka
@prejeta_zaba
@bunicka
@simkrk
Holky moc všem děkuju. Na základě vašich zpráv jdu vybírat teď 🙈😁 Chceme totiž být přímo na pláži, nedaleko města, nedaleko letiště a miión dalších požadavků máme 😂 Takže vystupuju z komfortní zóny a jdu rozhodovat😁
@beditha Taky to teď aktuálně řeším, zatím vybírám v Egyptě, ale chci kouknout i na Řecko, jen nevím přesně kam... já byla Korfu, Zakynthos, 2x Kréta a 2x Rhodos. Moc bych chtěla na Lefkádu, ale tam je to s hotely těžké pro nás. Jsme spíš válecí s občasným výletem, než půjčit auto a projíždět a hledat pláže.
@beditha me po zadani kriterii vyjede 10 hotelu 🤣 ... z zoho 5 vyradim ptz jsou stare
Jinak koukni na rhodos porto angeli ;)
Nebo Corfu almyros beach ... v obou se nam libilo ;)
Ale je to vice let
@veronicka89 No, to nám taky nic moc nezbyde, ale i z těch deseti soli vybrat, bylo pro mě těžký. Navíc starší dcera si přeje internet na pokoji, aby si mohla večer psát s klukem😁 , takže už dva hotely odmítla. Ale shodly jsme se na Caravia Beach na Kosu a už máme zálohu a já mám klid. Koukni, ale na ty dva od tebe. Děkuju.
@veronicka89 ikdyz koukam a vypada v pohodě ale cenu přes 3.000 eur na tyden pro 2 lidi a dite je silene ...
@beditha tu Caravii tu doporučovalo vîce holek,určitě budete spokojeni
Pokud chcete lepší hotel v určitém letním termínu,požadavky na pláž,pokoj,atd,tak určitě dobře,že volíte FM
V terminu prázdnin to bývá opravdu hodně přebrané…
Dělám lidem dovolený na klíč a to pak se hůře vybírá
Oni dobře vědi,že si v těch dvou letních měsících můžou diktovat ceny…v červnu je pak situace úplně jiná,to bývá mraky LM za úplně jiný ceny,ale o tom to je…
@veronicka89 No, je to raketa. My navíc letíme na 12 nocí a třináctiletá už platí jako dospělá. Ale já jsem na to šetřila. Vloni jsem byla s oběma pod stanem v kempu v Itálii. Taky jsme si to užily. Teď to bude něco jinýho. Nemusíme se o nic starat. A to potřebuju. I když se skoro dvouletou to žádnej odpočinek nebude😁😂
@beditha ja jen ze ta ty prachy mas dubaj ... a recko podle me nema tu hodnotu 🙂 ale hotel je to pekny
@veronicka89 To máš pravdu Dubaj je dokonce i levnější🙈. Ale my můžeme jen o prázdninách a to tam zrovna není příjemně🥵.
@beditha já jedu na obě možnosti, Když jedeš sama + 2 "děti" nebála bych se koupit něco na poslední chvíli (něco jiného je když jedete komplet rodina a chceš rodinný pokoj, ty už pak nebývají). Výběr bývá docela slušný, když netrváš na úplně konkrétní destinaci a termínu (plus mínus nějaký den), ušetříš fakt hodně. Teď letíme Dominikánu za cca 14 dní, ve stejném rozložení jako ty jsem ušetřila víc než o 100 tis. to na firstminute nikdy mít nebudeš....
Občas to ještě nakombinuji a cestou na vlastní pěst. Občas se dají koupit letenky fakt za super cenu a zbytek si doplánuji dle sebe. Na podzim jsme takto byly v Panamě a vyšlo to komplet asi na 100 tis a super. S cestovkou by to byl tak trojnásobek v této kvalitě. Ale v mnoha případech zase vyjde cestovka levněji.
@blondynka400 někdy bývá problém "děti".. Vloni i když měli místo, měli plno pro děti.. Každý hotel ma nějakou kapacitu kolik může přijmout děti. Je to blbý, ale je to tak.
Někde z cestovky posílaj emaily o ověření o dostupnosti zda dospěli+1 dite nebo dospeli + 2 děti budou ok, protože ty pokoje které pro to maji vyhrazené, můžou být už vyprodané. Takže na last bych určitě nečekala.
@simkrk nedělala bych z jednoho případu závěry. Jela jsem takto x krát a fakt to problém není, max jsem ji vybrala jiný hotel. Co je problém je ten rodinný pokoj, který má 2 místnosti, ale to je problém i když kupuješ dopředu, protože v tomto jsou pořád hotely dost zaostalé. Plus na poslední chvíli dost často platíš za dítě stejně jako za dospělého, takže hotelu je úplně jedno, zda je to dítě a nebo ne. Stačí to zadat do vyhledávače jinak. Ale i tak to vyjde cenově výhodněji. A s většími dětmi jsou ty slevy stejně bohužel minimální a nebo jenom omezený počet a do některých hotelů.
@blondynka400 kde kupuješ letenky?
@hany84 s jakou CK jste jeli?
@veroniquecz většinu inspirace mám přes zaletsi.cz. Některé "akce" jsou fakt super.
Většinou pak letenky kupuji napřímo od letecké společnosti.

Asi se vyplatí ...jo...
Akorát bude menší nabídka hotelů 😀 takže ti to asi i usnadní hledání , nebo snížis nároky nebo navýší rozpočet 😀