icon

Zase ty hotely a testy 🙄. Stačí opravdu antigenní?

cherie24
20. črc 2021

Dámy, chystáme se na dovču a v hotelu mi řekli, že si to mám zjistit na ministerstvu zdravotnictví, jestli teď zas nestačí jen antigenní test. 2 týdny zpátky byly rodiče na dovče a po těch vyloženě požadovali psr test na recepci. Mě ale paní do telefonu řekla, že v případě hygieny si to budou kontrolovat oni, ale o předložení psr testu při ubytku nic neříkala. Stačí teda teď už jen antigenní? Z těch informací tam jsem zmatená a pochopila bych to tak, že by stačit měl, i když minulý týden to nestačilo, aby se v těch nařízeních prase vyznalo fakt ...

maxulekapcule
20. črc 2021

My jsme ted na hotelu a mame pcr, vcetne 4leteho ditete. Kdyz uz to musite podstoupit, tak je to jedno, ktery to je, ne? Ten pcr aspon plati dyl

jjasmina
20. črc 2021

@cherie24 musíme mít test z laborky , očkování nebo papír o prodelanem covidu

aneta_v
20. črc 2021

@cherie24 https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dul...
Bod 6 a 16. Jestli po rodičích minulý týden chtěli PCR test, tak to bylo nad rámec vládního nařízení

aneta_v
20. črc 2021

@cherie24 zde ještě v pdf na Ministerstvu zdravotnictvil
https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/06/...

loylii
20. črc 2021

@cherie24 v jaký zemi?

cherie24
autor
20. črc 2021

@loylii u nás 🙂

cherie24
autor
20. črc 2021

@jjasmina no ale test z laborky stačí ten antigen? Já jsem nás objednávala už minulý týden a je prostě úplně plno všude na ty psr 😞 ale antigeny by šly ještě objednat i teď

aneta_v
20. črc 2021

@cherie24 proč se namáhám s odkazy, když je stejně ignoruješ a ptáš se dál 🤦🏽‍♀️
Dle vládního nařízení ti stačí antigen nebo PCR z laborky nebo antigen pro samotestování nebo potvrzení od zaměstnavatele o testování, pokud pominu očkování nebo prodělání nemoci.

elizsebik
20. črc 2021

My jsme o víkendu byli v Špindlerove mlýně v orea resert. Měli test v ceně, dělali přímo v hotelu při ubytování.

martt
Autor odpověď smazal
martt
20. črc 2021

@cherie24 Byli jsme před 14 dny u nás. Nikdo po nás nic nechtěl. Vezla jsem čestné prohlášení, že jsme dětem udělali antigeni test doma a ještě nové nerozbalene antg.testy jsme vezli sebou. To mi paní recepční řekla ,ze to staci. Ale nevím jestli se to ted nezměnilo.

victress
20. črc 2021

@aneta_v mám tomu rozumět tak, že POC test je vlastně antigenní test a stačí udělaný doma s čestným prohlášením, že byl negativní? víc jsem z toho nevyčetla...

aneta_v
20. črc 2021

@victress osoba na místě podstoupí preventivní antigenní test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem
Udělala bych si test na místě, ten vyfotila, uchovala a napsala si čestné prohlášení, že jsem si ten a ten den udělala ten a ten test v tolik a tolik hodin s negativním výsledkem a případné kontrole předložila včetně fotky.

cherie24
autor
20. črc 2021

@aneta_v ano za odkaz děkuji, ten jsem pročetla. Ale nejsem úplně hádavý typ a nerada bych jela na dovču a tam se hádala na recepci, tak se radši ptám 🙂

aneta_v
21. črc 2021

@cherie24 tak pokud te pani z recepce odbyla tim, co pises, tak nechapu, proc by ses tam mela hadat. Nehlede na to, ze nemela pravdu, protoze by to meli kontrolovat oni

cherie24
autor
21. črc 2021

@aneta_v já jsem vše řešila s jinou recepční. Volala jsem si s ní asi 3x ohledně ubytování a malé a ta vždy všechno vysvětlila a vyřešila se mnou. Takhle zněla po hlase mladší a bylo vidět, že přehled nemá. Že buď je tam nová nebo záskokem a na to se vážně nechci spoléhat.

victress
23. črc 2021

@aneta_v děkuji za vysvětlení, ode dneška už to nestačí, takže smůla....

cherie24
autor
23. črc 2021

@victress zase to změnili nebo co? My jsme nakonec šli na ty psr, ale řešila jsem i kvůli tomu, že testy jsem zamlouvala před týdnem a půl a absolutně obsazeno ve všech městech. Naštěstí se pak uvolnilo den před testem ještě jedno místo, tak jsme se dostali oba naštěstí.

aneta_v
23. črc 2021

@victress pořád stačí samotest udělaný na místě, zrušili potvrzení od zaměstnavatele, protože to nedává smysl, když už to není povinné.

aneta_v
23. črc 2021

@cherie24 je to PCR - Polymerase Chain Reaction, písíár se to jen čte…