Jak vystěhovat neplatícího nájemníka z bytu?

harleta
2. pro 2018

Nemate nekdo zkusenost s vystehovanim neplatici matky se dvouma detma a jeste tehotna. Kazdy den opila na srot v sestem mesici tehotenstvi a deti zebraji o jidlo. Vali se po hospodach denne a jeste nezaplatila najem od srpna. Vystehovat se nehodla prej. Policie, prej tyhle veci neresi a u socialky se nic nehybe. Jen se za ni plati najem z nasi kapsy. Dekujem za zkusenosti.

sudylichozrout
2. pro 2018

@harleta stopro se obrat znovu na socialku, aby ji zacala resit kvuli zanedbani pece o deti. Obrat se tez znovu na policii, mela by ti pomoci ji vystehovat. Pripadne na advokata. Hlavne neudelej tu blbost, ze bys menila zamky a nechala ji veci pred dverma. Mela bys z toho (bohuzel) oplejtacky.
https://m.penize.cz/pronajem-bytu/335402-najemn...

lucie_j
2. pro 2018

Policie nemůže nájemníka vystěhovat, o tom musí rozhodnout soud, bohužel.

drakenn
2. pro 2018

Policie opravdu nepomůže s vystěhováním. My jsem podali trestní oznámení a věc šla k soudu. Po roce byla ženská vystěhováná a nám zbyl holobyt. Ona vyvázla pouze s podmínkou.
Co nám pomohlo bylo ji vše vypnout - vodu, plyn, elektriku. Na to sociálka zabrala, že děti žijí v nevyhovujících podmínkách, do té doby se nic nedělo! Na to, že i naše nájemnice se o děcka nestarala, nedávala jim najíst, děcka byly imrvere zavšivené a špinavé, vůbec nereflektovali. Až po nahlášení, v jakých podmínkách děti žijí se to pohlo! Zkuste ji vše opravdu zastavit, nejste povinna ji platit vodu, plyn či něco jiného! Držím palce, je to běh na dlouhou trať.

harleta
autor
2. pro 2018

@drakenn Dekuji za radu, ale neni trestne odpojit energie? Z toho mame prave obavu..

fly80
2. pro 2018

@harleta já bych se toho nebála. Přece to nebudete platit za ní

drakenn
2. pro 2018

Ženská u nás měla napsané vše na sebe kromě vody.. to ji sami odpojili, jen my jsme to popohnali..

drakenn
2. pro 2018

Ženské skončila smlouva, teda ji porušila a my si zpět napsali energie na sebe..

mirtha
3. pro 2018

to je hrozny, doufam, ze ji to karma vrati a chudinky deti ☹

ivis_b
3. pro 2018

@harleta ukončila jsi ji nájemní smlouvu, dostala výpověď, nebo nájemní smlouva trvá? To je dost zásadní okolnost.

harleta
autor
4. pro 2018

@ivis_b ma podepsanou trimesicni vypoved. Ta konci na konci prosince.

budouci_maminka
4. pro 2018

Známí to řešili tak že dali druhé straně s dostatecnym predstihem na vědomí že 1.den po uplynutí výpovědní doby bude probihat oprava oken a vymena dveří a že pokud nebude odstěhovana a nedodrží podmínky že neruci za její věci. První den po těch 3 měsících přišli, vyndali dveře z pantu a odnesli je, okna taky (natirali je). Paní druhý den byla í s vecma pryč. Prý to konzultovali s právníkem a je to legální.

sluckynek
4. pro 2018

Jak někdo může neplatit ? Lidí vážně nejsou normální 😑

ivis_b
4. pro 2018

@harleta Tak do té doby nenaděláš nic. Pak hned podat žalobu na vyklizení. Jinak pokud nezaplatí tři nájmy, lze dát výpověď i bez výpovědní doby, ale to už je teď jedno. A pokud máte nějakou kaucí, tak si to můžete na ni započíst.

harleta
autor
4. pro 2018

@ivis_b to uz davno bylo tri mesice a bezi uroky. S tim, ze penize dostanem zpet, uz vubec nepocitame. Hlavne at je pryc