Kouření v těhotenství. Kdo kouřil a bylo vše v pořádku?

zuzanazzz
4. led 2021

Dobrý den , mám dotaz ohledně těhotenství a kouření. Před otěhotněním jsem kouřila cca 10-15 cigaret denně. Nemohu se toho zlozvyku zbavit. Jsem v šestém měsíci a vykouřím denně jednu až tři cigarety. Je tu prosím někdo kdo taky kouřil a bylo všechno v pořádku. Dle lékaře se všechno vyvíjí jak má ale chtěla jsem se zeptat na názory ostatnich kdo má zkušenosti. Moc děkuji .

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
alilali
4. led 2021

Ano, já kouřila a daleko více než ty, stydím se za to, ale prostě to tak bylo. Na žádné soudy nejsem zvědavá. Díky bohu je vše v naprostém pořádku, malému je 8 měsíců. Teď jsem těhotná po druhé a už nekouřím, přestala jsem jakmile se malý narodil a já kojila. Tady tě každý buď odsoudí nebo bude psát svoje příběhy jak s tím hned sekl, když se dozvěděl těhotenství, ale ne každá je stejná a závislost na nikotinu je závislost jako každá jiná.

maaaadlaaaaa
4. led 2021

@zuzanazzz jsem nekuřák, vím, že má kamarádka si dopravala kávu a i kouřila, prostě se toho nechtěla vzdát a má zdravé dítě. Jen byla na rizikovém, protože se hodně brzy začala otevírat. Ale známá co je porodni asistentka a bývá i na sestinedeli mi řekla, že hned poznají děti kuřaček nebo alkoholicek. Jsou téměř vždy malá, hodně brečí a nic je neutiší, neklidná a mívají lehké tiky nebo se třesou (abstinencni priznak). Zrovna jsme se o tom bavili tak měsíc zpátky. Miminko je většinou zdravé a nic vážného mu není, ale to víš, že to nějaký dopad asi mít bude.

alilali
4. led 2021

@maaaadlaaaaa Blbost. Já mám od mala opravdu hodně dítě. Řve jen když má hlad, nemělo žádné problémy, žádné kolíky, nic. 50cm a 3500g. Žádný dopad , který píšeš to nemá, a ani nemělo absťák.

agneska7
4. led 2021

@alilali to ze to u tebe bylo ok neznamená ze je to blbost a na ostatní děti to taky vliv mít nebude !!!

veroniqess
4. led 2021

Ano, přestala jsem ihned, jak jsem se o těhotenství dozvěděla (14 dní po oplodnění), ale nebyla jsem silný kuřák a neměla jsem závislost (nemusela jsem kouřit x dní a bylo mi to jedno). Takže to pro mě nebyla zásadní změna. Ale, nebo i proto, chápu, že někdo má závislost fakt silnou a je to problém. Odsuzování nemá smysl. Je dobré, že si to hodně omezila, pokoušela bych se dál, aspoň ze tří třeba na tu jednu. Nemyslím si, že by se s miminkem něco kvůli tomu stalo (fyzicky), ale lepší by bylo nekouřit vůbec, o tom žádná. Myslím, že to má vliv na takové ty hyperaktivity a podobně v pozdějším věku.

lv
4. led 2021

Tez se za tu závislost stydim, kourila jsem podobne, 1-3, nekdy nic, holky jsou obě v pořádku. Určitě to škodí, s tim nepolemizuju vůbec.

petronelka20
4. led 2021

@kelerub ono je to individualni. Ja treba v prvnim tehotenstvi prestala, kdyz jsem se to dozvedela, ale mela jsem takovy abstaky a tak hrozny stavy, ze jsem po mesici zacala. No, zacala, kourila jsem jednu denne, posledni mesic dve, pri kojeni 1 az 3. U druhyho tehotenstvi jsem prestala kourit take hned a tam mi to problem nedelali, nemela jsem abstak ani chut.

maaaadlaaaaa
4. led 2021

@alilali Píšu tu nejspíš a asi, nepíšu, že to tak je. Jen předávám, co mi říkala asistentka z porodnice. Z nějakého důvodu se alkohol a nikotin v těhotenství nedoporučují a je každého věc, zda se tím bude řídit. Logicky tyto látky když jsou ve větším množství, částečně putují spolu s živinami k dítěti a porodem jejich prisun omezite a na nějakém miminku to ze začátku může být třeba znát. Nechápu, co tu hned rezolutně něco shazujete ze stolu. Známé například malá také jen spinká a je to zlaté dítě, také jsem to napsala, že se nic nedělo. Pouze jsem přidala názor.

lucca35
4. led 2021

@agneska7 u 1.jsem kouřila, vše ok, u 2.nekourila vše ok, u 3.kourim a zatím vše ok. Ani 1ze2 děti se nebudilo, nekřičelo, prospívaly, jsou zdravé, v porodnici se obě děti musely budit na kojení. Doma totéž

katule1990
4. led 2021

@zuzanazzz Když jsem se o těhotenství dozvěděla, tak jsem si ještě cigaretu dala a pak hned přestala a v těhotenství nekouřila. I tak jsem ale měla poruchu placenty a syn se narodil s 2,1 kg, kdybych byla bývala kouřila, tak bych si myslela, že je to tím. Určitě nechci psát, že kouřit je v pohodě, ale je super, že jsi to aspoň takhle omezila. Snažila bych se to ještě trochu omezit a kompenzovat to hodně zdravou stravou. Hodně maminek je v těhotenství ve strašném stresu a obávám se, že to může mít na mimčo ještě horší vliv než nějaká ta cigareta. Snaž se být proto v klidu a snad bude vše v pořádku 🙂.

natysnovec
4. led 2021

Kourila jsem. 1. mela 49 cm a 3500 g a 2. 51cm a 4000g.
Stydim se ale je to tak😓😓a obe jsou uzasne❤❤

barmil
4. led 2021

@zuzanazzz teta kouřila, bratranec se narodil maličký a strašně pořád rval. Den, noc, porad. Bylo jí řečeno, že má abstak. Nespal do 2let, byl a je (19) adhd, no docela zaprah.
Ja když jsem byla v porodnici, měli tam pro kuracky jeden pokoj zvlášť a taky se odtamtud pořád linul brek a dětská sestra rikala, ze maji děti abstak, tak na tom asi něco bude.

pinkyy
4. led 2021

Ja teda nekourim, ale moje dcera taky v porodnici hrozne rvala, doktorka se me ptala, jestli jsem v tehu kourila, ze by mohla mit abstak. Rekla jsem, ze fakt nekourila. Byla jsem po cisari a mela proste jen hlad, ptze mi neslo hned kojit 😀

mamio
4. led 2021

@zuzanazzz Ahoj,jo kouřila jsem u obou těhotenství tak do 10 týdne průměrne jak předtím... Kouřim slimky...u prvního těhotenství jsem kouřila az do porodu max cigaretu nebo půlku denně...teď u druhýho jsem samovolně úplně přestala... první syn šel vyvolávane a měl apgar 10,10,10, 3650 kg,52 cm.

juliemichal
4. led 2021

kouřila jsem u všech 4 těhu,víc cigaret než ty,kluci jsou v pořádku,nebudí se aj.byli menší po narození,ale jinak jsou v naprostém pořádku
prvorozený narozený 11 dnů po 40tt měl 2900g,49cm
druhorozený v 37+4 měl 2250g a 44cm,ale ho přestala vyživovat placenta
třetí v 37+4 měl 2600g a 47cm
čtvrtý v 37+3 měl 2900g a 49cm /ale tady jsem měla těhu cukrovku/

agneska7
4. led 2021

@lucca35 jistě a proto je to úplně v pohodě a zakuř si další 👍👍👍

pampeliska1313
4. led 2021

Přestala jsem asi měsíc před otěhotněním ( ale plánovalo se, takže to byla otázka času) a v těhotenství kouřit nehodlám. Kouřila v těhotenství i moje matka a zdravotní problémy mám. Kouřila jsem asi devět let skoro krabičku za necelý dva dny. Ono.. znevýhodnění po kouření totiž nemusí být jen fyzický. Dítě může mít psychické problémy a ani si to nemusíte spojit s tím, že to souviselo s kouřením. Proto třeba spousta žen má za to, že je dítě v pořádku a problém se muže projevit až za několik let. Například 80% kuřaček má pak dítě s adhd. Prostě je to risk, je tady spousta věcí, který si nespojíme a asi záleží na každým, je fajn, že jste to takhle stáhla, věřím, že pokud byste dokázala úplně přestat, uděláte to. Já sama se na cigaretu (iqos) těším, nebudu lhát, že ne. Ale chci počkat až po kojení. Uvidíte. Třeba budete mezi těmi dvaceti procenty, který nebudou mít vůbec žádný následek na dítěti.

michaelaben
4. led 2021

Kouřila jsem u prvního a druhého těhotenství, u obou bylo všecho v pořádku. A teď u třetího jsem přestala ve 20.týdnu, těžko se mi dýchalo, tak sem prostě ze dne na den přestala.. snad mi to vydrží, a už nezačnu.. 😊

roxolanka
4. led 2021

Před těhotenstvím jsem kouřila hodně a dlouho, ale když jsem se dozvěděla že jsem těhotná povedlo se mi poprvé s kouřením asi do dvou týdnů přestat. Pokaždé jsem si představovala, jak to může toho prcka do budoucna ovlivnit a to mi pomohlo, bylo by mi ze sebe úplně špatně, kdybych to ani kvůli tomu prckovi nedokázala. Určitě to zvládneš i já si kdysi myslela, že tohle se nikdy neodnaučim.

monikavitezslav
Autor odpověď smazal
Zobraz
jako_mala_holka
4. led 2021

Cigarety jsou humus i mimo těhotenství, natož během...

maaaadlaaaaa
4. led 2021

Ještě bych ráda doplnila, (ale nechci tady zase rozpoutat přestřelku, že je to blbost atd. a další hádky), takže to berte s nadhledem a ne osobně prosím. Prý se to pozná i z plodovky a její kvality, zda žena v těhotenství kouřila atd. Opět nevím, co je na tom pravdy, je to pouze z jednoho zdroje z porodnice. Bývá častěji zakalena a nevoní tak sladce.

veronicka89
4. led 2021

Kdyby ses o dite snazila 2 roky tak bys do pusy nestrcila ani jednu cigaretu ptz by ti to svedomi nedovolilo...

(rika kuracka od 15 let)

lucca35
4. led 2021

@agneska7 neřekla jsem že je to v pohodě. Nikdy bych si nezapálil a mimo domov,ne uvnitř a jak jsem řekla, v 1tt jsem kouřila, ve2 mi to nechutnalo,píšu o tom,že ani 1dite nemá následky. Proč ty palce a nejapný koment. Já v nynějším TT konzultovala s lékařem a s omezením nevidí až tak velký problém jako skončit úplně hned násilím.

agneska7
4. led 2021

@lucca35 jj tohle tu ještě neproběhlo , 😆 že Dr doporučil nepřestávat , že přestat je horší než kouřit 😆🙈 sorry není to nic proti tobě jen to obecně nesnáším když si ženská neumí odepřít cigáro jen na 9 měsíců z celého života aby bylo miminko co nejvíc zdravé , a říkám to jako bývalý kuřák přestala jsem v těhu u dcery po půl roce po porodu začla , pak u syna v těhu přestala a už to jsou 3 roky co nekouřím ... Teď mám těhu cukrovku a vzdát se čokolády bylo daleko horší než když jsem Sekla s kouřením , takže vím oč jde a taky vím že jde přestat lusknutim prstů

nazka
4. led 2021

@zuzanazzz kourila moje kamarádka, sestřička na gynekologii. Děti dvě má v pořádku. Jen říkala, že je důležité to říct při porodu, že ty děti mohou mít pak lehké problémy a když doktoři to budou vědět, rychleji pomůžou. ☺️

lucca35
4. led 2021

@agneska7 o doporučení nic nepíšu! Jsem kuřák skoro 20let a sladké nejím vůbec třeba já osobně. 2.tt jsem nekoupila vůbec a třeba jsem začala až po 3letech v práci a kojila do 18mesicu 😉

martulka88
4. led 2021

Já to napíši z druhého pohledu - dítě od kuřačky. Moje mamka kouřila před i během těhotenství. A byla jsem do 20let zcela zdravá 🙂 A jinak máme v rodině maminku, co nemohla otěhotnět přirozeně - její manžel měl pomalé spermie a ona špatné prostředí, takže musela podstoupit umělé oplodnění. A jelikož byla kuřačka - dost silná, tak jí řekli, že omezit ano, ale nepřestat - pro tělo by to byl šok a miminko by tím trpělo.

evsi88
4. led 2021

@roxolanka já to měla úplně stejně👍15 let silná kuracka a s pozitivním těhotenským testem jsem si dala poslední cigaretu. A to jsem opravdu milovala ranní kafe a cigarko a přesto když jsem si představila, ze se muže v tehotenstvi cokoliv stat a já bych to jistojiste prikladala koureni, tak jsem přestala protože bych si to zbytek života vyčítal a to mi za to nestalo🤷🏻‍♀️Jinak mi v dcerky roce zjistili leidenskou mutaci tak bych stejně musela (měla) přestat

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru