icon

Kdy přijde výměr a první platba invalidního důchodu?

hana_mikes
31. říj 2025

Ahojky ženy,
20.10 mi přišel posudek o uznání invalidity.
Nevíte za jak dlouho chodí výměr a první platba?
Podávala jsem v dubnu takže prý dostanu zpětně.

lv
•
1. lis 2025

Mají na to 90 dní, peníze přišly asi týden před koncem lhůty. Zpětně se myslí od Rozhodnutí, ne od žádosti (tedy pokud si dobře vzpomínám).

hana_mikes
autor
•
1. lis 2025
@lv

Mají na to 90 dní, peníze přišly asi týden před koncem lhůty. Zpětně se myslí od Rozhodnutí, ne od žádosti (tedy pokud si dobře vzpomínám).

@lv NN, mě řekla paní že invalidita je přiznána od doby podání ...

misha31
•
1. lis 2025
@hana_mikes

@lv NN, mě řekla paní že invalidita je přiznána od doby podání ...

@hana_mikes invalidita se vyplaci od data, ktere rozhodne posudkar - datum muze byt shodne s datem podani zadosti, ale take nemusi. Manzelovi dokonce uznali i neco zpetne. Doctes se to v rozhodnuti. Jinak to prislo tusim dalsi mesic

hana_mikes
autor
•
1. lis 2025
@misha31

@hana_mikes invalidita se vyplaci od data, ktere rozhodne posudkar - datum muze byt shodne s datem podani zadosti, ale take nemusi. Manzelovi dokonce uznali i neco zpetne. Doctes se to v rozhodnuti. Jinak to prislo tusim dalsi mesic

@misha31 ano , teď sem to četla.. Měsíc od posudku nebo měsíc od výměru ?

misha31
•
1. lis 2025
@hana_mikes

@misha31 ano , teď sem to četla.. Měsíc od posudku nebo měsíc od výměru ?

@hana_mikes prislo rozhodnuti o vymeru a hned dalsi vyplatni termin bylo na ucte. Ale muze to byt urcite i dele.

hana_mikes
autor
•
1. lis 2025
@misha31

@hana_mikes prislo rozhodnuti o vymeru a hned dalsi vyplatni termin bylo na ucte. Ale muze to byt urcite i dele.

@misha31 a došlo vše dohromady? Myslím běžný důchod a částka zpětně?

misha31
•
1. lis 2025
@hana_mikes

@hana_mikes tak to uz si nevybavim, zda to prislo ve 2 platbach nebo v jedne.

hana_mikes
autor
•
1. lis 2025
@misha31

@hana_mikes tak to uz si nevybavim, zda to prislo ve 2 platbach nebo v jedne.

@misha31 i tak moc dík.

konidana
•
1. lis 2025
@hana_mikes

@hana_mikes myslim ze mi to prislo najednou. Zadost jsem podavala v lednu, v breznu mi uznali invaliditu, v dubnu prisel vymer duchodu a v kvetnu myslim uz prisly penize. Zpetne, aby to navazovalo na predchozi PN, ktera mi skoncila v unoru.

hana_mikes
autor
•
1. lis 2025
@konidana

@hana_mikes myslim ze mi to prislo najednou. Zadost jsem podavala v lednu, v breznu mi uznali invaliditu, v dubnu prisel vymer duchodu a v kvetnu myslim uz prisly penize. Zpetne, aby to navazovalo na predchozi PN, ktera mi skoncila v unoru.

@konidana děkuji