icon

Máme nárok na příspěvek na bydlení při rodičovské dovolené?

lucinkaab
21. zář 2022

Dobrý den, když jsem na Rodičovský pobírám nějakých 9000kč a k tomu na dvě děti přídavky a přítel je podnikatel, bydlíme v baráku kde platíme vodu a stočné, elektřinu topíme na tuhé palivo, v baráku bydlíme sami i když majitele baráku jsou přítelovo rodiče ale nebydlí tu s námi. máme nárok na příspěvek na bydlení nebo na živobytí?
předem děkuji

jjasmina
•
21. zář 2022

@lucinkaab tak záleží jaký máte společný příjem hlavně

lucinkaab
autor
•
21. zář 2022

@jjasmina no já mám těch 9000kc a přítel podnika a nevím kolik se ted počítá u podnikatele

mola182
•
21. zář 2022

@lucinkaab A taky kolik zaplatíte za to vodné,stočné a elektřinu.

lucinkaab
autor
•
21. zář 2022

@mola182 za elekřinu 4500kc a vodne a stočné platíme po pul roce asi 4000kč

mola182
•
21. zář 2022

@lucinkaab Příjem přítele se taky počítá.Nevíme,kolik má měsíčně.

mola182
•
21. zář 2022

@mola182 Ano počítá,žijete společně.Neví,kolik si vydělá?

lucinkaab
autor
•
21. zář 2022

@mola182 jj ale to se počita podle danového přiznání

mola182
•
21. zář 2022

@lucinkaab V tom se moc nevyznám.Ale pokud má nějaký příjem,moc to nevidím.Nemáte nájem pouze služby.To by musel mít přítel hodně málo.

leniczka23
•
21. zář 2022

Na netu jsou kalkulačky, dokonce přímo na MPSV. Ten příjem zjistit stejně musíš , tak bych to nejdřív udělala, pak propočítala a pak popř. Zažádala. Ale jelikož neplatíte nájem tak na 90% nic nedostanete.

jjasmina
•
21. zář 2022

@lucinkaab dokládají se aktuální příjmy, takže musíte vědět a faktury sipo el, plyn. Na netu je kalkulačka

kosi_cek
•
21. zář 2022

@lucinkaab na netu jsou kalkulačky a partnerův příjem dle daňového přiznání, ale nejméně je to plovina průměrného platu v národním hospodářství, což by aktuálně mělo být 18900,- + se započítávají do příjmů i přídavky na děti (ale třeba daňové bonusy za děti naopak ne). Ve vlastním bydlení (bez nájmu), na to málokdo dosáhne...

jesjaja
•
22. zář 2022

Záleží na příjmech, hezky je to popsané tady https://www.sendire.cz/nevychazite-z-penezi-poz...