icon

Peníze za neschopenku. Co mohu dělat?

adela1399
16. kvě 2020

Ahoj holky,chci se zeptat,jestli jste se v posledních měsících setkali s tím,že Vám nepřišli peníze za neschopenku. Od března čekám na peníze,a stále mi nepřišla ani koruna...jsem na rizikovém těhotenství. V pondělí to jdu řešit na PSSZ,byla jsem tenhle týden ve středu,ale díky koronaviru měli pouze podatelnu,ale paní si mě vyhledává a tvrdila mi,že mi peníze byly odeslány k 30.4,což je blbost,protože mi nic nepřišlo...co mohu dělat?
Děkuju,nemůžu být přeci bez peněz...

Strana
z2
adela1399
autor
21. kvě 2020

@nikolasek16 Dobrý den,bohužel stále nic. Byla jsem navštívit opět PSSZ a tam stále neměli otevřené klientské centrum,takže mi paní z podatelny dala číslo na nějakou paní ředitelku tohoto odboru. Volala jsem...dovolala jsem se někdy na po 15-té,paní velmi nepříjemná řekla,že předává a že mi ještě někdo bude volat. Cely den jsem čekala a nic,volala jsem tedy druhy den znovu a paní mi skoro vynadala,že jako nejsem jediná ať si laskavě počkám a že nejsem jediná,že mi ještě ten den zavolání a také nic...nehorázné chování...zajímalo by mě,jak by se paní chovala kdyby sama byla na rizikovém a neměla 3měsíce ani korunu a byla bez partnera,na vše sama...nemít rodinu tak nevím co bych dělala

adela1399
autor
21. kvě 2020

@lachtanice86 To já sice chápu,ale je zajímavé,že kdykoliv se s čímkoliv člověk opozdí s nějakou platbou,tak stát Vám za to napálí takové penále,že se člověk nestačí divit. A jak se máme tedy bránit my..ti kteří jsou na rizikovém nebo na nemocenské z nejakeho důvodu. Upřímně mužů sama za sebe říct,že poslední 3 měsíce,kdy mi nepřišla ani koruna a nemám jiný příjem,platím nájem,paušál,úrazové a auto,tak nemít svou rodinu,která mi v rámci možností vypomohla,teď musím hledat opět pronájem,protože jsem musela z bývalého bytu odejít právě kvůli tomu,že mi nepřišla ani koruna,a majitele moc nezajímá,že socialka nestíhá...jak se tedy můžeme bránit,co máme dělat. Chceme jen peníze,na které máme nárok a které potřebujeme. Těhotenství by si měla žena užívat,já si poslední 3měsíce těhotenství opravdu neužívám za 2 měsíce se mi narodí dcera a já nemám žádnou jistotu,že mi peníze budou chodit,na koho se mohu v tomto případě spolehnout? Mužů hledat byt,abych mohla malou přivést na svět bez obav z peněz,z placení nájemného do bytu,kde bude vyrůstat? Dokážu pochopit vše,ale přijde mi,že nikdo nechápe nás. Zkuste se na to podívat z naší stránky.

lachtanice86
21. kvě 2020

@adela1399 nezlobte se, ale ossz nemůže za to, v jaké jste situaci, že nemáte partnera ani žádné rezervy.

amazonkajanik
21. kvě 2020

@adela1399 7

@lachtanice86
Jak jedna tak i druhá strana jsou na tom mizerně,ale pro stranu ossz jedna zpráva. Ano,s koronavirem nikdo nepočítal,stejně jako nepočítala žena s tím,že ji hlupec kopne do zadku ! Toť odpověď na to vaše "a můžeme snad za to,že jste zůstala sama?" Každý,kdo jde dělat do sociální sféry by měl mít aspoň špetku entuziasmu!

rosetatto
17. čer 2020

@adela1399 já bych vás tam prosadila, abyste věděla jaké to je, a to opravdu nemyslím nijak zle, ale vy tady líčíte jak vám ty zlé úřednice nechtějí dat peníze. Absolutně nevíte jak vše funguje a jste se vším hned hotová, jak vy vše musíte platit včas a oni si můžou dělat co chtějí. Nikdo nemůže za to, ze nemáte finanční rezervu a za Vaši celkovou situaci, mrzí mě, co prožíváte, ale uvědomte si, že lidi jako jste vy, jsou desetitisíce a o všechny tyhle lidi se musí opravdu pár úřednic postarat 😉

Strana
z2