Problematika dávek: Jaké jsou dnes skutečné přídavky?
Lidi často tady nacházím diskuze ohledně dávek, Víte co myslím různé připomínky zneužívání atd, a jen na Romy, Já vím že to pravda není, jenom si to většina lidí nechce přiznat a přitom k nim patří z nějakého důvodu, Může jich bejt hromada, ale teď proč to píšu, Dnes je všechno jiný přísný všechno si zjišťuji ověřujou, Dneska pokud si nevydelaš práci tak nemáš, a je státu jedno jestli máte s dětmi co jíst, a urážky typu, dělají si hromadu dětí aby braly přídavky, víte kolik jsou dneska vůbec ty přídavky? Vždyť je to směšný , při dnešních cenách to by těch dětí muselo bejt aspoň 10 aby se pořádně něco nakoupilo 😁 Lidi musíte při těch vašich urážkach trošku myslet , aby to dávalo smysl
Nesouhlasim s tebou. Nechci byt uplne konkretni,ale delam davky.Davky neznamena jen pridavek na dite. Ten kdo nic nedela(max na cerno coz je dost caste) a ma prijem nula,tak krome pridavku na dite pobira prispevek na bydleni,doplatek na bydleni a prispevek na zivobyti. A to uz jsou pekne castky. Takze kdyz vidim davky ve vysi sveho platu,je mi do place. Kdyz k tomu vezmu jeste jejich praci na cerno. Situace jsou ruzne,dost individualni. Takze se to neda pausalizovat. Dost veci se da overit,ale dost veci se da i ochcat. Takze tak. A dost lidi podvadi. Ja to vidim,ze tak 70% to bude. A tyka se to nejenom Romu. Tam rozdil nevidim. Kdyz by sis sedla za prepazku na jeden den,to bys koukala. Vymluvy,jak je boli zadicka, nozicky,hlavicka,nikde je nechteji. Ale od 15 let jsou v evidenci uradu prace od 17 rodi xy deti. Otec neuveden v rodnem liste,aby se nemuselo resit vyzivne. Takze pani ma 5 deti a 5x nevi s kym nebo 5x to byl nejaky asocial? Pani samozivitelka a zije s chlapem? Chudaci rodinka s plazmovou televizi a robotickym vysavacem? Lidi,co nikdy nepracovali? Nerekla bych,kdyby prisli o praci docasne. Delame setreni. U nas v praci je nejsprostejsi slovo pro klienty PRACE 😂😂😂 A starej chodi na melouchy. Nepopiram,ze nejsou potrebni lide. Jsou,ale je jich malo.
@mia5344 Já mám dvě děti a na ně pobíram, posr**** 1800,- to je vše, jednou jsem si chtěla zadat o prispevek na bydlení protože jsem zůstala sama s dětmi a nebylo my to schváleno protože jsem prý byla 3 osoba a neměla jsem na to nárok, takže jsem musela nastoupit do práce a malého syna my hlídala babička jinak to nešlo,
@kristyn86 Souhlas. Nepracují sice ve vašem oboru, ale také se setkávám se ženami z různých sociálních skupin. A pokud si ty ženy bez jakéhokoliv zabezpečení pořizují děti, vědí, že se o ně stát postará. Myslím, že dítě by měla mít jen ta dvojice, která má své sociální a finanční zajištění. A té by se v případě náhlé nouze mělo pomoct.
@lujhu ale to je dobře. Tak by to mělo být. Reaguji na to, že jsi šla do práce.
Já bych zavedla rozdílné příplatky pro lidi, kteří celý život pracují a najednou jsou bez práce a jiné pro ty, co se celý život válí doma.
Když jsem byla mladá a pracovala v obchodě, chodila tam nějaká rodina jakoby se stravenkami ze sociálky. Takhle bych to zavedla, žádné peníze do ruky, všechno pěkně zaplatit a v obchodě s omezením na alkohol a cigarety.
@kristyn86 Ano , ja jen napsala co lide psaly ze pobírají přídavky na děti, jasně že tohle taky znám, a i mám takovou situaci v rodině, je to hrozný a nespravidelny , takový lidi mají na to štěstí kolikrát když slyším co se dá všechno udělat tajně aby se na to nepřišlo je nepopsatelný já bych se popravdě bála ale dneska některý lidi udělají za peníze všechno,
🤦♀️
Mě se jedna známá chlubila, že pobírá příspěvky na bydlení. Bydlela s přítelem v jeho bytě a měla s ním 2 děti. Vozili se hodně drahým autem. On s ní sepsal smlouvu o pronájmu bytu a ona na sociálce řekla, že tam bydlí s dětmi sama.
@jancazao tak tohle je hnus.
@lujhu Ale neboj delame i tucny preplatky 😉 Na kazdeho muze jednou dojit.
Kdo aspon trochu pracuje a snazi sre,tak je na tom hur nez ten,co se vali doma nebo prijem neprizna. Bohuzel. System neni dobry,uvidime,co prinese ta nova davka.
@jancazao Stale se vyplaci cast ve stravenkach. Za ne dokonce nakoupis v drogerce,v lekarne atd. Ovsem lidi,kdyz chteji,tak si je smeni u vietnamcu. Takze tak...
@lujhu Socialni setreni se dela jen u davek pomoci v hmotne nouzi. U prispevku na bydleni existuje setreni v miste,ale spis se nevyuziva a ani to vzhledem k poctu pracovniku neni realne stihat. V porovnani pred 12 lety jsem mela cca 70 klientu. Nyni jich mam pres 300. Neda se stihat. Kdyby bylo vic lidi,vic kontrol,tak se spousta davek odejme. Ted se chodi na kontroly,kdyz proste tusis...
@kristyn86 mě by zajímalo, jak je to u lidí, co podnikají a jsou v paušálu. Opravdu i když si vydělají ročně do 1,5 milionu, tak se jim počítá nějaký malý příjem, protože vlastně nemusí evidovat svoje příjmy a výdaje? Tak ti pak mohou dostat nějaké příspěvky?
@lujhu Jses jedina, ktera v te minule diskuzi, vidi neco, co tam absolutne neni zmineno a jeste kvuli tomu zakladas novou diskuzi. Nikdo nikoho neurazel, pouze ty jedina urazis ostatni a jses k tomu xenofobni. Bych to tady uzavrela a poprosila adminy o smazani teto i minule diskuze.
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinny-rozpocet/kolik-deti-si-mohu-dovolit-s-prijmem-56-tisic/
@jelenice_zavodnice diky za info, nejak mne unikal smysl toho uvodniho prispevku, ted vidim, ze to nema smysl a radsi diskuzi zaviram, dobrou
@lujhu a proc nam to pises? 😀 nebo jako ty na konci napises "Lidi musíte při těch vašich urážkach trošku myslet , aby to dávalo smysl" to je jak odpoved na neco...ale na co? kdyz tu o tom nikdo nemluvi 😀
@mia5344 ale ja kdybych byla samozivitelka, tak davky budu pobirat pul zivota, sama ze sve vyplaty 3 deti neuzivim 🤔 Takze ani to neni ostuda, pokud clovek pracuje.
@lujhu na samozivitelky chodi kontroly prave z duvodu jaky pise @jancazao, proste se s tim podvadi.
@kristyn86 vis nad cim jsem premyslela? Jak se posuzuje kdyz budi bydlet v najemnim byte a jeden pokoj podnajmu, to uz se pak nejedna o spolecnou domacnost a me se bude do prijmu pocitat jen castka za podnajem a ne cely prijem podnajemnika?
@hanka_12345 v jiný diskuzi jsem to řešila,
@pe_tu_ss_ka tak ono příjem opravdu není to samé co zisk. A paušální daň se vztahuje k příjmu. Podnikatel s paušální dání sice může mít příjem 1,5 milionu, ale náklady může mít 1,2 milionu a zisk má tedy 300 tisíc ročně.
@martinka_33 vždyť jo, to žádná ostuda není, neříkám ty lidi co sedí doma na prdely a tahají peníze z úřadu, a mají celkovou částku větší než pracující člověk, jiný na to maká a pak si sotva může s výplaty něco koupit znám to s přítelem to tak má pracuje snaží se dělat přesčasy někdy mu to práce bohužel nepovolí dělat hodiny na víc, ale sme rádi aspoň za něco, Dneska si člověk z výplaty zaplatí ty drahý nájmy co jsou a půlka peněz je fuč a kde jsou ostatní potřeby do života 🙄
@lujhu tak proc to neresis tam? takhle rozfrcany to je divny
@martinka_33 víš co je nejhorší? Že bys s největší pravděpodobností nedostala nic jiného než přídavky.
Ja neberem davky a nepoznam ani nikoho v okoli kto ich bere. A uz vobec si neviem prestavit, ze by s tymi par tisicmi sa mohol mat lepsie ako ked clovek chodi do prace. 🤷🏼♀️
A co je to za divnu uvahu, ze potrebujes 10 deti aby si si z davok nieco kupila? Tak snad cim mam viac deti, tym mam vacsie vydaje a vyde to na rovnako.
@lujhu notorický netáhla jsou uplne jina liga 😅 my jsme divna generace, kde si kazdy hrabe na svem pisecku, ale uz si neuvedomujeme, ze ani ten popelar by nemel chcipnout hlady jen protoze je malo placenej, a ze je fajn kdyz nam odpadky vyveze... Tak proste vyspela dpolecnost funguje. A kdyby me z tiho nekdo (opet) chtel narknout, tak NEJSEM komunistka 🤣
Koukám, že se hodně nudite, když řešíte dávky druhých lidí 😂 znám pár Romů co dostávají dávky 50tis a bydlí na azylaku. U nich se kontroly neudělají. A nikdy dělat nebudou. 😂
@jancazao já asi jo... i kdybych pracovala na plny uvazek, ziju v najmu, takze i prispevek na bydleni bych dostala.. ale ty pridavky se pocitaj nejak divne, tam to neni odstupnovane podle prijmu ale je tam nejaky strop a je to bud a nebo? Zkousela jsem dat do kalkulacky ruzne prijmy a bud mi to vyplivlo porad stejnou castku nebo nic. Jako ja radsi budu zit s muzovou vyplatou nez s pridavkem na deti 😅 Ale ted neni uplne jisty jestli muz praci bude mit..
@pampelina18 tam by chytly jeste vsi a blechy pri takove kontrole 😀
@pampelina18 Tomu věřím, je to hrozný 😁
potrefena husa?

@lujhu ty dávky pobiras viď? Není to žádná ostuda na přechodnou dobu pobírat dávky. Ostuda je pokud je pobiras půl života a nemáš k tomu objektivní důvod(nechuť pracovat nepočítám). Nějak jsem nepochopila tenhle výkřik do tmy...