Krmíte 3měsíční dvojčata v intervalech, jak si řeknou?

nada3
17. únor 2016

Ahoj maminky, mám 3m dvojčata ( korig. 1m kluky) a pijí z lahve. Chtěla jsem se zeptat, jestli krmíte v časových intervalech zhruba jak si řeknou nebo jako jedna maminka pořád ve stejné hodiny, aby měli určitý režim. Tím pádem stejně chodíte ven, stejně koupete a tak. My to teď děláme každý den jak to vyjde, někdy spí tři hodiny a jindy přes čtyři. Cvičíme Vojtu. Nebo počkat, až budou starší?

lv
17. únor 2016

no děti se krmí až mají hlad, ne podle časového harmonogramu 🙂 to koupání, vycházky jsem plánovala podle toho jídla, někdy i podle kondice (koupala jsem ob den).

mandala
17. únor 2016

Moje známá má 2m dvojčata, k tomu ještě dvě starší děti, takže krmí naráz, aby se z toho nezbláznila. Hlavně v noci si to nějak srovnala, aby se alespon trochu vyspala. Ale jinak myslím, že pokud ti nevadí krmit každého jinak, tak v tom pokračuj, každému vyhovuje něco jiného. 😉

mmaajjaa
17. únor 2016

Kojila a dokrmovala jsem holky podle zajetého systému z nemocnice +/- po 3 hodinách, byly na to zvyklé, takže jsem to dodržovala doma stejně, Naštěstí se mi přes den budily víceméně nastejno, takže problém v tom nebyl, taky mám ještě staršího syna, tak v tom musel být trochu nějaký řád. V noci jsem je nechala spát, až se vzbudila jedna, dostala najíst, pak jsem vzbudila druhou nakrmila a šlo se zase spát.

pidisek
17. únor 2016

tříměsíční dvojčata se krmí po třech hodinách @lv ...neumí si říct kdy mají hlad...my krmili najednou a dodnes /jsou jim 2 roky/ mají společný režim a je to pohoda....

hojda
17. únor 2016

Neumí si říct, kdy mají hlad??? Proč by si neuměla říct, když mají hlad? @pidisek Jsou to děti jako každé jiné, tak se o jídlo umí přihlásit stejně jako jiná tříměsíční miminka (výjimka jsou maličké spavé děti, které se o jídlo nehlásí, ty se pak budí na jídlo). Ale chápu, že s dvojčaty je vše mnohem složitější, takže harmonizace krmení je u nich na místě. Pokud to, ale maminka zvládá podle jejich potřeb, tak bych to nechala tak.

nov777
18. únor 2016

Souhlasim s mmaajjaa, v noci jsem nakrmila jednoho, ulozila, vzbudila druhyho, nakrmila. Ve dne velmi podobne. Jedli plus minus po trech hodinach. Nejstarsi mel twhdy rok a neco, takze musel fungovat system, kdy bude prostor i na neho. Snazila jsem se, aby jedli treba pulhodiny po sobe, aby mi jeden neplakal hlady, kdyz krmim prvniho, ale to moc nefungovalo, takze vetsinou jedli najednou. Ale tohle je urcite hodne individualni. Krmit dvojcata mi prislo min chaoticke nez krmit jedno dite, kdyz byl mimino prvorozeny. Proste byli dvojcata dokonaly deti, napapat, spinkat a za tri hodiny napapat a spinkat. Parada.

zadovicek
18. únor 2016

Já bych to nechala na dětech,my jsme to zkoušeli najednou cca po 3h.,ale to nakonec byl spíš problém,když jsem jednoho kvůli tomu budila. Vzhledem k tomu,že měl každý jiný spánkový rytmus(a není to jiné ani teď kdy jim jsou 3roky), nikdy se nám nepodařilo je sladit takže i každý jinak jedl. Bohužel jsem se minimálně 2roky nevyspala.

milejka
20. únor 2016

já mám taky dvojčata a hned od narození jsme (museli) dodržovat 3hodinový interval mezi jídly. Azůstalo nám to i po příchodu z porodnice. Je lepší když děti jí tak po těch třech hodkách a hlavně obě najednou. My tak máme naučený všechno,co se týče spaní,jídla,vše obě děti zaráz.

janam86
22. srp 2016

Dvojčata jsem krmila vždy stejně.Jeden dojedl a hned jsem se vrhla na další 😀 Jinak bych se z toho zbláznila.Budili se cca po třech hodkách,takže jídlo,výměna plíny nebo třeba ještě vykoupat a pak zase spát.Cca za 2,5hodky od nakrmení druhého se budil první a zase nanovo...

dixiee
13. zář 2017

Ahoj holky,prosim o radu nebo napad.. mam 3tydenni dvojcatka,jsme bohuzel na umelem mlece a krmim z lahvi.. no jedem to tak,ze krmim obe naraz,pres den radsi kdyz se vzbudi jedna a pak druha.. ale potrebuju vyresit jak jim podat lahve obema najednou.. myslim tim v cem je krmit? V sedacce a druhou v naruci? A kdyz jedna dopije driv,tak jak ji dat krknout,kdyz druha jeste pije? Diky za odpovedi,pokud vas neco napadne.. 🙂