icon

Maminky dvojčátek na jaře 2009. Přidejte se.

jankatr
29. říj 2008

Ahojky - vím že je tu už pár témat na jarní měsíce a taky že je tu i debata o dvojčátkách - ale ta už je dost rozběhlá - a děti jsou už na světě nebo těsně před porodem - ráda bych tohle téma založila pro "DVOJ"maminky co jsou teprv na začátku a chtějí se podělit o své radosti i starosti 🙂 🙂 🙂

adrosek
13. bře 2009

-holky a to se tam jen nějak zaregistrujete v tom DM nebo jak co?

lenulinka21
13. bře 2009

Ahoj děvčata. K té registraci do DM stačí těhu-prukajda?

artepa
13. bře 2009

Ahojda, k registraci stačí těhuprůkazka. Já si došla osobně do krámu, tam si o to zažádala. Vyplnila jsem nějaký lístek a ukázala těhuprůkazku. Nebo je možnost registrovat se přes www stránky DM a těhuprůkazku jim pošleš ofocenou.

lenulinka21
13. bře 2009

Artep jj to určo udělám. DM tady máme. 🙂

lenulinka21
13. bře 2009

Holky co si myslíte o koupání v tom kyblíku?
Nebo dáváte přednost klasické vaničce?

luzza
13. bře 2009

lenul
my chceme 100% vaničku 😉 miminko je v ní hezky rozcáplý a ty ho můžeš pořádně umýt 😉 a je vidět do všech záhybů 😉
v kyblíku se jim sice líbí (těm novorozenečkům) protože to tam maj stísněný jak v děloze,ale na mytí tělíčka mi to nepřijde ideální... zkoušela jsem v něm koupat kamarádce chlapečka...sice neplakal,ale já jsem pořádně nevěděla,jak ho umýt...

luzza
13. bře 2009

jani
včera jsem nakoupila celou řadu babylove 😀 😅 😅 v DM včetně těch vlhčených ubrousků 😉 😀

luzza
13. bře 2009

katy
to povlečení je fakt nádherný 😵 😵
jen jsem musela dát hodně aviváže... 🙂 jak je to nový,bylo hodně "tuhý" 😀
já bych taky nakupovala jak zběsilá 😀 ale musím se krotit... 😉 přece jen...tři děti,hypotéka a jeden plat 😅

luzza
13. bře 2009

a povlečení přišlo třetí den od objednání 😅 😅

lenulinka21
13. bře 2009

Taky si říkám jak bych tam strčila ruce.Ve vaničce je přece více
místa a i těm kterým se to na začátku nelíbí si zvyknou a nakonec by se pořád
jen koupali. Uvažujeme o stojánku na vanu at se nemusím moc zohýbat.

luzza
13. bře 2009

lenul
to máš pravdu...
a stojánek je SUPER pomocník!

lenulinka21
13. bře 2009

Holky ted jen prodat ten náš byteček malinkatý a koupit větší.
Jenže v téhle době je to problém a ani se nadivím ☹ lidi nic nekupujou
každý má strach, co bude. Máme 2+1 v 7 patře ale jen 44m.

tina30
13. bře 2009

ahoj dvojmamky. tak se dneska taky hlásim. ted sice venku svítí sluníčko, ale před chvilinkou byl hroznej slejvák.

jinak jak jste psali o tašce do porodnice - tak tu už sem měla taky zabalenou někdy kolem 30tt. jistota je jistota.

a musim vám teda napsat, že já v noci nechodim vůbec čůrat - jdu spát tak kolem půlnoci a první návštěva wc je až tak kolem 7.hodiny. pak ještě zalehnu a vstávám tak kolem 11.hodiny. a to bych klidně ještě spala. jenže hlad a žízeň mě vždycky vyžene z pelechu. a ted poslední dobou i dětičky. od té 7.hodiny jsou tak aktivní a tak kopou a převalujou se. to tak ještě před týdnem nebyli. no asi maj taky hlad. 😉

tina30
13. bře 2009

taky sem si všimla, že se včera ani dnes nepřihlásila žanetka - tak snad už nerodí. 😀

lenulinka21
13. bře 2009

tina tak to já jsem učůránek v noci chodím 5-6krát jinak
ohledně jídla tak já doslova žeru a žeru mám už 7,5kg navíííc

tina30
13. bře 2009

lenulinka tak já mám navrchu už 21 kg. Což sem nečekala, zdá se mi to dost. i když mi teda hodně natíkaj nohy, tak jen doufám že je to voda a že po porodu ji vyčůrám. 😀 😀

lenulinka21
13. bře 2009

Myslím, že po porodu nebudeš vědět kam dřív skočit tak ty kila slezou samy
dolů 🙂

tina30
13. bře 2009

jo to je pravda.

lenulinka21
13. bře 2009

jak říkám dvojnásobná starost ale i dvojnásobná RADOST 🙂

myska77
13. bře 2009

Tino 21 kilo se dvema prcky je v pohode, ne, to ja se smirila i s 30. Doted jsem tedy nabrala jen asi 3 kila, ale ted se mi bricho zvetsuje ze dne na den, tak to ted asi pojede rychleji ta kila. Taky me zajima co dela Zanet, treba posle zanedlouho fotecky🙂))

Jinak co se tyce toho kybliku, tak ja do nej nepujdu taky, koupila jsem si to platene lehatko na vany a budu je koupat od zacatku ve vane a klecet u nich, mam to uz vyzkousene z Anglie jako Au-pair 😀 Vanicku mam koupenou jen na chalupu, kde je pouze sprchac a i do ni mam druhe lehatko. Detska doktorka mi poradila je nekoupat oba v jeden den, ale jednoho treba v PO a ve CT a druheho v UT a v PA, a streda je volna pro moje cviceni, kdy manzel bude sam hlidat a nemusi koupat 😀

luzza
13. bře 2009

ahoj kočky 🙂
tak jsme koupili holkám něco na koupán 😉 í (v albu)
a taky jsem sehnala v chiccu podprsenky za 380 kč!! 😨 😅 jsou moc hezký... je na krabičce Barley a je to nějakej brněnskej výrobce... prý je hned skoro všechny vyprodali...tak jsem ráda 😉

luzza
13. bře 2009

tinko,buď v klidu,já mám nahoře už 16 kg 🤐 😔 a začínám taky dost otýkat... 😝
naštěstí když si lehnu a dám si nohy na polštář,tak to za chvíli zmizí...

luzza
13. bře 2009

mysko
mě by se teda u vany klečet nechtělo... jsem moc pohodlná 😀
a ty nebudeš mrňata koupat každý den?? 😨

myska77
13. bře 2009

Luzza: pekny vanicka, mas zkusenosti od Danika s tim penovym lehatkem? Me od nej kamosky odrazovaly, ze se pry musi vzdy prat ci vyvarovat, ze v tech porkach se udrzuje voda a plesnivi. Taky jsem si ho chtela koupit, ale nakonec koupila to latkove.

myska77
13. bře 2009

pry e nemaji koupat kazdy den, ze jednak nemaji z ceho byt spinavi a taky to neni dobre pro ti novorozeneckou pokozku. Pry az tak od 4.mesice jim nevadi denni koupani. Lidi okolo me to delaji stejne a segra co ma rocni holcicku tak dostala taky takove pokyny v porodnici. Tak nevim, budu se ridit instinktem, ale denne je koupat ze zacatku opravdu nebudu. Oblicej staci denne otirat bunicitymi tampony a samozrejme hygiena kolem zadecku a pohlavnich organu, to jo.

luzza
13. bře 2009

mysko
já měla taky dilema,jaký lehátko koupit... 😕
ale paní v chiccu mi všechno vysvětlila a zdůraznila,že to má nějaký certifikát o nezávadnosti pro mimina,tak snad to bude OK... 😉 v jeden den jich prodala hned 10 😅
kámoška mi řekla,že ho občas šoupne i do pračky a je to 😅
jinak ty porky jsou takový jiný...mrkni na to někde z blízka...
jak psala artep...houba na koupání ti taky jen tak nesplesnivý... 😉
tak uvidíme...přinejhorším koupíme jiné 😀 😀 😀 není to velká investice 😉

myska77
13. bře 2009

Jinak Ti zavidim ty podprdy, ja mam s nima desny problem, mam obvod 85 B, ale u tech nevycpanych bez kostic to maji vzdy tak, ze cim vetsi obvod, tim vetsi i kosicek, takze u obvodu 85 jsou kosicky skoro Dcka, to nevim co bych tam dala🙂)))) Takze porad chodim a hledam, asi skoncim v Adidasu a koupim si sportovni a bude vystarano 😀

tina30
13. bře 2009

tak já teda plánuju koupat ve vaničce s tou látkovou podložkou. prostě klasika. ten kyblík se mi nezdá moc praktickej. neni tam moc místa na mazlení s mimčem.
taky teda plánuju koupat je alespon ob den. jeden den jedno a další den druhý. ale kdoví jak to nakonec dopadne.

luzza
13. bře 2009

aha mysko 😨
to jsem nevěděla... 😨
dřív jsme měli koupat děti každý den...
tak je asi teď ten trend jiný...
nechám si taky poradit v porodnici 😉
(ale tam je koupou každý den 😕 , i na kojeneckým oddělení...dělám ve špitále,tak vím... ale je možný,že těm novorozenečkům to fakt nesvědčí 😕 )

luzza
13. bře 2009

no já si teď koupila 85 D a jsou mi výborně 😵
ale chápu,co máš za problém...
no snad najdeš něco co ti bude pohodlný 😉
oni ty čísla často moc nesouhlasej...

Strana