Trojčata a případná redukce

sofinka84
26. črc 2017

Najde se tu maminka, která také zjistila, že čeká trojčata? Je to pro mě strašný šok. Zvažuji i redukci na dvojčata, ale potřebuji radu.

uzsezasenudim
26. črc 2017

Nejsem maminka, kterou hledáte. Jen bych se chtěla zeptat, nenapadlo Vás si děti ponechat a pokud už tak moc nechcete ty tři, dát jedno rovnou k osvojení po porodu někomu, kdo dítě tuze chce a nemůže mít? Samosebou je to Vaše věc, nechci ve Vás vyvolávat nějaké negativní pocity, je to každého věc 🙂 Jen tedy..já bych se redukce bála, že to třeba nakonec neklapne a odejdou všechny...prostě jen moje myšlenka. Snad ji nebudete brát zle. Nemyslím to tak. 🙂 Jen mě to napadlo jako - samosebou pro mě - mnohem schůdnější varianta. Avšak vím, že co je pro jednoho lepší, neznamená, že je lepší pro jiného. 🙂 Chápu, šok to musí být ohromný. Držte se!

sofinka84
autor
26. črc 2017

@uzsezasenudim Díky za reakci, ale ne, nenapadlo. Nejde ani tolik o finanční stránku, spíše moji zdravotní.

nikinelinaty
26. črc 2017

A aby se odnosili 3 děti do zdárného týdne....
To je hlavní věc co nato gynekologove?

anazuzzuzana
26. črc 2017

@uzsezasenudim no v situaci jsem nebyla ani nikoho neznám, ale teda váš návrh mi přijde úplně mimo... jak se jako rozhodnete, že jedno dáte pryč... ententýky dva špalíky? žít s pocitem, že někde jinde žije moje dítě, které prostě mělo tu smůlu/štěstí, že si vytáhlo nejkratší sirku?... no nic.
@sofinka84 přeji co nejhladší průběh rozhodování, ať už se rozhodnete jakkoliv, máte na své rozhodnutí plné právo a nikdo vás za něj nemůže nijak soudit nebo vaše rozhodnutí napadat

agnes2ivory
26. črc 2017

@sofinka84 pani! Drzim palce! Donosit trojcata neni sranda, chapu, ze premyslis o redukci. Musi to byt tezke. Pujdes na redukci a odejdou vsechny, budes si to vycitat. Nepujdes na redukci a nedonosis je a budes si to vycitat.... tohle vse se ti urcite mele v hlave vid. Drzim palce, aby to dopadlo co nejlepe!

sofinka84
autor
26. črc 2017

@anazuzzuzana Děkuju za názor, úplně mi mluvíte z duše.

sofinka84
autor
26. črc 2017

@agnes2ivory právě proto bych potřebovala pohovořit o tom s někým, kdo v téhle situaci byl, a který tohle prostě chápe.

sofinka84
autor
26. črc 2017

@nikinelinaty Vím to zatím čerstvě, smířila jsem se s dvojčaty na prvním utz a na dalším už byla trojčata. Doktor mi řekl všechna pro i proti a mám se rozhodnout sama.

anetka1701
26. črc 2017

Jsou tady dvě maminky s trojčaty. Nevím přesně nicky, ale jsou. Mají krásné zdravé děti. Zkus pohledat, určitě tu jsou diskuse ó obavách a pocitech jako jsi měla ty, pamatuji si je pár let zpět.

uzsezasenudim
26. črc 2017

@anazuzzuzana raději bych žila s tím, než s tím, že jsem zabila dítě. To je věc pohledu, nastavení vnitřního já. Vidíte, Vám přijde moje řešení horší, mě zas ta redukce. 🙂 A u té redukce je to lepší? Zabijte to vlevo. Vypadá, že to bude ošklivej kluk? Jednoduše. Při porodu řeknu, plod B mi ani neukazujte. Díky a vím, že někde někdo bude s plodem B tak šťastný, jako nikdy. 🙂

sofinka84
autor
26. črc 2017

@anetka1701 Jsou tu diskuse, našla jsem je, ale mnoho let staré. Psala jsem tam, ale pochybuji, že tam ještě někdo chodí z nich. A je mi jasné, že maminek, které v tuhle chvíli toto řeší je tu minimum, ne-li žádná.

sofinka84
autor
26. črc 2017

@uzsezasenudim Já opravdu respektuji váš názor, ale tuhle diskusi jsem založila za jiným účelem než řešit tu toto napadání. Jde mi o radu, názor někoho, kdo tohle opravdu zažil, kdo v této situaci není, neumí si to představit.

uzsezasenudim
26. črc 2017

@anazuzzuzana plus nejsem schopná vidět smůlu pro miminko v tom, že si ho osvojí bezdětný pár a budou ho milovat jako vlastní. Mám příbuzné, neschopné plodit a ti si osvojili miminko. Nemyslím - ať už k nim miminko přišlo z jakékoli cesty, z jakéhokoli prostředí, že by se němělo dobře. Tomu miminku už je 17 a holka to ví a je ráda, že má milující rodiče. 🙂 Oproti té neexistenci. Za mě lepší volba. Ale jak jste psala autorce a já se to ve svém příspěvku snažila nějak podtrhnout, že je to věc dané maminky. Nikoho bych nesoudila. Každý jsme jiný a jak jsem psala, pro každého je jiné řešení tím pravým. Necpu to nikomu, nechci zakládat flame war. 🙂 hezký den všem

nikinelinaty
26. črc 2017

My měli problémy s čípkek s udržení plodu do termínu 2x předčasný porod 2 mrtvé děti
Naštěstí 2 máme h termínu 39
S k věci čekali jsme na poslední šanci se dočkat s v 6+2 jsme měli dvojčata naše situace se vyřešila sama a lékařka byla šťastná
Že v našem případě by to byla fakt hola smrt
Takže asi tak 3 děti tlačí je to velké riziko aby byly donosene
Takže za mne takto nevím ale jaký reziziko je redukce než riziko předčasný porod

whitelilith
26. črc 2017

Kamaradka byla na redukci.
Na prvnim UTZ ji doktor rekl, ze ceka jednovajecny dvojcata, tak se na ne naladila a na dalsim ji rekl, ze je tam jeste jedno - samostatne.
Lekari ji doporucovali spise redukci 2jcat a nechat si jedno, ale sla na redukci toho tretiho.
Vse dopadlo ok a a ma doma dve 5ti lete zdravd holcicky.

sofinka84
autor
26. črc 2017

@whitelilith A můžu se zeptat, jak ta redukce probíhala, kde na ní byla?

karlajasmine
26. črc 2017

@sofinka84 zeptej se sama sebe, ceho bys litovala vic. Toho, ze jedno das pryc, a odejdou tim padem vsechny? Nebo toho, ze jedno das pryc, dve zdarne donosis, a budes cely zivot premyslet, jak by vypadalo tvoje treti dite, ktery je po smrti? Nebo toho, ze na redukci nepujdes, a odejdou vsechny? Ja bych osobne nejmene litovala posledni moznosti, protoze bych mela pocit, ze to tak melo byt a ze to neovlivnim. U tech predchozich moznosti bych si to nikdy neodpustila.

whitelilith
26. črc 2017

@sofinka84 jeee. Tak to vubec netusim. Nekde v Praze.

sofinka84
autor
26. črc 2017

@karlajasmine Víš, já bych si právě nejvíc vyčítala tu třetí možnost. A promin, mysli si o mě morálně, co chceš. Už jsem to tady psala, kdo v té situaci není, nepochopí. Bud ráda, že o tomhle sama nemusíš vůbec přemýšlet...opravdu...

kacasa
26. črc 2017

Já myslím, že některé příspěvky zde jsou nemístné. Zakladatelka jasně oslovuje ženy, co si tím prošly..tak si prosím nechte to moralizování a dávání rad apod.
Kdo v té či oné situaci není, stejně ví prd a nemá právo soudit ani radit..
Je to těžká situace ☹

nikinelinaty
26. črc 2017

Já bych největší váhu nechala na lékařích s to nejlépe přímo v porodnici kde s tím mají velké zkušenosti
Plus sehnat holky co mají trojčata jaké tehu bylo zda plně nervů a tak dále

Lepší je mít nějaké děti než půl roku v háji a neodnes si zadne
Též můj názor

sofinka84
autor
26. črc 2017

@kacasa Děkuju, že mě chápete. Opravdu je to nesmírně složité a morálně jsem i tak dost na dně.

kacasa
26. črc 2017

@sofinka84 Právě..chápu to a tyhle rádo by rady opravdu nikomu nepřidají..

maminkafe
26. črc 2017

@sofinka84 napisu Vam sokroumou zpravu

kacenecka_24
26. črc 2017

Děvčata paní si tady nepřišla pro soudy a chytré rady, jak by se měla zachovat. Každý to cítí jinak a už z úvodního příspěvku je zřejmé, že paní zvažuje všechna pro a proti všech možností. Slova jako zabít do téhle diskuze určitě nepatří!! Takovou situaci si nedovedu vůbec představit, musí to být opravdu těžké rozhodování, přeji Vám tedy, abyste se rozhodla co nejlépe a nic si nevyčítala, žádné rozhodnutí nebude špatné.

sofinka84
autor
26. črc 2017

@maminkafe Děkuji

trolik
26. črc 2017

Ahoj,tvou situaci fakt nezávidím...i když na jednu stranu je to dar!Já osobně bych dala na rady lékařů.Podle toho jaký je můj zdravotní stav a jestli je ta možnost jen trochu reálná nechala bych si všechny.Nemusíš je úplně donosit(i když to je ta nej.možnost)ale už je spousta případů kdy je všechny zachrání.Vždyť i paterčata to zvládla tak co by ne tvá trojčata.Vím,že každé tělo je jné atd...proto říkám vyhledat odborníka a dát na jeho rady.
Jinak držím moc palce a přeju 3 zdravé děti!

sofinka84
autor
26. črc 2017

@kacenecka_24 Díky za komentář. Já s těmi názory, odsuzováním a morálním pohoršováním počítala. I když jsem v úvodu oslovila jen maminky, které si tím prošly, abych s nimi mohla případně rozebrat všechna pro i proti, bylo mi jasné, že zareagují i ostatní. Nečte se to lehce, to přiznávám. Sama v sobě pořád zpracovávám ten šok. Kor, když jsem dlouho nemohla otěhotnět, o to horší to pro mě je. Ale opravdu to pochopí jen ten, co něco takového zažívá. Ještě jednou děkuji.

sofinka84
autor
26. črc 2017

@trolik Díky 👍

77moona
26. črc 2017

@uzsezasenudim
Evidentně o redukci víte pramálo. Redukuje se nejlépe přístupné embryo.