icon

Jak vybrat nejlepšího ortopeda na vyšetření kyčlí?

lela82
21. dub 2022

Dobry den, dokazete mi nekdo prosim doporucit dobreho ortopeda na kycle? Mala dostala Frejkovu perinku, ale mam pocit, ze mozna i z preventivniho duvodu, protoze jsem zminila, ze ji muz nosil v detstvi docela dlouho. Pry to nekteri ortopedi davaji zbytecne. Nemuze v tom moc zvedat nohy a dle fyzioterapeutky pak ty deti maji slabe svaly na brisku a zpomaleny vyvoj a casto konci na Vojtovce. Nabaluje se tak dalsi kolotoc problemu… Proto bych chtela vyvoj kycli zkonzultovat jeste na jinem pracovisti, idealne u nejakeho dobreho ortopeda. Dekuji za pripadne tipy a Vase zkusenosti.

littlebee124
21. dub 2022

@lela82 A jaký má nález na kyčlích? I u IIA staci třeba široké balení.

lela82
autor
21. dub 2022

@littlebee124 To prave ve zprave neni vubec napsane. Je tam:
DK stejne delky, abdukce volna, ryhy symetricke, Ortolani, Barlow, Galeazzi bilat. negat.
Usg: stresni bilat oplosteno, centrace spravna, jadra bilat. nepritomna
Dceri byly 2 mesice.

gbp
21. dub 2022

@lela82 z Prahy? my sme se vydali z Hradce do Zamberka za panem doktorem Jansou. pokud nemate moznost dojet, rozhodne si vyzadejte snimky a zpravu, je moc ochotny, nabizel nam i konzuktaci po telefonu/emailu. u nas to tak bylo - naprosto zbytecne. navic az nekdy okolo 4. 5. mesice, takze se chtela hybat. byl to des a trapeni k nicemu 🙈 lituju jen toho, ze sem to neresila driv a k panu doktorovi nejela hned!

jjasmina
21. dub 2022

My byli v Brně, Mudr Okáč, nevim odkud ste

lenerka1
21. dub 2022

Také doporučuji dr. Jansu, osobně jsme ho nevyhledali, ale má vše i na internetu pěkně vysvětlené včetně vhodného oblékání ( http://www.jansa.cz/spravne-baleni-novorozencu ), nám bylo při fyziologickém nálezu IIA doporučeno široké balení, malý byl z toho úplně mimo, tak jsem zjišťovala, nechali jsme nožkám volnost, nosili v šátku a na další kontrole nás dr. chválila, jak je vše krásné 🙂

lela82
autor
21. dub 2022

@gbp ano, z Prahy… To je kus cesty do Zamberka. Kdyby byl nekdo ze strednich Cech, bylo by to lepsi. Kadopadne ale moc dekuji.

olga_
22. dub 2022

@lela82 Jansa je ovšem opravdu kapacita a vyplatí se to. Ještě mi říkal, že kyčle umí v Brně. Jinak je to po celé republice velmi tristní.

rulexnone
8. kvě 2022

@lela82 Taky doporučuju Jansu. My díky němu měli peřinku jen dva týdny ;) stojí to za tu cestu

vendes
8. kvě 2022

Také doručím Jansu, konzultovala jsem s ním po mailu a telefonu, protože dceři bylo preventivně doporučeno široké balení.

elesse
8. kvě 2022

To široké balení je mor, u nás ho dává preventivně úplně všem, my ho dostali na nález Ia, co kdyby náhodou. Odkývala jsem a nedala. Pediatr souhlasil🙂