icon

Kde mi vytrhnou osmičky v Moravskoslezském kraji?

shirilka
21. led 2025

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, kde mi vytrhnou osmičky a budou na mne hodni😃 svou zubařku mám, ale ona bohužel komplikovanější extrakce nedělá.

denisq
21. led 2025

@shirilka Já jsem byla trhat osmičku na zubní chirurgii na Fakultce v Porubě. Museli mi ji nakonec řezat a sešitě jsem to měla až pod jazyk, ALE trhal mi to mladý šikovný doktor. On i sestřičky byli strašně moc hodní. Neměla jsem tam žádný problém s nikým.

chemisterka
21. led 2025

@shirilka Byla jsem na zubní chirurgii v Opavě a byli skvělí. Měla jsem je rostlé na plocho, bylo to komplikovanější a zvládlo se to v pohodě.

sanyy22
21. led 2025

@shirilka na zubní chirurgii v Opavě.
Ale záleží koho zrovna chytnete, jednou mi trhal zuby mladý zubař, který byl hodný.
A druhý byl arogantní, urážlivý, nepříjemný.

levandule_k
21. led 2025

Jsem z jiného města, takže moje doporučení ti nepomůže. Jen chci předat svoji zkušenost, že mě příjemně překvapilo, že všichni stomatochirurgové byli velmi hodní, milí. Šla jsem tam bez předchozího doporučení někoho známého. Myslím si, že šance, že potkáš někoho hodného, je poměrně velká.

andelka
21. led 2025

Doktor Přibyl na stomatochirurgii na poliklinice v Ostravě Hrabůvce. Šla jsem tam dobrovolně 2x. Osmičky z části pod dásní.

vlasta1981
21. led 2025

@shirilka mne tedy dělali extrakci ve Zlíně v nemocnici a nestihla jsem se ani bát .
Druhý mi trhal Dr v Berouně na soukromé klinice a také , 2 min a říká ..můžete jít domů ...i když ti to nepomůže zkušenosti jsou pozitivní jak z chování Dr tak zákroku .

shirilka
autor
21. led 2025

Děkuji moc za pozitivní reakce, konečně jsem totiž sebrala odvahu, že to začnu řešit 🙂

hojda
21. led 2025

A které osmičky? Horní jdou lépe, spodní bývají horší.

shirilka
autor
22. led 2025

@hojda Dolní, mám obě naležato v čelisti

levandule_k
22. led 2025

@shirilka Měla jsem stejný případ, obě v kosti naležato ani kousíček vylezlé. Jako bála jsem se předtím zákrokem, protože jsem slyšela o zubech milion děsivých historek a jako dítěti mi trhali dva horní zuby kvůli rovnátkům, což mám zafixováno, že to nebylo úplně příjemné, takže jsem logicky čekala, že to bude ještě o dost horší. Po extrakci jsem si říkala, tvl. to bylo všechno jako?? Čeho jsem se tak bála?

Nepočítej s tím, že to bude za 10 minut, ono to déle trvá, když jsou v kosti.

Po tom zákroku jsem měla nateklou pusu, takže si dej namrazit něco do mrazáku. Já jsem měla tyhle mrazící kostky. https://www.decathlon.cz/p/chladici-vlozka-do-c...

Dá se improvizovat a použít třeba plochá láhev od sprchového gelu. (Já jsem těch kostek střídala víc, jedna je málo.)

Ještě je dobrý, abys nemusela moc řešit ten den vaření, a chce to něco měkčího na jídlo. Po první extrakci jsem měla lososa s bramborovou kaší a na druhou jsem si vytáhla krabičku z mrazáku, kde jsem měla plněné papriky a koupil se k tomu knedlík.

Na bolest je dobrý aulin, i když je to dryák. Po první extrakci jsem měla ibalgin a ze začátku to doplňovala i paralenem. Po druhé mi dr. napsal aulin a za mě teda lepší - účinnější. Mě po ibalginu bolel žaludek.

PS za mě je dobrý, že to řešíš zavčas, neudělal se ti tam zánět a neužíváš si "zábavu" typu čištění, dren atp.

hojda
22. led 2025

U mě fungovalo homeo, komplikované trhání, zahnuté kořeny, vysekávání skoro hodinu, ale bolesti jsem po tom neměla skoro žádné, vzala jsem si jeden prášek, protože jsem měla strach, že to bude bolet až to přijde k sobě, ale s tím homeo se to dalo zvládnout. I hojení bylo bezproblémové, takže doporučuji to zkusit. https://svethomeopatie.cz/cs/730-trhani-zubu-bo...

shirilka
autor
22. led 2025

@levandule_k @hojda Děkuji za postřehy! Dneska jsem mluvila se svou zubařou, ta mě objednala na první týden v březnu, udělá snímky a pak že to můžu poslat do světa a domluvit si někde termín, tak jsem zvědavá, kdy mě pak vezmou.

shirilka
autor
22. led 2025

@levandule_k Jinak mám taky právě nepříjemný zážitek z dětství, kdy mi trhali zuby kvůli rovnátkům, tak z toho mám docela respekt.
Hodně kamarádů a známých teď právě řeší ty osmičky, tak jsem si říkala, že je asi nejvyšší čas😄

levandule_k
22. led 2025

@shirilka Termín je různý, mě zubař doporučil jednu stomatochirurgii a tam mi řekli termín za 5 měsíců a já: Tak dlouho rozhodně čekat nemůžu, tak mi řekli, že mám jít jinam. Ve fakultce byl termín cca za 3 týdny, ale to mi vyházelo, že bych si to nechala vyndat týden před dovolenou, takže jsem to nechali na dobu po dovolené. Známý dostal termín asi za týden v nějaké soukr. ordinaci.

Takže pokud máš vyhlídnuté konkrétní pracoviště, tak bych se klidně objednala na první týden v březnu na konzultaci s tím, že snímky budou v březnu.