icon

Jakou helmu dětem na zimní bruslení?

klokanka31
17. srp 2026

Jakou helmu kupujete dětem na zimní bruslení?

kakba
17. srp 2026

@klokanka31 lyzarskou, ale pokud je to jednorazovka, u holek ve tride maji helmy na kolo.

jipe
17. srp 2026

Děti si berou lyžařskou

klokanka31
autor
17. srp 2026
@kakba

@klokanka31 lyzarskou, ale pokud je to jednorazovka, u holek ve tride maji helmy na kolo.

@kakba Se školou budou chodit místo těláku na brusle, a právě přemýšlím jestli stačí helma na kolo, nebo jinou

lenickakl
17. srp 2026

Kupovala jsem ze stranek deti do brusli.

patypresdevaty
17. srp 2026

Ono je to i dost o tom, jak tam je. Děti chodí bruslit na stadion, kde je 10-12 stupňů, takže nosí helmu na kolo.

nellinka123
17. srp 2026

Lyžařskou. Syn chodil se školkou bruslit 2 roky a učil je bruslit přímo hokejový trenér, který vyloženě říkal, že helma na kolo není vhodná a nemá takové krytí. Já tam chodila téměř pokaždé vypomáhat učitelkám s vázáním atd. a některé pády opravdu nebyly pěkné. My lyžaři nejsme, takže jsem ji koupila přímo kvůli tomu kurzu, ale pro platila mi ji ZP.

jipe
17. srp 2026
@patypresdevaty

Ono je to i dost o tom, jak tam je. Děti chodí bruslit na stadion, kde je 10-12 stupňů, takže nosí helmu na kolo.

@patypresdevaty pokud to je jednorázově, tak na kolo budiž, ale spíš taková ta ala na skate, kde je krytý i týl. Jinak je to méně bezpečné

andelka
Včera v 05:35

Takovou kulatou, vic krycí helmu, co je na skaty a kolečkové brusle. Cyklistickou ne.

westie
Včera v 20:12

Za mě ideálně hokejovou i s přední mřížkou - ochrání i obličej - nejlépe si od někoho půjčit, nebo sehnat na online hokejových bazarech použitou, když víš, že bude chodit opakovaně. Lyžařská je určitě lepší než cyklistická, tu třeba u nás ve školičce vůbec nepovolují, možná výjimku by dali těm kulatým, co jsou podobné lyžařským. Je důležité, aby měli pořádně chráněnou hlavu a co nejvíc krk zezadu - než se naučí padat dopředu, tak bohužel ty pády dozadu se dějí a to většinou dítě neubrzdí a je riziko, že se hlavou/helmou praští o led.
Ale já třeba u obou dětí trvala na hokejové přilbě, když se učily bruslit. Nedělala mi dobře představa, že má volný obličej, když vím, jak často děti padají a dost často popadá víc dětí okolo sebe a různě se snaží zvednout. Ale uznávám, že to je moje fobie bez reálně podložených případů, kdy by se něco stalo.

bertoldina
Dnes v 05:46

U nás byla cyklisticka zakázána, dáváme lyžařskou.