3,5letý syn odmítá jíst
Ahoj holky, už jsem zoufalá. Syn nikdy nebyl extra jedlík, ale pokud u něho člověk seděl a přemlouval/ krmil, alespoň trošku snědl. Poslední půlrok je to ale hrozné. Myslím, že zlom nastal v srpnu, kdy mi na týden skončil s kolitidou v nemocnici. Tam zhubl z 15kg/100cm na 14,7kg a od té doby přibere +-200g, ale přes 15 kg se nedostal. Už mu padají i gatě, ubíjí mě pohled na ty titěrné ručičky a nožičky a vylézající žebra:'( Dle dětské lékařky je vpořádku (testy nedělala žádné, prý je to v jeho hlavě), na doporučení jsme vysadili ranní a večerní Sunar (na mlíčku si zakládá, nesl to těžko), zkusili Pediakid, vitamín B, homeopatika Lycopodium a Siliceu ( trpí od nástupu do školky na záněty středouší), ale nic. V Mš tomu prý taky mic nedá. Bonbony, čokolády aj blbinky má spíše vyjímečně, za odměnu, když se něco slaví, od babiček (1-2x do týdne) a snažím se to přesměrovat na ráno, aby mu do oběda vyhládlo. Zkoušeli jsme po dobrém, přemlouvat, přislíbit nejakou činnost/hru, zákazy a včera, kdy byl celý den doma z rod.důvodu, je zdraví, a za celý den snědl: asi lžičku musli krupinek ( původně mel mít rohlík s máslem+jablíčko, na to mi řekl ze to nepotřebuje), oběd- 2 kousky brambor+ strouhanka z řízku a 2 cherry rajčátka, večeře- nic (šunka, sýr, okurka, chléb s máslem), svačiny-Lipánek velký( snedl tak 1/2), druhá svačina- banán-3kolečka a odbehl, že musí stavet z lega. U večeře uz mi bouchly saze +prvně, to se mi moc neděje), vyhodila jsem ho od stolu (ňoumal se v tom 3/4 hodiny a za celou dobu jen roztrhal sýr a z chleba ušmoulal kuličky) a šel spát o hladu (nevypadal, že by ho to trápilo...). Už nevím jak dál...Máte to doma taky? Přijde mi, ze ostatní děti baští normálně, jsou kulaťoučké, jen ten náš šmoula je jak z kozy duch^_^:-*🐐
@englerova14 ja jen napsala, ze me dite váží méně nez tvé a rozhodne vyhubla nevypada. A v tomto člověk řešením mnohdy nic neudela v teto veci. Zas chapu, ze člověk řeší vahu hodně u mimin ale.. A vaše DR je tez v poho ne. Jinak mi věř, ze vim co je to zvýšena pece.. Můj starsi syn ma diagnózu něco úplně jiného nez kdyz se clvek stara o zdravé dite. Je mu 6,5 a pece je to u nej na cely zivot.
@englerova14 Moje dítě taky jedlo bídně od porodnice, z prsu si vytáhla tak 30 ml, tak mě přesvědčili dát láhev, z té nepila taky. K mlíku měla přímo odpor. Příkrmy jí taky nejely, nevěděla, co s tím dělat v puse. Dneska to je tak, že aby snědla normální porci (třeba půlku rohlíku se sýrem) krmím ji a bavím ji. Několikrát ji dělali krevní obraz, jestli není anemická, není. Jediné období kdy jedla bylo, jak se dostala z rotavirové infekce, asi "dotankovala" a pak se vrátila ke svému "standardu". Pak ještě jedla první týden ve školce, asi z toho šoku, že ostatní děti jedí. Momentálně ve školce, co jsem se ptala, prý někdy jí, někdy se v tom nimrá. Třeba vím, že špenát tam ještě nevzala do pusy. Samozřejmě jí nekrmím pořád, to už bych zcvokatila, ale když vidím, že denní skore je velmi bídne, snažím se, aby se jí úplně nezcvrknul žaludek. Dobrá finta je dát nějaké to oblíbené jídlo, ikdyž není zdravé. Jediné co fakt nedávám jsou sladkosti a chipsy. A co ještě dávám je vigantol, mívá růstové bolesti.
@jhoki jj, po nástupu do mš taky asi týden jedl, učitelky ho chválili, až se mi nechtělo věřit, že mluví o našem Honzíčkovi, pak ale najel na svůj denní tankometr a přes to vlak nejede. A když je nemocný, je to úplně ztracené, pokud ho nenakrmím po doustu, nesní nic, tedy krom toho mlíka, to naštěstí pije...
@kaculka2014 to je zajimavé, 3,5 leťák je po termínový, 4,4kg/54 cm, pořádný puclík, kojen ( odsatym mm) 4 mes. a nejí (asi si nasyslil zásoby z bříška) a Matěj, rozený 31tt sice taky kojen, ale jen asi mesic, prisla jsem o mm, basti o 106, jakoby porad dohanel, o co byl ty 2m pripraven, az na to mliko tedy, na to mi od zacatku dost prdel a od roka vubec nechce, jedine skrze jogurty, tvarohy atp.
@jhoki ten vigantol vam doporučili na zaklade ceho? Honzula je nekdy hrozně protivný, válí se, mrzoutí, jindy je jako když do neho píchne vosa, běhá blbne, skáče po všem ( nevím, kde na to bere energii) a v noci se budí s pláčem, nevim, zda ho to taky nemůže trápit, je to dlouhán, ve školce je 2 nejvyšší
@englerova14 Ona taky někdy šílí a lítá a pak jde vidět, že energie došla, polehává, ale spát po obědě nebude. Taky má noční děsy, ale nevím, jestli to s tím souvisí. Spíš si myslím, že ty noční děsy souvisí s vývojem mozku a taky jde poznat, když něco prožívá přes den, prožívá to i v noci. Byly doby, kdy si stěžovala, že jí bolí nohy, hlavně před spaním. Doporučila mi ho pediatrička a taky mi ho předepsala.
@englerova14 Ještě k nemocem, většina dětí moc nejí, když jsou nemocní. Pediatra mi řekla, že u nejedlíků je to v době nemoci ještě více vystupňované a to fakt nejí nic. Syn, dva roky, trpí na laryngytidy, v listopadu měl 2x po sobě, kromě termixu do něj nešlo nic dostat, ovšem, jak se z toho dostal, jedl jak dospělý chlap. Dcera po těch nemocech ale i tak nejí a nedožene to, výjma ty rotaviry, to ale zhubla za pár dnů půl kg.
Ahoj, dcera 3r5m, 106cm, 16kg. Jsou dny, kdy neji vubec, sni treba 10 piskotu. Dnes se prekonala, mela na snidani jogurt kostici, k obedu toust ( 2 platky toustovyho chleba, 2platky sunky, platek syra, to zapeceno ) a ted i trochu zmrzliny. Tepla jidla ji vseobecne hodne spatne. I kdyz ji uvarim "na prani". Ve skolce ji taky malo. Je zdrava, vesela holcicka a hlavne hlidam, aby hodne pila, coz se mi dari... Cca 1l za den.
@englerova14 A kdyby jsi mu to mlíčko vysadila jen ráno a na večer by mu zůstalo? to jsi nezkoušela? malá už mi pije mlíčko jen večer a ráno má jogurt nebo něco jiného a zvykla si na to docela v klidu, tak jsem ráda.
@pt1981 ahoj, nakonec se ukázalo, že skrytě prodělal infekční mononukleózu, bohužel, dětská lékařka (teď už jsme u jiné), mou prosbu, už v listopadu, o screening včetně odběru zamítla jako zbytečný, prý má období vzdoru a je rozmazlený. Od září - doposud prodělal 14 viróz, objednala jsem ho v únoru na imunologii, kde v březnu udělali různé testy a IM mu zjistili, s tím související zhoršené jaterní testy, sníženou imunitu, zvýšené lymfocyty + jako bonbonek zjistili, že, ač byl řádně očkován, nevytvořil protilátky proti tetanu a bude nutné přeočkování, což jsme, vzhledem ke snížené imunitě a zhoršeným jaterním testům, zatím odložili. Od března jsme na jaterní dietě. První 2 m byl boj, ale teď už jí pěkně a dokonce i přibral na 15,5 kg/ poslední.ctvrt rok. Bohužel jsem věřila lékařce. Musím říct, že od té doby vše, co mi Dr. řekne, vyhledávám a ověřují a mám trochu problém s důvěrou:-\
ja mela 15kg v sesti letech :D jsem ale nedonosena a jedla jsem normalne
co mu treba nastavit rezim?nedovolit mu divat se na televizi pri jidle a nenechat ho odbihat aby si hral s legem?
Dcera 20 kg v 5 letech. Blbě ji od začátku. Mléko nechtěla, příkrmy, jídlo. Klasika. Už se tím nestresuju. Máme Multisanostol sirup, rybí olej,...Dělám hodně smoothie, vývary,..
@englerova14 tak to je teda pekne naprd :-// jinak drzim palce at se vse srovná! a ad jidlo - kamen mam tom stejne aleš moje roční nejí taky ( asi to od koukala od brachy ( v roce 7,8kg) jen MM by pila porad ... syn teda nemocný nebývá ale jak jsou popisovala ty scény 🙂 kopie našich jídel - jmen ten muj si chodi pro dalsi sousta - bud jako pes ( musim mam nej volat na Honziku papani a on přiběhne po 4) nebo jako ryba... ale aspon sni obcas cely termix
. ve školce nejí vubec . nemaji pry suché veci . takze ma hlad

@englerova14 vydržet vydržet vím jak ti je. Byla jsem i jsem ted kolikrát na nervy. Bastili jsme chvíli pangamin podporuje chuť k jídlu a je od 3 let. Řekla bych trochu zabral . Moje mala byla nedonosena a kojena jen 6 ti neděli možná ani to ne. A sunar když pila ji stačilo 30ml a konec i v pozdějším věku. Jinak by se zeblindila navalovalo se ji a kolikrát i vrhla. Ji Všechno vybírava neni to nee ale trochu a dost. Moje bývala svagrova má taky holku ty stačilo dvakrát oběd do pusy a konec mohla dělat co chtěla proste ne