3měsíční dcera nekadí, trápí ji prdíky

ivuska1986
1. led 2018

Ahoj holky, potřebovala bych radu, máme doma tříměsíční holčičku, teď strašně rychle vyrostla, oblecky vel. 62 vzala snad jen jednou a uz nosí 68,ma přes sest kilo, na MM prospívá výborně, blbý je, ze se ji objevil reflux, neblinkala, ale davila se, natravene mlicko se ji vracelo do pusy, takze ji to budilo, vzdycky zacala plakat, doktorka mi doporučila kojit max. 15 minut v intervalu co tri hodky, no, zabralo to, blby je, ze přestala kadit, už je to zase sedm dnů, co nekakala, posledni kadeni probehlo u doktorky, když nekadila sedm dnů, a to vykadila jen malý bobik, prostě spotřebuje 90 procent potravy. Blby je, ze od te doby co nekadi ji trapi prdiky a to dost brutálně. Pred kazdym kojenim ji davam espumisan, denně probiotika Biogaila, piju kojici caje, nasadila jsem emulips s prichuti anyzu, prijde mi, ze uz jsem vyzkousela vše a ta naše beruška stale nekadi a trapi ji prdiky, dokud kadila denně byl klid. Máte někdo podobnou zkušenost ci radu? Uz uvazuju i o prechodu z MM na UM, jenze ta nase beruska nechce ani dudlik, natoz hlavičku, zkousela jsem ji udelat bio fenyklovy cajik, po lzickach ji chutnal, ale kdyz jsem ho dala do lahvicky, tak z ni vubec neumi pit, buď ji ta guma zacne natahovat nebo to cuca a u toho se smeje, takze ji vsechno teče kolem😇 az jsem se musela smát, prostě bez kozy by asi umrela hlady😇

petrasipkova1
1. led 2018

A jak přibývá když jsi jí omezila kojení na 15 minut ? Potom je spokojená ? U mé dcery něco nepředstavitelného, na prsu byla i 50 minut, při refluxu jsem prostě nepokládala, byla pořád ve zvýšené poloze a brzy jí to přešlo. Nezdá se mi to jako dobrá rada od pediatra, no ☹

jarmilka7
1. led 2018

Ahoj, mám doma dvě malé dcery. Myslím, že stolice a prdiky spolu úplně nesouvisí. Dítě může kakat 9x za den a mít koliky (ma první dcera), nebo kakat i po 12 dnech a být vcelku v pohodě (druhá dcera).
Vše se rychle mění, co platí dnes, neplatí za měsíc. Určitě bych nepřišla na UM. Vydržet s kojením! Pokud to jde, je to nejlepší možnost přijímání potravy plus milionů dalších věcí. Pro dítě i maminku.
Rady jsou obtížné, většinou koliky samovolně přejdou po 3.mesici, kdy se dite zacne vice hýbat. Pokud to jde, zkoušet polohu na tygrika, rukou bříško zahřívat.

monaluza
1. led 2018

Ja bych kojeni take neomezovala, evidentne ted neni dostatecne hydratovana, proto ty problemy se zacpou. Navic 15 minut mi prijde na takoveho mrnouska strasne malo. Predstavte si, ze by nekdo vam sebral talir s nedojedenou porci... Maximalne bych tedy zkratila kojeni, ale rozhodnr zvysila cetnost. A samozrejme hlidat polohovani po kojeni.

wivisek
1. led 2018

Mně malej ma MM nekadil skorem 3 neděle, prdy ho trápily, nahřívala jsem mu a masírovala bříško, dávala kapičky, rozhodně bych kvůli tomu nepřecházela na UM-

bbubble
1. led 2018

kojene deti nemusia kakat kazdy den, ale prehodnotila by som to obmedzovanie kojenia.. s doktorkou by som sa o tom radsej neradila, moc tomu nerozumeju :/ moj syn bol tiez hodne ublinkany, hltal vela vzduchu pri kojeni - zla technika prisatia, trochu pomohlo ho davat odrihnut na viac krat - pak jej ten vzduch v brusku moze robit aj to bolenie. No a inak som sa proste zmierila s tym ze sme boli stale pobliti :D zvysena poloha, satek, ale kojila som a stale kojim na poziadanie. Syn bude mat 7 mesiacov a stale teda trochu blinka, ale uz fakt minimalne. Cajik nepotrebuje, zbytocne jej zatazuje ledviny a tie lahvicky a dudliky mozu este spravit dalsie problemy s kojenim.. celkovo by som ani tie kvapky mimcu nedavala, ked tak mozte caje a kvapky davat sebe, cez mlieko sa jej dostanu 🙂 inak nam este na prdiky pomahal ten nahrievaci polstarek s peckami z DM.

vanea
1. led 2018

Přejít na UM není podle mne řešení, děti na UM mají spíš potíž se stolici, aspoň co jsem tak slyšela.. o vyhodach kojeni nemluve ;) kolika a prdiky muzou a nemusí souviset s kakanim, u nás nejvíc pomohlo vysadit biogaiu a espumisan, to mu prdeni zhorsovalo🙂 zabraly jen kapičky babycalm a cas, trávení dozraje mezi 3 a 4 měsícem, pak by se to mělo zlepsit🙂 zkuste s ní cvičit nohama a případně zkuste podat tekutiny v cajiku a hlavně víc pijte vy..u sebe mám vysledovano, ze kdyz jeden den blbe piju, maly pak 2 dny nekadi a ma pak husty bobek..s temi intervaly taky moc nesouhlasim, ale to je na každém;) kazdopadne zvracet muze klidne i po tech kapkach, zpusobuje to hodne espumisan..mezi kojenim by mela stačit hodina pauza, aby se nemichalo mliko..tak uvidite, drzim palec at je to brzy lepsi

belleelle
1. led 2018

@ivuska1986 spis bych omezila veskerou chemii, co ji davas. I z biogai ji muze byt spatne.
Ne kazde prilozeni k prsu je pro dite krmeni. Oni si dudlanim potrebuji pohnout strevama (podpora peristaltiky).
Rada mudr. je spatna, reflux tezko rict, mozna si proste jen trochu odbrkne. A pokud tolik pribira, mam o nem pochybu. Zbytky mlicka v pusince se objevuji.
Dej si pozor i na vigantol.

ivuska1986
autor
2. led 2018

@petrasipkova1 úplně v pohodě, 15 minut ji staci, vydrzi pres den tri jodky, v noci budim po peti hodinach, pribira co tyden 150-200g, je to naše sikulka.

belleelle
3. led 2018

@ivuska1986 a proc budite? To rikala take pani doktorka?

vladienka
3. led 2018

@ivuska1986 jemine, hlavne ju v noci nebudte, budte rada ze spi. Ak by bola hladna, ozve sa 😉 kojenie nemerat, nebat sa davat prso ked chce, maloktore dieta vydrzi 3 hodiny. Aj my sme dostali take uzasne rady od doktoriek ze kojit menej a je to strasna blbost.

vladienka
3. led 2018

@ivuska1986 a este nieco- reflux ma 80% deti, ak pribera a je inak spokojna, nic s tym nerobte, holt bude blinkat, ono to casom ustupi. Nam pomohlo NEdavat kvapky na prdy, len Biogaiu, cvicit nozkami a masirovat brusko s Pupikom pri kazdom prebaleni.