Bez menstruace po vysazení antikoncepce
Hezký podvečer,chtěla bych se zeptat je tu nějaká paní či slečna co normálně užíval HA měla normální menstruaci ale jak HA vysadila tak menstruace pul roku,rok proste bez hormonu nikde?Pak se rozhodla otěhotnět a byl problém protože ovulace a menstruace a všechno nikde??Zatím děkuji za odpovědi.
@katgatoo no mam z toho docela strach právě nevim co me čeká a co bude a tak..asi chodíš jinde jak mam jít já co?
@nathalka22 jsem v Praze u Apolináře, nevím kam budeš chodit, ale mě ani jednou neřešil stejný lékař. Takže si myslím, že v to bude jinde podobně. Musí mít nějaký systém, aby si mohli pacientky předávat a myslím, že si nelajznou rovnou ženskou zatěžovat zbytečně, to by se hned zjistilo u dalšího lékaře.
Po vysazení to máme s menstruací asi všechny podobné. Já jsem vysadila koncem února, dostala jsem pseudo menstruaci a od té doby nic. Po 66 dnech jsem šla na gyndu, píchli mi agolutin, po něm jsem špinila a tím to zhaslo. Nasadili mi duphaston, podle ovulačních testů jsem neměla ovulaci, bazální teplota jako na houpačce, před 2 měsíci jsem zkusila byliny a dneska (5měsíců od vysazení a 2 měsíce užívání bylin) vypadá můj ovulační test takto 🙂 takže chvála bohu za byliny. Hodně štěstí všem!
Hmm, já jsem rok po vysazení a 9 měsíců bez ovulace, bylinky nebylinky, doplňky nedoplňky ☹
Ja takisto, skúšam všetko možné už rok a pol, ovuláciu isto nemám (ani nesledujem, kedze menzes nikde) a teraz už som asi 100. deň cyklu a menzes nikde, dostanem ho tak 4x za rok... teraz som nasadila Malinovu smes od Dedka korenare, podarilo sa niekomu nastartovat cyklus s tymito bylinkami a ak ano, za ako dlho? Ale pravdupovediac, som uz voci vsetkym takymto pripravkom tiez skepticka...po lete nabehnem zas k doktorke, skusit konvencne vysetrenia...
Mně na nastartování ovulace po vysazení HA (šílené cykly, bazálka na houpačce, agolutin, duphaston) pomohl jeřáb ptačí, inofolic a grepový džus 🙂
Inositol beru už skoro půl roku, chvíli jsem brala i dvojnásobnou dávku a nic 😒
@misina01 a jake bylinky pomohli?
@nathalka22 ja som sa inšpirovala a tiež som nabehla na Malinovú směs, dávam si jednu čajovú lyžičku 2x denne...som len na začiatku, ale rozhodla som sa, že vytrvám a dám tomu dlhší čas a nebudem meniť preparát hneď ako sa mi bude zdať, že mi vôbec nepomáha... tak uvidím, či sa to nejako prejaví 🙂 držme si palce!
@lenkahk ja malinovou smes jedla a zadny vysledek...Prej je to hodne slabá smes ...ted me byl doporučený bylinkovy čaj s červeným jetelem a kyselina listová
Já beru kyselinu listovou, od doktora duphaston a kapu jeřáb ptačí, k tomu beru denně inofolic a ten podle mě pomohl po 5 měsících od vysazení (beru ho dva měsíce) a mám ukázkový ovulační test. Před tím jsem ho měla jen bílý nebo ducha 🙂 Během ovulace jsme to pojistili, tak uvidíme 🙂 byla to moje první ovulace . Držím palce a kolem ovulace pak pijte grepový džus, moc mi pomohl! Na ovulační hlen 🙂 nezdá se to, cpou se hormony, ale ty bylinky jsou
Bylinky jsou poklad 🙂 omylem jsem to zmačkla před dopsáním..
@misina01 no jenomže já od doktorky nemám nic dneska sem koupila kyselinu listovou a mam bylinkovy ženský čaj s červeným jetelem...no jo a kdy po z nám že ta ovulace je?? Me doktorka vůbec nic neřekla jen to ze už neví co se mnou ze už jediné řešit ivf
@nathalka22 dej tomu čas. Bohužel tohle je normální. Většina žen začíná brát HA ještě tehdy, když není cyklus plně zakotven. Pak roky tlumí tělo HA a nedovolí mu ovulaci. Poté vysadí a myslí si, že vše začne hned fungovat. Jenže takto není a občas to trvá dost dlouho, než se to tělo naučí pořádně fungovat. A čím se začala HA začala brát dřív a brala se déle, tím to obvykle trvá déle.
Za mne zkus výtažek z jeřábu ptačího (3 měsíce 15 kapek 3x denně) a když bude MS, tak kontryhel, ale pouze cca prvních 15 dní od MS. Ten jeřáb toto umí hezky srovnat 😉
@nathalka22 nenech se natlačit do IVF, to je nesmysl... Tvoje tělo se naučí zase fungovat. Čaje jsou sice fajn, ale je v nich nevýhoda, že množství účinné látky je tam dost
proměnlivé, lepší jsou přímo ty výtažky.
A ta ovu, základ je to, že přijde sama MS. Když dojde MS, dá se předpokládat, že byla předtím i ovulace. Dobré je také sledovat plodný hlen, s kterým bývá po HA problém, bývá dost tuhý a spermie přes něj neumí projtí.
Ahojte holky jdu se opět poptat. 😒 Dneska jsem si byla u gynekoložky pro všechny papíry potřebné při návštěvě ivf centra ve Zlíně která mě čeká ve čtvrtek.. Byla se tam odeslána z toho důvodů jak už sem tu psala že nemám jen že s od vysazení HA od ledna. Chodila jsem pravidelně na injekce jen že s jen někdy (agolutina agofolin) pak noritostisteron jedno balení jen že s byl a udělali mi i vyšetřeníHSG.. Odběry krve i spermiogram partnera v pořádku.. V květnu mi doktorka řekla že už neví co se mnou má dělat že jedině ivf. Tak sem se objednala a jak sem psala jdu ve čtvrtek i s přítelem. Jenže nevím co mě čeká jestli nějaké léky na ten jen že s nebo mě budou tlačithned do umělého oplodnění nebo já nevím co... Nechci hned dávat nehorázné sumy.. Je tu někdo takový co byli poradil nebo chodí do Zlína či měla stejný problém???? Předem děkuji moc za odpovědi.. Jsem asi trochu zoufalá 😠
Omlouvám se za chyby tablket si psal co chtěl melo tam byt všude MENZES jak je JENZE S omlouvám se...
@nathalka22 vlastnú skúsenosť nemám, ale z toho, čo som už za celú dobu o tom načítala v rôznych diskusiách a skúsenostiach ostatných usudzujem, že by ťa v kvalitnom centre mali najprv dôkladne vyšetriť, hladiny hormónov a podobne a pokúsiť sa nahodiť ti vlastný cyklus a ovuláciu...skôr by sa malo riešiť toto ako hneď umelé oplodnenie...mne teda nefunguje menzes 1,5 roka už od vysadenia a lekárka ma do centra IVF absolútne zatiaľ neposiela, takže na tvojom mieste by som sa neponáhľala v budúcnosti do umelého, je to brutálny nápor na organizmus, má to dosť rizík na tvoje ďalšie zdravie, ale to je už vec názoru, či podstúpiť/nepodstúpiť..mne osobne to napríklad za to nestojí...
@nathalka22 já osobně si myslím, že když to nejde od ledna, tak to ještě není taková hrůza. Měla jsem to jako ty, jen s tím rozdílem, že jsem vysadila v únoru. Žádná MS, žádná ovulace, agolutin, pak mi nasadili duphaston, stejně to nešlo, bazální teplota jako na houpačce. Už jsem nevěděla, co s tím, tak jsem nasadila bylinky a povedlo se. Brala jsem je cca necelé 3 měsíce 🙂 zkoušela jsi byliny?
@misina01 no jenže me jde o to ze me už poslala do toho centra... Mam slabou cukrovku... Jinak bylinky sem mela malinovou směs a ted piju ženský čaj a červený jetel..
Zkusila bych inofolic a jeřáb ptačí 🙂
@misina01 ten inofolic je co? No myslim ze zítra už me asi na po u asi nějaké léky ☹
Inofolic je volné prodejný přípravek 🙂 obsahuje inositol a kyselinu listovou 🙂 slyšela jsem na něj skvělé ohlasy, tak jsem ho zkusila společně s bylinami, duphaston od doktora mi nepomohl 🙂 ale bylinky potřebují čas, brala jsem je 3 měsíce. hodně štěstí. 🙂
Pred prvou dcérou som brala HA 4 roky a 3 mesiace pred svadbou som vysadila. To že MS neprišla celý ten čas som pričítala stresom z príprav. Keď MS nedošla ani 2 mesiace po svadbe, objednala som sa k dr. Ten mi pichol vyvolávačku a ja som sa pripravila na to, že cesta k tehu bude dlhá. No hneď ďalší mesiac som si našla //. Boli to rovno dvojčatá, udržalo sa však "len" jedno.
Jak pisou holky je to bohuzel uplne normalni..:( ja ji brala 15let a teda ms mi nazkocila ale tak ,ze jsem krvacela jen 1den a to jednou za 6tydnu..
@bielanevesta nebrala som žiadne dollnky stravy ani nič také.
Cesta k druhému tehu však trvala 8 rokov a nepomohli mi žiadne doplnky, proste nič. Musela som sa dať dokopy po psychickej stránke... ale to bolo bez predchádzajúceho brania HA takže trochu iný príbeh 😉

@nathalka22 Buď ráda, že tě tam hned poslala, ten můj ňouma pořád zdržoval a doufal, že se to upraví samo tři roky! V CAR je ten přístup úplně jinde a neboj se, že tě budou hned tlačit do IVF. Udělají ti všechna vyšetření kterých by ses u normálního gynekologa nedočkala, takže se lépe určí kde se to šprajclo. Se mnou na to jdou taky zlehka, zatím prášky na ovulaci a UTZ kontrola vajíček, žádné drama a skvělý přístup 🙂