Bolesti páteře, blokády v bedrech, problém otěhotnět
Ahoj holky,
mám léta chronické probémy s páteří hlavně krční. Z toho se mi blokuje jedna strana beder. Z beder mi střílí bolest do břicha a nohy. Bolest se mi projevuje v bedrech hodně v době MS a Ovu. V prosicni jsem prodělala samovolný potrat. Dr. mi tvrdí, že toto může být velký problém, aby se plod udržel, že tyto blokády a bolesti způsobují prokrvení a napětí, co plodu vytváří špatné prostředí 😒 Je pravda, že když jsem byla tu chvilku těhu, tak jsem měla bolesti v bedrech a pálení dost velké. Není tu někdo kdo má stejnou zkušenost a takový chronický problém a přesto se třeba podařilo otěhotnět, nebo si nemyslí že by to byl až takový problém pro těhu? Chodim na masáže a rehabilitace pořád dokola...děkuji 🙂
@naomi6
@lu777
@anjelita
Všechny máte pravdu. Je to težké se držet potom psychicky v klidu. Když je to tak dlouho a denně bolesti člověk je už pak z toho nešťastný. Já sport miluju a pořád jsem se snažila něco vymýšlet že se aspoň posílím, ale naopak jsme trpěla kolikrát mi pak bylo ještě hůře...Doufám že teď když cvičím doma každý den sama cviky co mě učí na rehabilitacích, tak že ta úlěva opravd příjde a pak už mi bude jen lépe. Já to mám i s tou prací na prd, je pro mě absolutně nevhodná :( při sezená šílím, při tahání taky. KOlikrát jsem musela z práce utéct na obstřiky, zle mi bylo na zvracení, mžitky před očima, brnění páteře hrůza. Bedra jak se mi blokují tak mi to střílí do břicha a nohy tak jsem nemohla chodit kolikrát. Plno doktorů rehabilitací a pořád dokola to samé. Taky mi uz fyzioterapeuti říkali až si vyžádám CT nebo rezonanci na kterou mě nikdy neposlali. Ale teď mi zase na te rehabce říkají že je to asi zbytečné, že u mě jde vyloženě o svalovou dysbalanci
@lu777 Já se právě snažím to řešit nějak. Zatím jsem na nemocenské azatím žádná změna, jedny rehábky jsem odchodila (kde mě dali cvičit ve skupině, naprosto o ničem) a zase se mi zablokoval a skřípl krk a bedra. Tak jsem začala na doporučení chodit jinam a tam se mi opravdu věnují a učí mě ty cviky a kontrolují jestli je dělám správně, učí mě jak sedět jak se hlídat, protože se neumím ani sama správně protáhnout. Proto se mi při protahování skřinul krk zase, mazec. Do své práce se vracet asi nebudu, protože to nezvládám. Snažím se vymyslet jinou.
@mysicka00 tak to je dobře, myslím, že to beze změny práce změny práce nepůjde...
a buď opatrná, ono i někteří fyzioterapeuti na člověka moc tlačí... člověk musí fakt podle svých pocitů... radši pomalu a opatrně, ale jistě ke zlepšení 😉
jinak bezvadná věc je dávat si pravidelně do koupele Balneol... ne moc horkou vodu, stačí 20 minut... je to parádní na záda!! 😉 mívala jsem toho na záda x, ale zdaleka nejlepší Balneol a nebo přeslička 😉
@mysicka00 Ahoj! Určitě se přikláním k metodě Mojžíšové, kterou radí holky. Ale opravdu začít u odborníka, který Tě srovná a plán Ti upraví individuálně. A za mě obrovské plus Hot józe, co se zad týká. Ta mi neuvěřitelně pomáhá. Pilates je taky fajn. Ale chce to nonstop péči 🙂 Rehabilitací a všeho jsem prošla nespočet, ale nikdy to nemělo žádný efekt ☹
@mysicka00 tu hot jógu vedou většinou super zkušení instruktoři, kteří všechno krásně vysvětlují. Nikdy nejdeš v pozici dál, než tě tvé tělo pustí. Ze začátku je člověk jak robot a nikam si nedosáhne, ale po pár lekcích se tělo krásně rozhýbe a pustí tě tam, kam by sis dřív nedovolila ani pomyslet 🙂 Navíc se u těch různých poloh masírují i reproduktivní orgány, tím se prokrvují a je to dobré pro podporu otěhotnění. Určitě rehabilitace odchoď, ale pokud máš možnost tu hot jógu zkusit, šla bych do toho 🙂 Nemůžu poradit, jestli rychlá chůze je dobře nebo ne, záleží, co s těmi zády máš. Mně teda na nic nepřišli. Blokují se mi bedra, prostě ráno vstanu a najednou se nemůžu hnout, pomůže až injekce. Dřív jsem to mívala docela často, teď už hodně dlouho ne (ťuk, ťuk), protože se snažím fakt cvičit. Naučila jsem se krásně poznat, kdy se mi ty záda začínají blokovat, umím si je sama vykřupnout a nezablokují se. Pokud máš ale nějaký akutní problém, asi by bylo lepší, kdyby trochu odezněl a pak začít cvičit, ale opravdu to chce pod dohledem, ať si ještě víc neublížíš.
@hahebu Aha aha , kouknu zda tady něco takového je. a zítra se poradím s terapeutkou na rehabilitacích. Já mám největší problém že mám vadné držení těla a předsun hlavy ☹ z toho bolesti do hlavy, migrény bolení páteře, a blokuje se mi krk hlavně a ty bedra teda. Chtěla bych právě ještě něco zkusit, tak se poptám na tu jogu 🙂 našla jsem na netu tady u nás http://www.santosha.cz/#!styly/ceb2 jsou tam napsány jogy jak je sekce STYLY je to prosím některá z nich?
@mysicka00 je to jóga, která se cvičí v místnosti vyhřáté na 42 stupňů. Říká se jí buď hot nebo bikram. Je to sestava asi 26 cviků, které se pořád opakují a jde o to, posouvat se dál a dál. Já (když zrovna nepodstupuju IVF), a když mě ty záda trápí, tak se snažím chodit tak 3x týdně. Nevýhodou je, že je to dražší cvičení, ale mají různé permanentky 🙂
Ahoj,nevim jestli to sem patri ale nevim kam jinam to napsat.. taky mam problemy s krcni pateri od bouracky a vystrelovalo mi to az do bolesti hlavy,zadny rehabilitace mi nepomohli spis mi prislo ze to bylo jeste horsi ☹ ted sem v 11tydnu a zase me zacala bolet krcni pater a bedrni a nevim jak si ulevit. Do toho je mi na zvraceni ☹ kamaradka rikala ze se mi nejspis roztahuje panev ale ta bolest je silena a poradne nespim ptz me to vzbudi a nevim jak si ulevit ☹ kdyby ste nejaka vedela co mam delat budu rada za kazdou radu. Jsem tehotna poprve tak me kazda takova vec vydesi kort to jak mi je zrovna dnes.. uz me i treti den boli oci ☹ dekuji za radu a snad vam neprijdu jako hysterka..

@lu777 Moc děkuji, máš úplnou pravdu! Musím cvičit a dát tomu čas, už aby to bylo lepší a mohli se snažit o miminko aji 🙂 Potíže mám už 9let právě. Nahřívám si polštářek který mám něco jako rašelina, ale jsou to minerály. Právě jsem teď už nějakou dobu na nemocesnké, v práci jsem šílela, mám práci u PC + tahání nábytku (jakože balení) 😒 co mě ničilo obojí dvojí. až se mi zase pěkne zablokoval v říjnu krk a já musela mít měsíc límec.