icon

Clostík, zabral někomu až na třetí pokus?

slunicko109
7. srp 2015

Ahoj chci se zeptat jestli clostylbegyt nekomu zabral az na treti pokus..vsude ctu jak zabral hned na poprve a ja zacinam treti cyklus ☹

Strana
z3
martinkamoj
14. říj 2015

@padly_andel Tak já hledala, a sice jsem našla balení ale mám tam už jen jednu tabletku.. Taky platí až do roku 2019 ale 1 je k ničemu, nechám si pak zase napsat a budeme pokoušet štěstí dál...

jujatko
14. říj 2015

@simous12 Já menstruaci neměla vůbec. Chodila jsem furt na injekce. Několikrát jsem se doktora ptala, zda to nevadí, že nemám MS, že mám prostě problémy s cyklem. Jeho odpověď vždy byla, že ne, že k otěhotnění není MS důležitá. Takhle jsem chodila rok. Pak jsem začala brát clostylbegyt, tři měsíce - dávky jak pro koně. Ani to s mnou nehnulo. Je to velmi uznávaný doktor, ke kterému jezdí ženský 100 km. Po roce a půl, kdy mě furt tlačil do CARu, protože když jsem mu řekla, že mi to přijde ještě předčasné, tak mi jen odvětil, že on už pro mne více udělat nemůže a na můj dotaz, zda otěhotnění přirozenou cestou není možné, se jen zasmál a řekl:"No, vždy existuje něco mezi nebem a zemí, ale nedělejte si naděje". Pak jsem k němu přestala chodit, za dva měsíce jsem odstala poprvé od vysazení horm. antikoncepce samovolně MS a při druhém cyklu jsem už byla těhotná. Nejsem doktor, ale prostě vnitřně jsem nějak cítila, že je potřeba srovnat cyklus a pak to třeba půjde. A ejhle, ono se tak stalo. Nevím, zda to s tím souviselo. Jinak, to že máš MS, v žádném případě neznačí, že máš ovulaci!

padly_andel
14. říj 2015

@martinkamoj Já jsem právě měla teĎkom taky pozitivní testy ale slábnou ☹ Podle všeho biochemické těhu

martinkamoj
14. říj 2015

@padly_andel Tak to mi taky doktor tvrdil a pak z toho bylo mimoděložní, až to mělo cca 10 týdnů.. I když bylo menší z nedostatku místa.. ☹

jujatko
14. říj 2015

@padly_andel pozor lsabnouci testy mohou (ale nemusi) znamenat mimodelozni tehotenstvi ☹. Pozna se to i na odberech HCG, kdy je zvysene, ale roste pomaleji nez by melo. Nebo neroste atd.

padly_andel
14. říj 2015

@martinkamoj To mě moc mrzí ☹
@jujatko Ježiš to snad ne. Já měla ty čárky slabší, sílili sice ale testovala sem před ms od 10dpo do 13dpo sílili a včera a dnes slábnou

simous12
14. říj 2015

@jujatko Ahoj,no tak to já takové problémy neměla,že by mi vubec nedochazela...clostik jsem brala vlastně 1x denně a nastratovalo to...počky,tomu nerozumím..jak může být MS a nebýt ovulace?? 😕 přece ta sliznice musí narůst aby se spustil proces MS,ne? 😨 ale jinak gratuluji k těhu 🙂 🙂 a kam jsi chodila k dr?

nikola38
14. říj 2015

@simous12 taky sem měla ms ale ne ovulaci. Nedozrávaly mi vajíčka. Takže ani ovulace nebyla.

simous12
14. říj 2015

@nikola38 fakt? :O a to se pozná jak?a proč jsi měla teda ms,když nebyla ovulka?že se tak blbě ptám,protože to opravdu nevím... 😨

jujatko
14. říj 2015

@simous12 Plno žen má normálně MS, ale prostě neuvolují. Při braní hormonální antiko taky máš jakoby MS, ale MS to vlastně není. Já měla sliznici normálně narostlou, ale MS prostě sama nepřišla. Ovu je o dorustání vajíček, repsktive dorůstání folikulů a zraní vajíček. Předpokládám, že když bereš clostík, tak chodíš na ultrazvuk, kde Ti měří velikost folikulů. Podle mne jinak doktor nepozná, zda ovuluješ nebo ne. Respetive, zda ty vajíčka jsou schopná oplodnění atd. Já pak chodila na UTZ prakticky obden, aby se sledovalo, jak folikuly dorůstají. Holky, kterým dorůstají pěkně, pak chodí třeba každý den, aby se došlo k těm aspoň 18 mm, aby se píchnul pregnyl, aby folikul prasknul atd. Ten folikul dorůstá zhruba 2 mm denně, tak proto se to pak sleduje třeba každodenně, aby se vychytal ten správný moment 🙂. Já i přesto, že jsem pak brala asi 3x denně, tak maximální velikost folikulu byla 12mm, většinou jen 8 mm, což je hrozně málo ☹. Chodila jsem ke Švecovi v Plzni.

fidelka81
14. říj 2015

Ahoj, já mám bohužel taky špatné zkušenosti. Clostík jsem užívala dvakrát po třech měsících a nezadařilo se :(

nikola38
15. říj 2015

@simous12 popravdě sama to nevím. Brala sem antikoncepci která zabraňuje tvorbu vajickum. Ale MS při ní normálně máš. Ale nejsou tam ty vajíčka takže žádná ovu. Jakoby ten proces chystani se těla na ovu sem měla vždycky - poloha čípku, výtok, občas nějaké to bolení.... Ale ovulace jako taková neprobihala. Nebylo proč, nebyla žádná vajíčka, žádná možnost oplodnění.... Dr poznal že nemám ovu z toho, že sem měla dlouhý cykly a toho ze že mě vždycky šlo hrozně moc takové té cuckovate krve. Hned poprvé mi clostik nastimuloval levý vajecnik (příroda dozravala pravý) a hned 2 cm folikuly. Ale nějak se nám to nepovedlo. Tak teď budu brát znovu... Ale bolesti jaké sem měla mi dokazují že v těle se děje něco úplně jiného než dřív.... Mám i jiné příznaky pms... 🙂

simous12
15. říj 2015

@jujatko já na žádný ultrazvuk nechodila,protože já ho nebrala za formou početí,ale na pravidelnost.. 😅

simous12
15. říj 2015

@nikola38 no,tak ty cucky ze mě šly taky...tak ted si mě docela vystrašila 😲

nikola38
15. říj 2015

@simous12 promiň .. jen vím že tohle se mě ptal doktor a následně řekl že sem bez ovu. a jestli si brala clostík tak ut musí být .. protože jeden z vedlejších účinků jsou cysty a tím ut se to i hlídá ...

simous12
15. říj 2015

@nikola38 tak o cystach mi dr.neříkal...začínala jsem na těch nejnižších hranicích nějakých 5mg.a nikdy nezvyšovala-protoze to stačilo.víš co,mě dr.řekl,že ikdyž mám delší cykly,tak mě za neplodnou nepovažuje a po roce,kdy nám to nepujde,tak se to pak bude řešit. Jinak ten můj dr,pracuje v Reprofit klinice,tak snad jsem v dobrých rukách... 😅

simous12
15. říj 2015

@nikola38 v srpnu 2014 jsem vysadila antinu-po ní ms došla normálně,další měsíc ne,v říjnu jsem šla k dr a ten mi řekl,že sliznici nemám narostlou a že jsem neovulovala,proto mi nedošla ms.tak mě tehdy nasadil clostik s duphastonem na 2měsíce-rozjelo se to a pak 3 měsíc došel sám a pak to dochazelo do těch 40 dní. někdy to vyynechalo nebo byl cyklus delší..

nikola38
15. říj 2015

@simous12 Tak my se snažili něco přes rok a nešlo to samo takže teď mi to řeší tím clostíkem .. no uvidím jak to bude .. ty se hlavně nestresuj. jelikož máš asi jiný problém než například já .. 🙂 tak hlavně klídek .. 🙂 Doktor určitě ví co dělá .. 🙂

simous12
15. říj 2015

@nikola38 díky 🙂 asi máme..já teda teď žádný nemám,jen jsem měla nepravidelnou ms a kdybych neměla v září svatbu,tak bych jej ani nebrala. 😅 vám budu držet moc pěsti aby vám to vyšlo. 🙂

nikola38
15. říj 2015

@simous12 Děkuji .. 🙂 Tobě hlavně ať to dobře dopadne .. 🙂

jujatko
15. říj 2015

@simous12 Divim se, ze te nesleduje utz, protoze presne jak pise nikola38, jednim z moznych vedlejcich "ucinku" mohou byt ty cysty ☹ Jinak, ja na srovani cyklu tedy brala duphaston (to je to same jako utrogestan). Ten jsem brala 3 mesice a MS pravidelna jak hodinky, pak jsem prestala a zase jsem musela chodit na injekce, protoze MS nikde ☹. Mozna kdybych cekala 3 mesice, tak by se treba ukazala, ale ja na ty injekce chodila vzdy kolem cca 50-60 dne cyklu

simous12
15. říj 2015

@jujatko to já jsem taky tak někdy měla,ale nebylo to pravidlem.nevím proč mě nekontroloval... 😕

Strana
z3