Dlouhodobé bolesti hlavy

verudona
21. bře 2017

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, zda tu některá z vás někdy delší dobu netrpěla bolestmi hlavy. Snažíme se s přítelem o další miminko a já jsem, ač dost nerada, momentálně odkázaná už bezmála 14 dní na ibalgin prášky, jelikož mi jen on pomůže od bolesti. Příčinu jsem řešila u obvodní lékaře (beru ATB a mám inhalovat a nosit nákrčník) a u bylinkářky (která si myslí, že původ je ve žlučníku ( dnes jsem dostala výbavu a začínám s detoxikací). Bojím se nejvíc toho, že pokud jsem těhotná, aby medikamenty neuškodily plodu, jelikož jich neberu málo, ale jsem bez nich nepoužitelná...máte nějaké poznatky, zkušenosti nebo rady, co ještě zkusit proti bolesti a jak se jí rychle zbavit? Pozn. Léčím se 6 dnů a žádné zlepšení. Díky.🙂

iwet91
21. bře 2017

A obvodní lékař Tě odeslal na patřičná vyšetření ? Dle čeho naordinoval na bolest hlavy ATB?

verudona
autor
21. bře 2017

@iwet91 jen se na mě podíval, ptal a prohmatal mi. Žádná vyšetření neproběhlo. Prý to budou ucpané dutiny a hnuté krční obratle po úrazu, který jsem měla před cca dvěma měsíci...

soyevita
21. bře 2017

@verudona Pokud by to byl zánět dutin,neskutečně by Tě hlava bolela v překlonu....Hlava Tě může bolet od toho úrazu,pokud máš něco s krční pateří,jsou běžné migrény.
Divím se,že Tě neposlal k ortopedovi,na ORL,na rehabilitace. ....
Pokud máš opravdu zánět dutin,kup si Sinupret.Je to přírodní a opravdu to pomáha.

verudona
autor
21. bře 2017

@soyevita Ahoj, děkuju za radu, Sinupret po 5ti dnech nezabral..dnes jsem s dr mluvila, prý mám nejprve dobrat ATB, což je za 2 dny. Jestliže bolesti neustoupí, pak doufám, že už mě nechá pořádně vyšetřit...

soyevita
21. bře 2017

@verudona Měl Tě poslat hned a necpat Tě antb.bez vyšetření:-/

verudona
autor
22. bře 2017

No...co na to říct :(

prcekverunka
22. bře 2017

@verudona Ahoj, já na bolesti hlavy trpím celý život. V pubertě to neurolog uzavřel jako migreny. Kolem 19. roku se to srovnala, ale hlava mě i tak bolela strašně často a nikdy to nepřešlo bez léků. Jen už to nebylo v takové síle jako ty dřívější migreny. Pak se to vrátilo v těhotenství. Samozřejmě jsem se snažila léky nebrat, bylo to hlavně ve 2. trimestru. Ale bez léků to fakt nešlo, tak jsem brala 2 paraleny naráz, ty jsou škodlivé nejmíň. Někdy to pomohlo, někdy ne. Pak jsem musela tu dávku po 6 hod. zopakovat. Jinak pokud bolest nebyla tak moc intenzivní, mazala jsem si čelo mentolovým gelem, občas mi taky pomáhá do panákovky silná káva s citronem.

bachovy_esence_poradna
22. bře 2017

@verudona bolesti hlavy mohou mít různé příčiny...
pokud jde o dutiny, měla jste rentgen nebo alespoň prosvícení dutin??
bolí Vás hlava když se předkloníte nebo na pohmat? (na čele nebo když zatlačíte na kosti ve tvářích zjednodušeně řečeno)?

jinak další příčiny mohou být hormony (vč. PMS, ms, těhotenství, ale i jiné hormonální výkyvy, které může způsobit i stres, onemocnění apod.)... může to být zanesení organismu toxiny (to by pak mohl být ten žlučník, ale také ledviny, lymfa, hodně to spolu ale souvisí)... Toxiny ve žlučníku a játrech nebo stres mohou stahovat šíjové svaly...někdy i hodně výrazně a nevyřeší to žádné masáže dokud nedojde k pročištění a také ke zklidnění psychiky.

Co máte na detoxikaci? Určitě nezačínejte než se vyřeší alespoň to nejakutnější, protože detoxikace je prospěšná, ale je to zátěž pro tělo, které musí víc vylučovat škodlivé látky.
Detox by měl být postupný, na míru a ve spolupráci s někým zkušeným...

Jinak příčinou může být i psychika, to bývá velmi časté (přetížení, starosti, pracovní vytížení vč. na MD, potíže ve vztahu, potíže se spánkem apod.)

Až doberete atb, vyžádala bych si vyšetření té krční páteře. 2 měsíce po úrazu je ještě dost brzo, záleží hodně na tom co přesně se stalo, ale páteř je citlivá (sama jsem po úrazu který nebyl velký, řešila potíže s krční páteří delší dobu - kdyžtak můžete napsat, dnes už mě naštěstí netrápí vůbec)

Držím palce

iwet91
23. bře 2017

@verudona Muž měl před cca měsícem taky zánět dutin a teda fakt fest, během 3 dnu ATB začal pocitovat ulevu, ATB už by měly dávno zabírat. Raději bych trvala na vyšetřeni CT nebo magnetické atp. . jen pro klid duše, přece jen hlava je hlava že jo . . Když ti teda ordinoval zánět dunit jaké jsi měla CRP ?

verudona
autor
23. bře 2017

@bachovy_esence_poradna Dobrý den, mockrát děkuji za reakci. Dle mého , kdyby to byl např. zánět dutin, ATB by už zabrala, zítra ráno dobírám poslední dávku, a zlepšení pociťuji, ale velmi slabě, k večeru vždy trpím nejvíc. Začala jsem s mírným detoxem, na radu bylinkářky: kapkami Ostropestřce, lihovým bylinným extraktem z anděliky a kozlíku, probiotiky a čajem Maytenus ilicifolia. Lehké zlepšení pociťuji 2 dny, to jsem začala s kúrou.
Dnešním dnem jsem také dostala menses, takže jsem ráda, že se můžu nejprve vyléčit. Bolesti mám přesně ve spánkové oblasti, vystřeluje nahoru do čela a za oči. Jsem na MD, fyzicky jsem na tom stejně jako před tím, malá je hodná a nijak moc mě nezatěžuje, psychicky se cítím docela dobře - umírá mi babička, to mě trápí, ale nemyslím si, že jsou bolesti kvůli tomu. Váhu nejvíce přikládám zanesení organismu toxiny, jak píšete vy.

Zítra ráno si dojdu k lékaři a budu požadovat hlubší vyšetření. Nikdy jsem tak dlouho bolestmi hlavy netrpěla, proto se malinko obávám toho, co může být příčina...

verudona
autor
23. bře 2017

@iwet91 CRP mi nedělal, dala jsem na rady ostatních, dost lidí si myslelo, že je to zánět dutin, a tak když mi napsal ATB nijak jsem se tomu nebránila a věřila mu. Jen mi prohmatal obličej a krční páteř.

bachovy_esence_poradna
24. bře 2017

@verudona zanesení organismu toxiny může způsobovat i velmi dlouhodobou nebo silnou bolest hlavy... 😉

jinak to co máte na detoxikaci, je jedna z možností - jsou tam věci na pročištění od hlenů a podporu jater a trávicího systému... to co máte k užívání se mi jeví vcelku dobře (z mého pohledu takový střed), jen určitě dodržujte pitný režim (ideálně vlažné nebo teplé pití) a pohybujte se víc, aby toxiny opravdu odcházely....
bylo by také dobré řešit stravu, nejlépe na míru, aby po detoxikaci nedocházelo znovu k podobnému problému

stres (přestože tady asi nebude prvotní) může situaci zhoršovat - při napětí se organismus celkově hůř regeneruje a pročišťuje od toxinů - tím postupně vznikají i fyzické nemoci...

držím palce

verudona
autor
28. bře 2017

@bachovy_esence_poradna Děkuji moc za čas a ochotu napsat. Hezký den

barboraemma
Odpověď byla odstraněná
Zobraz