Extra silná a bolestivá menstruace - tipy, rady

alenkara
12. črc 2017

Ahoj holky,

ani po roce a tři čtvrtě snažení o miminko nejsem rezignovaná a měsíc co měsíc přesto tajně doufám, že třeba už... snad... a zase nic.

Mám navíc problém: už od 12 mám MS strašně silnou a první dva dny neuvěřitelně bolestivou, brávala jsem na to Surgam, ale nechci se teď cpát takovými driáky. S bolestmi si nějak poradím, ale co s tou intenzitou? MS mívám max. 5-7 dnů, ale první dva dny jsem úplně mimo, balení vložek na den je standard a motá se mi z toho hlava.

Vyšetření mám za sebou možná i nemožná (štítná žláza OK, hormony OK, pouze jsem prý hormonálně příliš "senzitivní", proto mi hormonální léčbu nedporoučují, ultrazvuk OK, vyšetření průchodnosti vejcovodů OK, endometrióza nezjištěná, ani cysty.

Prosímvás, tak CO TO JE??? 🙂 Máte to některá stejně? A co vám pomáhá? Co pomáhá tlumit MS a premenstruační syndrom? Zkusím cokoli...

🙏🤒🙏

ela90
12. črc 2017

Těžko říct, jestli ti to pomůže.. ale ptáš se co zabralo jiným - takže mě železo. Konkrétně fin Ferrofortis B 250 ml ... je to drahé jako šlak na to, že je to na měsíc. Ale musím říct, že po pár měsících pravidelného užívání to byl neuvěřitelný rozdíl. Ale já jsem s tím železem na tom nebyla nikdy moc slavně... kamarádka mi to doporučila právě na bolestivou menstruaci a ani jsem nevěřila. Jinak jak píšeš, první dva dny takové bolesti, že jsem nebyla schopná ani chodit. Ani nestojí za řeč popisovat ty stavy co jsem měla. A z volně dostupných léků na tlumení bolesti nezabíralo nic.

alenkara
autor
12. črc 2017

@ela90 Děkuju moc, určitě vyzkouším... Jelikož se snažíme o dítě 2. rok... investovali jsme už do tolika mnohdy předražených přípravků, že to snad ani tolik bolet nebude 🙂.
🙏

penelope87
12. črc 2017

@alenkara doporučuji shiatsu masáž. Mně to moc pomohlo. Hned, co jsem ji loni absolvovala poprvé, tak mě přestala menstruace bolet skoro úplně, ani jsem nezaregistrovala, že krvácím, a to jsem vždycky trpěla hrozně.

kamste
12. črc 2017

zajímavý je i psychosomatický pohled http://www.priznakytransformace.cz/index.php/zd...

třeba pomůže

jinak železo, hořčík a B vitamíny
někdo si chválí i kontryhel

barchen
12. črc 2017

@alenkara
Nejste sama 🙂. Mám MS od 13ti. Každý měsíc hodně silnou, i když jak jsem zjistila na intru, pojem silná MS je hodně subjektivní pro některé slečny 🙂. Ale zase mám ji celé ty léta pravidelnou jak švýcarský hodiny, vždy ráno po probuzení. Někdy kolem 16 roku jsem k tomu začala mívat stavy příšerné bolesti, průjem vždy těsně před, těžko od žaludku až stav na zvracení, stavy na omdlení, bílá tma před očima, studený pot a dokonce dvakrát jsem se poroučela i na zem. Vyfasovala jsem na to antikoncepci v 17ti, trochu to zmírnilo ty stavy ale nechtěla jsem se celý svůj plodný život cpát antikoncepcí. Zabíral mi na to pouze Algifen kapky na předpis, ale musela jsem si je dát hned, jakmile jsem cítila, že to přijde. Kolem 30tky jsem zjistila, že pravidelné a intenzivní cvičení (3x týdně) mi tyhle příznaky zmírňuje, konkrétně, chodila jsem na power yogu. Jinak jsem zdravá, nemám žádné gyn. potíže, záněty, prostě nic. Smířila jsem se s tím, že moje tělo na MS takhle reaguje a nic s tím neudělám. Otěhotnět se nám podařilo po roce intenzivního snažení a to konkrétně v měsíci, kdy jsme měli styk pouze jednou za ten měsíc kvůli prac. vytížení. A měsíce předtím nic. A taky jsme si koupili zahraniční dovolenou, na kterou jsme samozřejmě neodcestovali, jelikož jsem byla na začátku těhotenství tak unavená, že bych nedošla ani na letiště. Po porodu jsem teď nedávno první MS dostala až po 11 měsících, jelikož pořád kojím. Silná byla ale bolesti se dali zvládnout i bez tlumících prostředků a ani stavy omdlívání jsem neměla. Tak doufám, že to vydrží. Tohle všechno ale mělo obrovskou výhodu, kterou jsem docenila u porodu. Jak jsem byla zvyklá na bolesti, tak můj práh bolesti je asi mnohem výš, než u jiných žen. A to se mi projevilo i na kontrakcích. Přenášela jsem a první pravidelné kontrakce jsem podle monitoru v poradně měla už 48 hodin před porodem (možná i dřív) ale já jsem necítila žádnou bolest. Porodila jsem 7 dní po termínu asi tím stylem, že ve 3:00 jsem se vzbudila doma na nějaké bolesti, šla si lehnout do teplé vany, pak chvíli na míč, znova do vany, vzala hodinky a stopovala, jak často přichází ta bolest. Když to bylo po 4 minutách, (někdy kolem 5:45), vyrazili jsme do porodnice. Malá se narodila 2 hodiny po příjezdu do porodnice a možná by to bylo i dřív ale musela jsem na sesterně čekat, než se uvolní porodní sál abych nerodila na chodbě a do jiné porodnice bych to už nestihla. Samozřejmě, že poslední fáze porodu bolela příšerně ale zvládla jsem to spontánně a bez epidurálu.

apple_tree
12. črc 2017

Najdi si fyzioterapeutku a zacni cvicit mojzisovou. Nejen, ze by to melo zmirnit projevy MS, ale treba vam to pomuze i k otehotneni.

pajula123
12. črc 2017

Souhlas s @apple_tree ,pripadne doporucuji nechat si pater napravit Dornovou metodou.