Holky s PCO: co se změnilo po porodu?

uzivatelkapetra
23. únor 2018

Ahojte, jsem poprvé těhotná po ivf kvůli pco. Zajímá mě, jestli jste po porodu měly pco stále? Nebo se to může i srovnat?
Chápu, že každé způsobilo pco něco jiného, v mém případě špatný poměr FSHxLH.
díky

renuliena
23. únor 2018

Ahojky, taky mám pco a otehotnela jsem nakonec spontanne po jednom neúspěšném ivf, taky jsem nad tím premyslela jestli to budu mít i potom, jelikoz hodně věcí se po porodu mění, tak uvidíme, jsem ted ve 21tt 😉

anetka1701
23. únor 2018

Já vás asi nepotěším... Dva porody, dvakrát se to vrátilo do původního stavu :( Jsem těhotná potřetí, čekám že to bude stejné... Nicméně se mi podařilo přes špatné prognozy třikrát otěhotnět přirozeně 🙂 Sice to trvalo, ale povedlo se...

renuliena
23. únor 2018

Já jsem cetla že je hodně případů kdy se při pco spontánně otehotni, samozřejmě asi ne vsichni ale jde to 😉

aidelina
23. únor 2018

Ahoj, já jsem s PCO otěhotněla 2x celkem bez problémů přirozeně. Ale zjevně ovuluji, jen cyklus halabala... Bezprostředně po prvním porodu se mi cyklus nesrovnal, ale cysty se díky těhotenství a dlouhému kojení vstřebaly (byla jsem asi 2 roky bez menstruace). Nicméně zázrak se nakonec asi stal, v mých 33 letech jsem začala mít z ničeho nic relativně pravidelnou menstruaci (po 33-36 dnech) a otěhotněla jsem po 3 měsících snažení opět přirozeně.

petta33
23. únor 2018

Ahoj, zrovna včera jsem byla na gyndě (2 děti, otěhoteněla jsem přirozeně a po prvním těhu se mi udělaly PCO na jednom vaječníku, druhé těhotenství až po laparoskopii a IUI - porod před 15 měsíci). Ptala jsem se tedy včera doktorky, jestli tam vidí PCO na tom vaječníku, kde jsem měla cysty a nic tam neviděla. Říkala mi k tomu, že těhotenství to občas srovná.

listopadka1
24. únor 2018

ja mam prvni dceru z ivf, predtim velmi silne pco na obou vajecnicich, bez ovulace, cyklus nepravidelny 50-60 dni, sance na prirozene poceti pry nulova. menses se rozjela, kdyz jsem prestala kojit a cyklus byl pravidelnejsi a naskocila i ovulace a do 3 mesicu jsem prirozene otehotnela 😊 ted mam druhou dcerku a musim vyresit antikoncepci, coz jsem myslelab ze nikdy nebudu potrebovat 😁

veinnna
24. únor 2018

Ahoj, Poprvé jsem prošla 1xIUI, 1xIVF (3 x KET) a nakonec přirozené těhu.Synovi je 17M, začínáme se snažit znovu. Jak na tom jsem moc netuším.Docela dlouho jsem kojila. První menses po porodu byla hrůza.Pak jsem to zase 2x dostala až po Agolutinu a ted' poprvé za život sama od sebe 33DC.Ale snažím se hubnout.

miba10
24. únor 2018

Ségra má taky a po porodu se nezměnilo nic.

martaskaaa
1. bře 2018

Ahoj, já po X letech a iui atd jsem otěhotněla zázračně přirozeně a jsem teda dost zvědavá, jestli se to nějak srovná nebo to je diagnoza navždy ☹ Ale pomohl mi trochu lepší životní styl, uprava stravy a více pohybu... By mě zajímalo, z čeho tohle vlastně vzniká, na to mi nikdo nedokázal odpovědět, protože co koukám, tak to má snad každá druhá ☹

heidizhor
12. bře 2018

Ahoj, první děťátko díky ivf a ket. 2 roky kojení. Po ukončení kojení jsem poprvé za X let dostala menstruaci, pak ještě jednou. Ovšem menstruace ještě neznamená ovulace. Těhotná nejsem. U třetího cyklu jsem již byla na gynekologii. Na ovulaci ti prý nevypadá. Dostali jsme opět žádanku na kliniku. Tak jsem zvědavá, co nám doporučí tentokrát. Budu ráda za tipy a zkušenosti.

dejvitka
12. bře 2018

Holky to jsou krasne zpravy kolika z vas se prirozene zadarilo. Take mam PCO, ale zkozsime teprv 2.mesic.

mmmk
12. bře 2018

Po trech porodech a nezmenilo se vubec nic 😀

sweet81
12. bře 2018

Před 6lety jsem měla PCO syn po IUI. Po porodu pravidelnou ms a dokonce ovulaci. Jen mám extrémně bolestivou ms. Chodila jsem ke svému gyn. na folikumetrii, vždy píchnut ovitrile a snažení doma. 3x za sebou biochemické těhu. Nakonec jsem zašla do centra, kde nám pomohli k prvnímu dítěti, protože můj gyn to měl na salámu a hlavně neřešil tu mojí bolestivou ms. V centru Dr diagnostikoval adenomyozu, proto se vajíčko nikdy neuhnízdilo a ta hrozně bolestivá ms... momentálně budu v dočasnem přechodu aby se adenomyoza zmenšila a pak IVF. Takže po porodu sice pravidelná ms, ovulace, ale zas jiný problém.