icon

Hysterektomie pro mladé. Znáte lékaře?

aehyk
11. lis 2024

Znáte prosím někoho kdo dělá hysterektomie i mladým?🙂

Strana
z3
sedmikrasa
27. lis 2024

Dlouhodobé vedlejší účinky hysterektomie - přeloženo ze stránek sydneyfibroidclinic.com

Časná menopauza, prolaps, inkontinence, sexuální dysfunkce, zácpa, ischemická choroba srdeční. Ženy po hysterektomii mohou vstoupit do menopauzy téměř o 4 roky dříve. Krevní zásobení vaječníků může být během operace narušeno podvázáním, spasmem nebo trombózou.
Je dobře známo, že hysterektomie může způsobit prolaps a inkontinenci o mnoho let později. Hysterektomie odstraňuje podpůrné struktury a oslabuje pánevní dno. Odstranění nebo přeříznutí vazů podporujících děložní čípek a pochvu může predisponovat k rozvoji prolapsu. Kromě toho může být účinnost opravy prolapsu ohrožena odstraněním děložního čípku a vazů, které se používají k ukotvení účinné opravy.
Vliv hysterektomie na sexuální život ženy závisí na jedinci. Ženy si musí být vědomy toho, že po hysterektomii, zejména totální hysterektomii, může dojít ke snížení libida a intenzity orgasmu. To může být důsledkem poškození nervů, změn vaginální anatomie, což vede ke změně citlivosti nebo ztrátě děložní kontrakce, což vede k selhání orgasmu nebo ke změnám v povaze orgasmu. U těch žen, jejichž sexuální život je ovlivněn jejich závažnými zdravotními problémy se ale sexuální život zlepšuje.
Byla hlášena zácpa po hysterektomii, která může být důsledkem poškození nervů. Ženám, které podstoupily hysterektomii, trvá rekonvalescence déle než u těch, které podstoupily jinou velkou operaci. Mezi příznaky patří problémy s močením, únava a deprese.
Nedávná studie Mayo Clinic ukázala, že hysterektomie, a to i bez odstranění vaječníků, je spojena s 33 % zvýšeným rizikem ischemické choroby srdeční a riziko se zvyšuje o 250 %, pokud se hysterektomie provádí u žen mladších 35 let.

urtica
27. lis 2024

@hezz17 Dnes už ke sterilizaci opravdu stačí jen přání, žádost a věk nad 21 let, závažné důvody nejsou potřeba. Ale jde skutečně jen o ty vejcovody, ne o dělohu. Osobně bych do hysteroktomie nešla, matka ji podstoupila a ty zdrav. problémy, co se jí pak rozjely, bych nikomu nepřála

lea1234567896
5. dub 2025

Ahoj, je tu někdo, kdo napsal konstruktivní zpětnou vazbu k tématu? Je mi 25 a také o tom přemýšlím. Mám silnou mensturaci a 3 dny mě vyřazuje z provozu, mám zavedené tělísko a bolesti se tím nezlepšily, křeče, migrény... Děti nechci, jsem o tom rozhodnutá už 9 let a názor rozhodně nebudu měnit kvůli partnerovi, není mým úkolem být živý inkubátor, nemyslím si, že by na světě bylo málo lidí a byli by tu potřeba další. Je to moje tělo a nevidím důvod, proč bych měla dalších X let být omezována každý měsíc biologickým procesem, ve kterém nevidím smysl. Nemyslím, že je potřeba tady vypisovat další důvody a obhajovat se, proč bych se takto rozhodla, nicméně mě zajímá, jak to nakonec dopadlo?

fire85
5. dub 2025

@lea1234567896 prosím tě, je ti 25, to deti nechce nikdo, počkej za 10 let,třeba je chtít budeš a už to nepůjde

j.a.n.i
6. dub 2025

@lea1234567896 konstruktivni odpovedi byly skoro vsechny, ze se ti nelibi, to neni nad problém, dělohu ti na prani nikdo neodebere. Ale muzes zkusit třeba Turecko nebo jinou zemi, tam by se za peníze možná nejaka soukromá klinika nasla, jen tedy by se mohlo stat, ze budes vyrazena z provozu 30 dnu v mesici a ne 3...

A spis než odebrání, bych řešila nalezení priciny te bolestive ms.

lvl16
6. dub 2025

Nekrmme trola 🙂.

petulkadodo
6. dub 2025

@lea1234567896 Pokud tě jen žere silná a bolestivá ms, kašli na tělísko, asi ti nesedlo a pořiď si normální antikoncepci. Když ji budeš brát v kuse, ms mít vůbec nemusíš. Já měla kdysi taky hrozně bolestivou ms, křeče, zvracení a zabralo to perfektně. Ms na antikoncepci bývá slabší a krátká. Jak už tu zaznělo, v 25 nechce dítě skoro nikdo, to je normální.

Strana
z3