Jak se zbavit streptokoků v pochvě?
jsem zoufala nikdy jsem toto neresila max jsem jednou za cas chytla kvasinky a jinak nic poslední 3 roky problem se streptokokem nevím kde jsem to chytla nebo proč se přemnožil...hygienu mám spravnou, anální sex neprovozuji, partnera stáleho...(doufám že i obracene🙂) je pravda že za poslední 3 roky se hodne událo, samovolne potraty kyretaže...proste furt se někdo ve mě hrabal..od te doby tyto potíže neustále svědění a paléní..přitom bez výtoku, zápachu....nic..neustály diskomfort už jsem zoufala...dělali jsme už test na vše i z močove trubice...vše negativní..ted jdeme přelečit streptkoka nějakou mastí...ale myslím že je to celé i o imunite...máte nejake rady tipy jak po te lecbe se o sebe starat aby se tam zase nepřemnožil..pry ho tam mám hojně..a to už mi děla ty problémy viz svědení neustále...už asi fakt sex jen z kondomem protože na to nemám nervy už...ach jooo ☹
děkuji, kdo zažil asi chápe
🍀
@europa00 me streptokok odahalili prave v CARU do te doby jsem netusila, ze ho mam. Me prave ATB dali pred ET vzdy.. celkem 4x vzdy tri dny pred jsem je zacala uzivat.. Embriu to prave diky zaleceni neublizi, ale ochrani a dalsi preleceni je nezbytne pred porodem..
Kultivaci z pochvy mi v CARU odebirali kazdych 6 mesicu.. tohle si hlidali.
Prenesacem v tomto pripade je zena ne muz. Jak jsem k nemu prisla ja netusim. Partnera cely zivot jsem mela mam jednoho.
@adenka84 vidis toto slysim poprve...nikdo se o tom ani nezminil a hlavne ani gynekoložka že by to mohl byt problem když mi to vyslo...nic...tkaže si mslíš že jsem mohla potratit i kvuli blbemu streptokoku?? ale sposta žen je tehotnych a maji ho..a alecí se až tesne pred porodem jinaks pry ne
@europa00 nic si nemyslim a vubec netusim proc jsi potratila.. tohle je ve hvezdach..
Jsem mesic po mimodeloznim tehotenstvi.. kdy jsem o zivot mohla prijit i ja. Takze chapu co se ti honi hlavou. Proc se to deje a kdo nebo co za to muze???
Tohle vsechno je proste osud. Vsichni nejaky mame a podle nej se nase zivoty ridi.
Zkus se na to z klidnou hlavou zeptat v CARU nebo sve gynekolozky.
Drzim palecky.
@adenka84 jo jeste jak ho odhalili??? bežně v caru testy na tohle nedelaji?co jim dalo podmet? ano s mimodeložním mám dve zkusenosti..oba vejcovody v čudu..proto už mi zbyva pouze umele...ale jinak hotmonalne atd jsem v poradku...no ano nekdy si s nami osud zahrava....snazim se vsak zjistit co nejvice abych se mu mohla vzeprit...například kdybys nenapsala ani by me nenapadlo že to nekde v caru bežne delaji, že podavaji atb pred vložením atd...zase budu o neco chytrejsi..jsem rada pripravena..ale ano pravdou zustava ze ani tak prs veskere snahy jsem tomu neutekla druhe dite se mi nepodarilo....mozna cekm na to spravne ktere mi ma vstoupit do zivota...nevim tezko rict proc si musime projit tak hlubokyma ztratama...kde je. tom vyyssi smysl atd...snad jednou budu drzet v rukou sve druhe dite abych mu mohla rict vetu..osud chtel abych mela prave tebe...a zatim mohu dekovat bohu osudu, vesmiru je to jedno za sveho syna 🙂
@europa00 jaky podmet k tomu meli nevim. Proste pri vstupnim vysetreni krome bezne cytologii udelali automaticky i stech na kultivaci a to opakovali kazdych 6. mesicu.. chodili jsme do CARU 4 roky nez se nam zadarilo dceru zplodit. A ty ATB mi podavali prave diky pozitivnimu streptokoku. Vic te k tomu napsat nemohu. O nic jsem nezadala, sami tak uz v roce 2008 v mem CARU postupovali.
Mas toho za sebou take dost. A chapu tvou touhu po druhem ditku. Presne tak se citim i ja. Ano jsem vdecna za obe dcery, ale to treti je muj sen ma touha.. stejne tak jako byli ty dve prvni.. a o to vice nyni i kdyz jsem o miminko prisla.. o miminko ktere se nam po 12 letech podarilo zplodit prirozene..
Od lekaru jen slysim mate dve deti.. budte rada, ze zijete a jste tu pro ne.. ano maji pravdu, ale touhu po tretim diteti a bolest po jeho ztraty se tim nemeni..
a kde jsi chodila do caru? protože to je opravdu velmi vyjímečné brat cytolku atd....to se divím nekdy tady holky psali ze xxx potratech a vloženích jim nechteli udelat ani imunologii což je základ že...co mám zkušenost tak se nikdo po ničem moc nepatrajía hned planuji plnou stimulacku s vložením...coz mi prijde sílené...ja si vsechny infa musela vydobyt...genetiku atd..vše jsem si zařizovalal sama abych mela komplet vysetreni aby mi nekdo už rekl proc když jsem mela bezproblemove prvni tehu twd s novým partnerem potracim porad dokola prestoze. otehotním vždy a embria jsou ok....no resilo se snad vse až na dělohu na tu jsem poukazovala ale pry jsem blazen a kyretazi nic zpusobit nemohli...no a ejhle mohli mela jsem sroslou jednu tretinu delohy + toho streptokoka...ale to treba gynekoložka moje vedela ze ho mam pozitivního a vedela že mam planovany nativ a nerikala nic...v caru me to nenapadlo ani zminit ...ztraty velmi boli...tady opravdu plati vytlouct klin klinem....jinka se s tim clovek srovnava tezko
@europa00 chodila jsem k nam do Plzne do NATALARTU. Imunologicke i geneticke vysetreni me tez sami zajistovali. A to po patem IUI a prvnim nezadarenem IVF-ICSI. Pred poslednim pokusem jsem pak jela do lazni. A dalsi mesic po jsem podstoupila posledni IVF a zadarilo se. Tehdy jsem pana doktora uprosila k vlozeni 3 embryi a zadarila se nam nase prvni dcera. Dnes vice jak dve embrya nezavadi. U me se to tehdy vyplatilo.
Kam chodis do CARU ty?
Tam vam vstupni gynekologicke vysetreni nedelali? To me prijde zvlastni?
@adenka84 no já už v podstatě měla vše zjištěne o gnekologa...všechna imuno atd genetiky jsem si vyžadala jeste než jsem sla do caru..jelikož tehdy jsem mela jeste jeden vejcovod a mohla jsem tehotnet prirozene aloe saam jsem hledala pricinu potratu...takze v caru delali pouze spermiogram..jinak jsem vse mela hotove...ale zadnou cytolku stery atd mi nikdy nikdo nenaqbízel...
@europa00 To jo, ale chci ti rict, ze to nemuselo byt kyretazi. To jsi mohla mit uz predtim. Ja chapu, ze jsi zdrcena, ale me treba pristup typu za vse mohou doktori nepomohl, ono je lepsi prijmout situaci a nejak se k tomu postavit. Nerozumim prave, jak jsi psala, ze prirozene to nepujde. I s jednim vajecnikem muzes otehotnet prirozene a srusty na deloze a vejcovodech jdou resit operativne, ci alternativne. Moznosti je vice. Byt tebou, tak nehazim flintu do zita. Car sleduje jeden jedinej zamer - poslat pacientku na ivf - protoze z toho oni ziji. Mam vlastni zkusenost.
@europa00 ahoj, ATB, cipky,masticky,globule apod pripravky pouzivane casteji Vam zrusi v pochve natolik sliznicni imunitu,ze mate na chvili klid,ale zanedlouho se problemy vrati..kyretazi a tim cim jste si prosla jste vevnitr dost narusena a musite se dat dohromady celostne..klidne pisnete sz..je to otazka celkove imunity..musite nasadit vhodna probiotika, pozmenit stravu...sama jsem se v tom 4 roky placala.ted bez problemu..oni ne ty probiozija co Vam daji v lekarne jsou fajn..
@kaja2016 já už nemam ani jeden vejcovod prave kvuli srustum...a nikdy vejcovody nezachranuji spise se o to ani nesnazily..pry kazda operace znamena jizvy a zjizveny vejcovodznamena dalsi mimodeložní..takže je davaji pryc...a nejde o to za co muzou nebo ne...jde o to informovat zenu ano toto riziko u kyretaze hrozí, říka se tomu dokonce ashermanuv syndrom...takže ano, kyretaz z jejich pohledu treba byla nutna...ale ja se jich nekolikrat ptala a ne jednoho doktora jestli se pri te kyretazi nemuze neco poškodit...měla jsem po ni krvacení mimo cyklus a pak jsem potracela..a ani mi zaryte tvrdili ze neeeeee...ze jsem blazen a ze s delohou nic nemam....stacilo rict ano to riziko tam je pokudsd krvacite mimo cyklus je treba to resit, muzeme zkusis hystereskopii kde primouvidime jestli nedoslo k poškození...ale to mi tehdy nikdo nerekl a nenabil..ja sama jsem o tom neveděla...nejvtipnejsi na tom je ze když už jsem prisla o oba vejcoívody a podstouoila tu hystereskopii díky jedenomu fajn doktorovi ktery mewv mé neodborné teorii podpořil, tak se ukázalo že tomu opravdu tak bylo...to mas jedno s druhym kyretsz zasnet delohy zjizveni atd...a uz se vezes...myslim že mě mohli informovat, jeste když jsem se jich konkretne na to ptala...takže ano dvam to nasemu zdravotnictví za vinu...davam mu za vinu to že když jsem žadala o vysetření tak me poslali do riti s tím že jsem blazen (tehdy jsem mela jeste jeden vejcovod ) a tim padem jsem po pripadnem odstranení srustu z dělohy mohla tehotnět prizozeně...) myslim, že nejsme cisla ale bytosti, ktere stoji za to aby o sve zdravi meli pehled a aby se s nima doktori nebavili stylem jste blba nerozumite tomu, nestarejte se, my to vime nejlepe atd..
@hermanecka a co vám tedy zabralo?já jsem v tom začatečník..nikdy jsem takove prolbémy nemela... ☹
@adenka84 lazne ne..víš ja o tom do ted neveděla, že mam ty streptokoky me gynelokogove rekli ze ty bolesti mam z toho že mam v te deloze hodne zakroku a ze se teda nemam cemu divit..obcasne svedeni jsem prikladala mykozam, i když bez vytoku myslela jsem že se mi to prostev tele vsechno zmenilo..nemela jsem podezdreni na zadnou takovou bakteri a nikdy mi to ani nikdo nevysetroval...max asi u toho porodu ale to se dela bezne...takze jsem o tom nevedela..za lecitelem jsem byl jednou no sarlatan hadra...ted chodim na cinskou tento tyden si mam vyzvednout caje libi se mi ze narozdil od zapadfni mediciny oni resi pricinu..a zapadni medicina pouze problem, ktery se vsak ma tendence vracet že..a v jakych laznich si byla?? já tak celkove nemusím hromadne vyrivky atd..vlastne bych do nich nevlezla jeste když si predstavím kolik se tam kouope exematiku adt..a lidi s podobrnými koky v těle .-) tak to se mi moc nechce 🙂vzdy jsem byla na takove veci obezretna...s dobrou hygienou atd...pravdou ze jsem na nic netrpela sem tam na kvasinku-..aler vidis osud to stejne zamichal jinak a stejne jsem ty svinstva dostala...ale ano je to i. hlave..mam tam spousty blokad a krivd atd..telo se musi lecit komplexne rozumove to vsechno vim..ale je to tezsí to tak skutecne citit ...moje blokady pocity krivdy atd nicemu nepomahají..bohuzel,je clovek neví jak z toho ven
@europa00 byla jsem 2x ve FL. Jednou po apendixu a podruhe pro neplodnost. Vyrivku jsem mela jen parkrat. A kdyz uz tak samostatne. Hodne byla uhlicita koupel tez samostatne. Slatiny vaginalni tampony a vaginalni irigace. Masaze atd.
Ja mam tez mnoho jizev na brise. Celkem mam za sebou 12 operaci. Z toho 6 brisnich. Ta posledni byla nejtezsi. No co nadelam.Doufam, ze i tak otehotnim.
co jsem jen tak velice zběžně prolítla diskuzi, bude tam určitě víc problémů:( ale já bych dala určitě na čínskou medicínu. správný byliny uměj vraždit tyhle různý potvory líp, jak různý ATB. někdo zmiňoval lichořešnici... bude toho určitě víc, snad i větší dryjáky. se srůstama se dá taky něco dělat,...no a tak. hodně štěstí..musí to bejt děsný:(
@normalnimatka jj je tam prave toho více...diagnostikovali mi atrofii dělohy...prave po kyretazich...že je uplne zbrazděná...a slabá...prostě už ted nedorustá jak by měla a to i když tech 7cm bez stimulace mám...ale prý je křehká...takže se tam zamotalo všechno dokupy po te první kyretazi a už jsem se vezla...tu lichořecnici o te jsem slysela...take koupima srusty ty jdou vyresit pouze rozrušením laparkou...a pak se starat aby se nevratili..to znamena minimalizovat zanety vseho druhu a vstupy do dělohy
@europa00 Hele na blba narazis vsude. Nekde se koncentruji, napr.dle me zkusenosti v Gennetu. Ale myslim, ze to trosku asi pod tihou emoci gradujes sama. Oni lekari rikaji vetsinou svuj nejlepsi odhad, protoze jak pises jsme lidi, ne pocitace a vzdycky je nejaka pravdepodobnost symptom x onemocneni, v medicine nic 100procentniho neni. Ono u kazde operace hrozi nejake riziko, i te nejbanalnejsi. A ohledne kyretaze, rizika je mozne si najit i na netu, kdybys potracela samovolne na doporuceni doktora, tez by ses mohla dostat do problemu. I vaznejsich. Ale to i pri kyretazi. Aby sis nemyslela, take mam svoje bolistky, ale je me lip, kdyz za to co jsem resila a neresila, co jsem podstoupila a nepodstoupila na doporuceni doktoru prijimam sama zodpovednost. Nejsme opicky, hodne veci lze opravdu dnes dohledat a lze si doji nekam jinam, kdyz mas blbej pocit a podobne. Za svoje telo si neseme odpovednost sami a obvinovani, ze jsi uposlechla doktora jit na kyretaz ani sama sebe ani zdravotnictvi je fakt blbost Na kyretaz by te poslali v kazde zapadni zemi, to je proste bezny postup. A chybu pri operaci udela uplne kazdej i lekar ( to by nebyl clovem). Mela jsi holt smulu. Nekdo ji nema. Nekdo ji ma stejne jako ty. Jinak moje zkusenost je, ze jakmile si te nejaky lekar zaskatulkuje jako problemovou pacientku, tak je lepsi jit do jine nemocnice ( protoze oni si to reknou) a at reknes co reknes, nebudou te vnimat, protoze kolega rekl, ze ses magor. A to mas v kazdym povolani - i v kancelari, ve skole, proste vsude, to je proste takova spolecenska nemoc
@europa00 pisnete sz
@aseverova ahoj tak ze si manzel nechal vytrhnout mandle byl přenašeč to jsem si myslela dlouho a nikdo mě v tom nepodpořil až když jsem fakt řekla stop a buď já nebo mandle a ty šly vyhnile ven tak už jsem streptokoka nikdy od té doby neměla už je zo několik let a nevrátil
Se. Manželovi způsoboval jen mírně potíže jskoby škrábalo v tom krku mě úplně ataky bolesti jak v pochve tak v krku bylo
To hrozné… každopádně ti doporučuji nechat do udělat autovakcinu nejlepší cesta jak z toho ven
@europa00 Děkuji to buďte ráda, že se u vás přišlo na příčinu. Já vakcínu mám a právě zatím bez úspěchu, už je beru od Srpna,(je na rok) teď jsem už na udržovacím schéma 42dni pauza 5dni kapu. Nedávno jsem byla na gynde a opět zjistili masivní výskyt streptokoka, takže už fakt nevím co s tím. Autovakcína je sice na rok ale říkám si že už by měla trochu zabrat ne 🙃 vám pomohla za jak dlouho?
@aseverova no já ji beru na E - coli ono totiž po 4 ketech atb 8 x ročně na streptokoka tak totoz dloho trvalo než ba to přišli teda já s tom prošla zd je manzel přenašeč mi atb úplně zbortili ph v pochve a začala jsemmtpet na bakteriální záněty neudrzim kyselé ph … stále s tím bojují ale díky vskcine je to lepší než hez ni… zkus najít příčinu a způsobuje zi bolesti ? Nebo jak se u tebe projevuje ?
@europa00 no já dříve mívala taky pěknou paseku , e coli, garnelu a streptokok agalacia. Ostatní přeléčeno, ale stretokok u mě zůstal a je mi věrný už několik měsíců 😭 A problémy bohužel způsobuje a ne malé, proto to řeším jinak vím, že někdo ho tam má a je bez příznaků. U mě konkrétně výtok, svědění, bolest pochvy a velké bolesti vaječníků a beder. Popravdě já nevidím rozdíl s vakcínou a bez, teď opět zjištěn masivni výskyt streptokoka i pri vakcíne. Ano člověk by potřeboval zjistit příčinu, ale zatím se nedaří 😭
@aseverova bohužel chronické záněty jsou pruser, mr to zpusobovalo bolest sliznice … všechno bez výroku zarudnutí atd proto na to ani sri r nikdo nepřišel i kdZ vyšel be sterech nemalá jsem z počátku žádné příznaky teda v pochve ne je v krku brutální bolest … později jsemtavala cítil bolest i v pochve a určitý doscomfirt trvá dodnes Ake to už je orecitlivelisti sliznice stačí málo a už se necítím ok ale streptokoka už nenam mě tehdy pomohlo najít přenašeč s ro vYl můj muž…

Kup si hlivu ustricnou, je dobra na imunitu... A preji, at jsi brzo fit 🍂