icon

Jsem špatná máma

lucaaaaaaqa
4. lis 2017

Ahoj chci se zeptat mneli jste pocit když dítě zacelo brecet ze mu proste chcete dat prez pusu? Já už sem z toho hotova a dneska večer to Bylo strašný :( řval a nechtel spát mnela jsem ten pocit mu dat proste facku aby už sakra neřval ze nevím co po mě chce všechno má! Cítím se strašně aľe asi to moc nezvladam :(

Strana
z3
sthanina
4. lis 2017

@luj89 nene, kojila jsem dál... Tohle byl ale opravdu v tu chvíli balzám na duši...

sakalpredator
4. lis 2017

@danfal 😀 dělala jsem to same.

terezapetrova
4. lis 2017

@lucaaaaaaqa rozhodne nejsi spatna v opačném případě by jsi nepremyslela, proc Tvé dítko pláče. Bude lepe drz se. A věnuj se sama sobě - jidlo, spánek, odpočinek - děláš to i kvuli detatku. Bude lepe 😘

viridie
4. lis 2017

@janulkakraniska
@sthanina

Obě moje děti dostaly v porodnici dokrm a jak jsem byla ráda. Fakt nejsem žádná "kojo nazi" a ať je matka klidně v Bohnicích a dítě zmíra hlady- hlavně když kojí... Moje příspěvky hlavně míněny tak,že kojení prostě někdy trvá než naskočí, ale v drtivé většíně případů je zbytečné hned přesedlat na UM a na kojení se vykašlat komplet. To že UM může být berlička pro začátek, je samozřejmě pravda. Stejně tak, jako podporovat matku v kojení a hned neházet flintu do žita.🙂

sthanina
4. lis 2017

@viridie Poctivě hlásím, že flinta zahozena nebyla a v kojení se pokračovalo vesele dál😉, tu noc to ale bylo vysvobození... respektuji tvůj názor a samozřejmě souhlasím😉

viridie
4. lis 2017

@sthanina Nápodobně a mateřství zdar,nazdar 🙂

alkuska
4. lis 2017

@superkousky
@viridie No a mě se to třeba nerozjelo... Nejhorší byly ty kecy okolí. Jedna kamarádka mi po protrápeném a proplakaném šestinedělí, které jsem doslova proseděla s odsávačkou u prsa a vyházela majlant za tu odsávačku, laktační poradkyni, čaje, homeo a jiné vymyšlenosti, řekla, že bych se mohla víc snažit, že je to škoda nekojit. Když jsem v několika měsících malé měla volno a šla večer s kamarády ven a dala si klidně pivo (pže jsem nekojila), řekla mi další známá, že to se mi to chlastá a neměla bych teda raději kojit? Já už jsem na řeči typu "kojit může každá" taky lehce alergická, protože to vždycky říkají ti, co takový problém neměli, nebo pro jistotu ještě nemají děti. Ne, každá nemůže. Ano, je škoda když matka mléko má a nevyužije toho, ale lámat to přes koleno taky nemá cenu.

janulkakraniska
4. lis 2017

@alkuska Fakt zajímavé je to,že u prvního jsem laktacni sestry strašně poslouchala,nasazovala různé druhy a tvary kloboucku,prikladala dítě,jak to šlo...nesmerovalo to nikam...odstrikala jsem,co bylo a pak se mléko postupně ztrácelo.Bez jakychkoli zánětu,teplot,pres piti všech možných čajů,šlo to pryč.
Dobrý bylo na tom všem,jak se zachoval chlap.Když viděl po 2 dnech,že je malý hladový,já ztrapena,uplakana a v depresi,skočil do auta,dovezl umělé,dle návodu připravil,nakrmil ho a byl klid.Žádný pláč,klid,pohoda.
U druhého jsem jednala sama.Nenechala jsem si do toho kecat.Okamžitě,poucena z dřívějška, jsem místo dítěte prilozila odsavacku a půl roku jsem měla mlíka na rozdávání....pak mizlo zase...dostala umělý...
Děti žijí obě.Nemocné jsou sporadicky.A šikovné?No jeje...😉
Asi jsem ta drtivá menšina😀

janulkakraniska
4. lis 2017

@alkuska Dobře si pamatuji ty poradkyně.Jak chodily,dítě všemožně nastavovaly,bradavky vymackavaly ven,mléko vyloženě dojily...pořád nechapaly,že nic neteče,i přes moje výhrady,že mi to ani u prvního nešlo...Prostě se nemohly děti prisat.
U druhého se urazily,že jsem jejich návštěvy vyloženě odmítla,pak cucely,jak gumy,když jsem to po flaskach druhý den tahala do chladničky.Pak si živě pamatuji,že jsem nesměla dceři dát v porodce nasup.Ze prý nerve hlady,ze se akorát poblije.Ja prd leda.Moje mlíko,moje pravidla.Jak řvala dostala znova.A bez bliti.Ne všechno,co kdejaká poradkyně řekne,je svaté.Stačí použít selský rozum.

alkuska
4. lis 2017

@janulkakraniska Já jsem zas mlíko neměla téměř vůbec. Sestra mi ve špitále vydojila pár kapek mleziva, konstatovala že to jde teda fakt blbě, musela mi tu bradavku dlachnit několik minut a k ničemu to nevedlo. Jinak v porodnici to bylo naprosto v tomto směru příšerné, nikoho můj problém s neexistencí laktace nezajímal. Nalité prsa jsem nezažila. Mléko se dostavilo až pátý den po porodu ale bylo ho tak málo, že to bylo k pláči. Za celý den!! jsem odsála po třech týdnech rekord 20 ml. Malé jsem ty ubohé trošky nasbírané za celý den vždy večer slavostně dala stříkačkou, načež půlku vyplivala a já se rozbrečela. Tak jsem ji párkrát vzala nakojit k sestře, která kojila roční neteř a mléka měla dost, aby měla aspoň trochu MM a krmila Sunarem. Tím víc mi leze na nervy že teď, znova těhotná, mám zas kozy jak bolavé balóny a moc nevěřím, že to po porodu k něčemu bude.

janulkakraniska
4. lis 2017

@alkuska Zkus,bude-bude,nebude-nebude.Hlavně se tam nenech rozhodit.🍼

alkuska
4. lis 2017

@janulkakraniska No však jo, já bych moc chtěla kojit, ale když to nepůjde, nebudu už tomu moct tolik obětovat jako napoprvé, už mám doma batole 🙂

lucaaaaaaqa
autor
4. lis 2017

@alkuska pravé já mu dávám sunar už :/
A zkouším kojit porad dal :/ ale nevim jestli se rozkojim myslím ze kozu ma proste jen na uklidnění a tecka :/

alkuska
4. lis 2017

@lucaaaaaaqa Může být, ale asi to teda potřebuje, vždyť je to úplný prcek a ty jsi jeho svět. Jestli se furt přisává, třeba ti to mléko ještě roztahá, buď ráda že se snaží... Já vím jak je to náročné, nejsi v tom sama, ono se to opravdu spraví. Teď to prostě vydrž, negativní pocity má spousta matek, když je toho už moc. Najdi si nějaký způsob, jak to ze sebe dostat a mysli na to, že je to jen otázka času než to všechno přejde, prostě to musíš nějak přežít. Zkus šátek, nebo na to spaní zkušelas bílý šum? Na youtube jsou prý videa se zvuky např. vysavače a některé děti to zabírá.

betha37
4. lis 2017

Ahoj, když prcek řval, já už byla hrozně utahaná a ten řev mě úplně bolel (hlavně v noci), pomáhalo mi nacpat si špunty do uší. Byl najedený, chovala jsem ho, nic víc už jsem udělat nemohla, tak mě to aspoň tak neřezalo do uší 🙂

marcellia
4. lis 2017

@viridie Ja myslim ze pokud breci hlady,tak je na 1.miste ho nakrmit,at nebreci a nestrada,to prece neznamena,ze se konci s kojenim,ale hlad je hlad,rozkojit se preci muze zakl.i tak...

danahladnickova
4. lis 2017

Neprocitala jsem celou diskuzi ale neboj nejsi špatná mama. Taky jsem to tak mela a vlastně porad mam😀První tři měsíce byla dcera všecko jen ne Kristynka😉 Može byt cely den hodna ale jak začne jacat .....!!!!

marcellia
4. lis 2017

@lucaaaaaaqa
Tak pokud neni hladovy,Sunar-chapu,s kojenim to jeste nevzdavej,tak jeste me napada ho pevne zavinout,jestli vis,jak se to dela,kdyz tak mrkni na net.
A mym detem delalo dobre u toho jemne poplacavat pod zadeckem...
Sestinedeli je narocny pro vetsinu maminek. To,ze mas nervy,je uplne normalni,to jsou hormony plus vsechno okolo,jsi precitlivela,prvni miminko..
Ja kolikrat i bulela,kvuli prkotinam,s nudli u nosu...fakt..
Ale vse se zlepsi!😉

viridie
4. lis 2017

@marcellia Autorka, ale s kojením patrně problém nemá, když kojí, tak se syn zklidní. To pak se debata stočila lehce jinam..🙂 A ano-hladové dítě je potřeba nakrmit, o tom žádná...🙂

superkousky
4. lis 2017

@alkuska To jsi špatně pochopila. Já sice měla mléka,že bych ho mohla vozit do mlékárny,ale i tak jsem kojila tak 2m a byla to pěkná blbost. Měla jsem s tim seknout hned. Byla bych radši ,kdybych vůbec mléko neměla a nemusela tudíž poslouchat ty kecy,co by za to jiná matka dala.Jiná možná,ale já nejsem jiná.Byly to nejhorší měsíce mého života a opravdu na ně nerada vzpomínám... Byla jsem z toho tak na palici, že když jsem rodila kluka,tak jsem v porodnici vykřikovala,že jestli budu muset kojit,tak ho nechci. Naštěstí jsem jsem chytla normální nemocnici,kterou zajímala matka a miminko a ne tabulka o úspěšnosti kojení.

alkuska
4. lis 2017

@viridie no ona autorka právě psala že nemá moc co kojit, že jí to moc neteče nebo má snad zatím jen kolostrum, proto se tady rozběhla ta debata. Já jsem to nějak pochopila že už se snaží 14 dní, proto jsem psala jestli to chce za každou cenu hrotit.

ariadna12
4. lis 2017

Zkus prijit na to, proc breci, casto to byva hlad nebo prdiky. Dite si i po porodu zacina teprve tvorit denni rezim, stejne jako maminka, takze muze byt i jen tak rozmrzele. V pripade navalu agresivni nalady doporucuji dat do postylky, zaukolovat partnera nebo rodice a jit se projit ven, k holici, na kosmetiku, do knihovny, atd. Proste byt chvili mimo ten rev. Nebo se jit poradne vyspat. V pripade stupnujicich se navalu velke agrese bych to rekla lekari, muze pomoct.

petrasipkova1
4. lis 2017

Dcera taky plakavala hodně, Sunar mu vyhovuje ? Usne po vypití nebo pláče ? Pomůže houpat na míči,nebo chodit a držet v náručí ? Co šátek,nezkousela jsi ? Jakou má stolici ? Přibývá na váze ?

dadamatysek
4. lis 2017

Ahoj. Naše maličká taky občas řve, že bych skočila do zdi.. Za těch pár týdnů, co je na světě s námi jsem vypozorovala, že většinou, když chce spát a nejde jí usnout. Musím hodně chovat. Dost nám situaci zlepšil dudlík. Zklidní ji na počátku usínání a pak ho sama vyplivne. Nebo než odstříkám mlíčko. Další velmi dobrá rada od přátel byla mírně s miminkem hopsat na GYMbalonu. Skvěle to dětátko utiší. Poslední věc, která mi pomohla ten křik psychicky snést, bylo pár vět v jedné knize - Vaše miminko nepláče schválně, aby vás naštvalo. Je to jeho jediný komunikační zdroj s vámi. Snaží se vám dát najevo, že něco není v pořádku - plenka, hlad, potřeba pomazlit, spánek,zima, teplo, bolavé bříško. Tak si to opakuji, když chytám nerva. .) Miminko hodně zklidnilo mou temperamentní povahu a každej den mě učí trpělivosti. Ta radost za ty občasný nervy stojí. .)
Tak co nejvíc štastná miminka a pevné nervy nám všem!😅

looolaaa
4. lis 2017

@lucaaaaaaqa tak když řve v postýlce tak ho tam nedávej, chce prso tak koj 🙂 není to zas taková věda - je to jen první dítě 😝
u prvního sem to měla stejně - řval a řval - jenže přece správný bylo aby byl v postýlce a měl rovný zádíčka a kojit se mělo po 3 hodinách atd atd atd.
druhýho hned jak se narodil sem nevyndala ze svojí postele - už v porodnici byli ze mě sestry hotový že to nemůžu a že musí být v postýlce - no nebyl. Já spala a on spal ve dle mě, kozu v pusině a byl svatý klid - v šestinedělí jsem mohla skály lámat jak jsem byla odpočatá 🙂
dej mu co chce! chce postel dej mu to, chce kozu, dej mu jí, chce abys skákala na míčí - skákej. hlavně zapomeň na to co se říká že je správný a co je špatný ;)

jo a když tě malej nasejří tak že ho máš stochutí umlátit polštářem, tak ho dej do postýlky a di pryč - ječ, rozbij talíř (jó já ž si pomalu vybírám nový servis :D ) , di seřvat partnera (je to jejich chyba :D ) di sežrat čokoládu, dej si sprchu ;)

jo a na tyhle uřvaný tipy platí nosítka a šátky (já kravka poslouchala poprvé mojí mamku jak je to drahý a zbytečný - no nakonec sem ho koupila a rvala si vlasy že jsem tak neučinila dřív - uvázala jsem , prošla pokoj a hnípal)

řve že chce kontakt a taky páč cítí že si v prčicích.
musíš to vydýchat - je to jen řev, navždy ječet nebude 🙂 - jó a okolo 6 tt (+- autobus se začínájí usmívat - to bude přelomový okamžik ;) věř mi !!!! 🙂

looolaaa
4. lis 2017

jo a ještě je dobrý ho zavinovat nebo dávat do postýlky na péřový polštářek nebo něco aby tam neležel na placku v tom velkým prostoru.

biedronka10
4. lis 2017

@lucaaaaaaqa vydrz. Me taky mala kricela nonstop po porodu temer 3 tydny. Hlavne prvni tyden v porodnici byla katastrofa, jen kricela a kricela nonstop. Ja prijela domu s -4 kg a prasklou zilkou v oku z unavy a neustale brecela. Dneska je to nekde uplne jinde, fakt mimco se vyviji a nebude tohle obdobi porad

sobist
4. lis 2017

Jojo, párkrát jsem si říkala, že bych mu.. a pak jsem si vždycky řekla, že to nedělá naschvál. Není to dospělý, aby tě štval, prostě se něco děje. To mě pokaždé uklidnilo, chvíli jsem se cítila provinile, že mě vůbec něco takového napadlo, ale jsme jen lidi. ;)

Jinak nevím, co jsi zkoušela od minule, ale já třeba včera zjistila, že mít dítě u prsu není vždycky nejlepší rada. :D Ten můj kluk se totiž u prsu začne vztekat a když si ho tam nechám, nebo zkouším prdíky a všechno, řve dál - a přitom chce jen spát, i když se tak netváří. 🙂) Takže mu pouštím šumění moře za bouřky a je to opravdu top, do pár minut zabere. 🙂 Takže dneska k tomu všemu z minula radím zkus různé "bílé šumy", ne na každé dítě platí to samé. 🙂 Věřím, že si pak víc odpočineš a bude to zase o kus lepší. 🙂

Drž se.

dominika1986
4. lis 2017

@alkuska já jsem prožila přesně do puntíku to samé. Všechny propriety, které popisuješ, jsem samozřejmě taky nakoupila, stálo mě to několik tisíc a x dní stresů, než jsem stejně byla nucená přejít k UM.

35_a_budu_mamka
4. lis 2017

@lucaaaaaaqa Urcite jsi skvela mama. A to prave proto, ze o sobe pochybujes. Zkusila bych ruzne bile sumy (ukolebavky, more, dest, ...). Neco zabere, take jsem zkousela, nez se povedlo najit ten spravny. Zlepsi se to, neboj se💗

Strana
z3