Kdy mám očekávat menstruaci? Počítá se to od revize?

iwet211
20. bře 2017

Ahoj holky
Jsem po porodu v 17tt a revizi dělohy 1. 3. 2017 kvůli genetické poruše, která byla neslučitelná se životem. Šestinedělí docela tomu nerozumím po revizi jsem docela dost krvácela jen pár dnu pak jen špinění dohromady týden a půl cca. Tak nevím jestli se šestinedělí říká proto že trvá 6 týdnů a nebo nevím :D s dalším těhu mám počkat nejlépe rok, ale stalo se už několikrát, že se to porušilo ... Jsem zmatená kdy mám očekávat ms jestli se to počíta od revize nebo po ukončení šestinedělky :D Jde mi spíše i o to kdy udělat testík... Udělá mi v tom někdo pořádek jak je to stou šestindělkou cyklusem a 1 ms?

jezz13
20. bře 2017

"Šestinedělí" se počítá od revize, ale je to v podstatě období mezi revizí a první menstruací, kdy by se žena měla šetřit. Neznamená to, že bys měla 6 týdnů krvácet 🙂 MS by měla přijít právě mezi 4-6 týdnem od revize. Takže pokud přijde MS 28 den po revizi, "šestinedělí" tím může skončit.
Jaký testík chceš dělat? 🙂 Názory na to, kdy se začít zas snažit, se různí, průměrné doporučení je po 3 MS od revize. Je tu na to hromada diskuzí, tak zkus spíš vyhledávač...

iwet211
autor
20. bře 2017

moc děkuji ... moc jsem se v tom předtím zamotala ... no už jsem si hledala i dříve, ale spoléhám na přírodu buď se to uchytí nebo ne mimi si moc přejeme. Furt se rácháme v tom, že počkáme nebo ne takové domácí dilema protože čekáme ještě na výsledky z genetiky braly nám vzorky. Myslím si, ale že i když má pár nějaký špatný gen nebo ne nemusí se vždycky stát že bude nemocné. Víš jak to myslím.. Navíc u nás v rodině ani z jedné strany nic takového není tak snad... no uvidíme co člověk to názor...

linee
20. bře 2017

@iwet211 presne jak pise jezz.Ms muze prijit po 3,4 tydnech a nebo az po 5 nebo 6.To nevypocitas presne.
Co se tyce dalsiho snazeni... Je to hlavne o psychice.Doporucuje se pockat min.3 mesice,aby se mimi uchytilo a deloha byla zahojena.To obvykle pri revizi v prvni trimestru.U vas bych rekla kolem pul roku bych se (pokud je ok na obou stranach) klidne zacala snazit.
Pockala bych na genetiku,ta do 3 mesicu urcite bude a pak uvidite.
Mrzi mne,cim sis prosla,bohuzel se to stava i parum,kteri maji genetiku a vse vysetreni v poradku;(
Jinak uz jsi byla na kontrole u sveho dr.? Hlavne se setri - nezvedat nic tezkeho a omezit sport

iwet211
autor
20. bře 2017

v nemocnici mi říkaly tak půl roku, ale když všechno půjde fajn tak klidně po 3 měsících.. můj doktor mě prohlížel hned po příjezdu z nemocnice mě říkal počkat tak rok což mě příjde úplně hrozné a nepředstavitelné mám k němu dojít někdy v dubnu po skončení první ms. Právě o tom jsem mluvila že se to může stát .. ale citím se dobře jak fyzicky tak psychicky je jasné že někdy dolehne taková ta depka, ale snažím se myslet pozitivně stylem stalo se a bude zase dobře.. jen jsem furt unavená furt vyčerpaná a tak si myslím že to bude tou šestinedělkou naštěstí jsem doma zatím tak se šetřím jen normální domácí práce jediné co zvedám je můj 4 letý klučina :D ne jiínak se šetřím s přítelem nejspíš už počkáme na ty testíky už to bude 3 týden +- to už snad vydržíme a počkám aspoň na tu ms .. stejně posledně nám to 3-4 měsíce nešlo tak si myslím že to zase nebude hned .. no uvidíme snad bude všechno oká i když doma trnem s těch testů..

lentilkah
20. bře 2017

Take me mrzi co te potkalo, prozila jsem si to v prosinci a chapu, ze touzis po novem miminku, ktere by ten smutek zmirnilo. Me doktor doporucil cekat 3 mesice a radeji jsme to dodrzeli, bala jsem se, ze by se neco mohlo pokazit a ja bych si to vycitala. Byt tebou, tak minimalne pockam na vysledky z genetiky. A neboj, to cekani utece jako voda, i kdyz ti to ted urcite prijde silene. Jinak v sestinedeli by se mela vynechat namaha, koupani ve vane, idealne i sex a pokud to nevydrzite, tak pouzit kondom. Pro zahojeni delohy doporucuji pit kontryhelovy caj.

iwet211
autor
20. bře 2017

holky moc děkuji za rady 🙂 moc mi to pomohlo 🙂 lentilkah ---> přesně tak jak říkáš ten čas zkusím už jsem nad ním přemýšlela .... jak říkám ty dva 3 týdny počkáme jen mě mrzí že na všechno musím čekat tak dlouho v těhu to byl rizikáč od začátku protože jsem krvácela prej nějaká cevka pak na genetice že nešel vidět žaludek čekat další 4 týdny pak se ukázalo že nejdou ledvinky v pupečníku jen jedna tepna nakonec ses toho vyklubal i rozštěp vrchního části čelisti vodorovně ... pak čekat na potrat pak na placentu která nešla ven tak revize a teď ty testy ouff ještě si užijeme čekání, ale je fakt lepší počkat než udělat něco špatně nebo dokonce něco podobného ..

lentilkah
20. bře 2017

@iwet211 Drzim palce aby byly vysledky v poradku a ty se se dala do poradku jak psychicky, tak fyzicky.

linee
20. bře 2017

@iwet211 je to vsechno smutne,ale 4 mesice snazeni neni moc a jak rekla moje dr. - budte rada,ze muzete mit deti a mate sanci na dalsi moznost a jeste k tomu prirozene pocit.Mnoho paru tuto moznost nema.
Podle mne ty 3 mesice je opravdu minimum,predevsim kdyz mas za sebou porod.Jinak rok se doporucuje po klasickem porodu,ale tys byla ve 2.semestru.Vim,ze je tady i skupina k tomuto tematu,zkus se podivat.

iwet211
autor
20. bře 2017

já už si ji četla 🙂 jsem ráda že máme tu možnost že můžeme mít děti to je jasné vím čím si prochází maminka co musí uměle v rodině jsem se s tím už setkala a nebo dokonce vůbec :/ je to smutné :/ vím že 4 měsíce není moc jen jsem tím chtěla říct že si myslím že to nepujde ani ted tak rychle 🙂