Manžel má zdravotní problémy a odmítá se léčit
ahoj holky, chtěl jsem se poradit - manžel měl před třemi lety akutní skoliozu (vyboceni páteře) a v lékařské zprávě mu napsali, ze měl i vyhrezle plotenky, které měly kontakt s michou. Dozvedela jsem se to omylem kdyz jsem zaslechla jak ho ohledne toho "griluji" jeho rodice. Protoze on byl laxni, trochu jsem to zacala resit a asi pul roku cvicil. Docasne se to zlepsilo, ale pak cvicit prestal a po case se to vratilo zpet. Ted uz je opet tyden nakrivo, bere prasky na bolest, chodi na kapacky na bolest, udajne i jednou brecel. Tak jsem se strasne nastvala a cely vikend jsme se chystali, ze teda zacneme cvicit spolu aby mel spravny drzeni tela, aby posilil zada a bricho - nikam do fitka "saskovat" mezi lidi ho jit nedonutim. Dneska byl v nemocnici na rehabilitaci, kde dostal nejake 3 cviky na uvolneni s tim, ze je ma delat kazdy 10x a to 1x denne a to pry staci. Vic cvicit pry nebude, ze to neni potreba. Maji ty zada v rodine, jeho tata loni nechodil skoro mesic, malem sel na operaci, ale tomu je pres 60. Je to doktor a rikal manzelovi, ze jestli nevyrobi svaly na zadech a na brise, ze bude do par let na invalidni duchod. Ja se bojim, aby neskoncil na voziku. Je opravdu strasne krivy. Dneska jsem to obrecela - asi ho to prestava bolet, takze nema pocit, ze by mel se sebou neco delat. Jak ho mam motivovat? Chodi akorat 2x tydne s klukama na fotbal, coz je uplne nejhorsi na to. Zkousela jsem to pres deti, ze budou cvicit s nama, pres fotbal, ze si ho k tomu cviceni pustime, ale on vubec nema dojem, ze je neco spatne ☹ mate nektera doma neco podobnyho?? Moc diky!
#lv diky, v tuhle chvili jsem celkem rezignovana, protoze mam presne takovy dojem - je dospely, co s nim asi zmuzu - pokud mu samotnymu nedojde, co by se mohlo stat, tak nevim - mame male deti a on je nemuze nosit, nemuze s nimi sportovat, nic. Snad pochopi, o co by mohl prijit ☹
@corinka101 pred rokem jsem zazivala pres kopirak to stejne.Den pote,co ho hospitalizovali jsme meli jet na vysnenou dovcu do Londyna.Vse zaplacene.Jak se kajel,ze mi to vynahradi Po par mesicich jakoby se nic nedelo,zada prestaly bolet,takze nemel pocit,ze je neco spatne a zase vse pri starem.
Zkousela jsem vse,domluva fyzioterapeuta,rehabky,cviceni s nim (cvico na max.5 minut),vyhruzky,ze nebude moci zvednout malou.
Pomohlo pouze to,ze se domluvil se sousedem a chodi pravidelne plavat,jakoby na panskou jizdu.
Pokud se nekomu povedlo muze premluvit,s dovolenim se haknu.Ja to take nedokazala:(

Víš, zažila jsem něco podobného, i když byl jiný zdrav.problém - chvíli braní léků s pár dávkami, pak dny, měsíce vynechanými, nedodržování diety, či alespoň kompromisu mezi dietou a úplně nevhodným stravováním, lhaní i lékaři apod. Nepomohlo připomínat, kontrolovat..
Až (psycholog poradil) prostě přestat být zodpovědná za jeho zdraví, jeho rozhodnutí, činy, chyby. Důrazně jsem vysvětlila, moje pocity, že jsem z toho nešťastná, trápím se, mám strach, o něj o děti, kdyby to bylo horší..a taky nepodpora při stescích, jak ho to bolí, jaké má potíže (bez výčitek, žádné já ti to říkala.. věčně říct, že je za to zodpovědný, že nemůžu pomoci, když pro to on nic nedělá).