Menstruace po porodu. Počkat, nebo už řešit?

majunka54
30. srp 2020

Ahoj holky, chtěla bych radu. Jsem 8 týdnu po porodu a když jsem byla u doktorky v šestinedělí, tak říkala, že sliznice je vysoko, ze se to už chystá na menstruaci a určitě to do 14 dní dostanu. Od minulého tydne mě strašně bolí břicho každý den až v pondělí jsem mela pár kapek na kalhotkách a nic, včera jsem měla trochu krvaveho hlenu a do rana zase nic. Břicho me bolí jak při menstruaci... Připadám si nafoukla, ale pořád nic. Mám to řešit nebo ještě počkat?

krupka3
30. srp 2020

U me prvni MS taky cca 8t po porodu nastupovala velmi pozvolna. Cekala jsem, ze to bude "hukot", ale nakonec slaba az stredne silna. Ted mam po dalsich 3 tydnech uz druhou, a zase se rozjizdi presne tak postupne jak pises.

jana31990
30. srp 2020

@majunka54 Ja jsem první MS dostala až rok po porodu ono hlavně záleží zda i kojiš nebo ne. Každá jsme jiná jedna to má už po šestinedělí jiná až třeba jako já po roce. A jak říkám mě můj gynekolog říkal že to hlavně i záleží na tom kojení. Já být na tvém místě tak klidně počkám

crutela
30. srp 2020

Já ms dostala až 6 měsíců po porodu, dokud jsem kojila 🙂 byla bych v klidu.

martiniquest
30. srp 2020

Nevim, co chces resit. Jsi velice kratce po porodu. Telo se dava dohromady radu mesicu (nektere zdroje uvadi az 18 mesicu). Menstruace se nekomu dostavi hned, jinemu po pul roce a ja osobne mam kolem sebe spoustu zen, kterym se cyklus vratil po dvou letech. Nech sve telo regenerovat a volne najizdet zpet.

michelle_01
30. srp 2020

Zdejsi mile duse mi radily vubec neresit. Prvni jsem mela po trech mesicich po porodu slabou jak caj, dalsi prisla hned po 14 dnech a tak rychle jak prisla, tak odesla. Pokud by to bylo tak slabe a bezbolestne porad, nevadilo by mi to ani 2x do mesice 😁 Docela rozdil oproti drivejsim MS, kdy jsem se bolesti plazila i po zemi.

gracinka7
30. srp 2020

Neřešila bych. Já jsem to poprvé dostala až dva měsíce po skončení kojení.

puhelin
30. srp 2020

Ja jsem to po prvnim porodu nedostala ani 18 mesicu po porodu, uz jsme tedy moc chteli druhe miminko. Pak diky bylinkam prislo poprve krasne jako pred tehotenstvim, podruhe jen velmi velmi slaboucke. Potreti uz nic. Ted jsem rok po druhem porodu a nastesti stale ms neprisla.