Metoda Mojžíšové, Praha - dáte tip?

alenkara
7. črc 2017

Ahoj holky,

sháním někoho erudovaného, kdo by mi pomohl s Metodou L. Mojžíšové. Snažíme se o miminko 2 roky, prošli jsme všechna vyšetření včetně průchodnosti vejcovodů a vše dopadlo zatím na výbornou... Doktoři mi dali diagnózu "funkční nepolodnost" a já už začínám být dost vyčerpaná.

O téhle metodě jsem toho slyšela moc, ale netroufnu si cvičit sama, bez toho, aniž by mi to někdo neukázal. Taky mám dost problémy s kostrčí, jsem půl roku po operaci kostrční píštěle a myslím, že bych to tam mohla mít pěkně zablokované...

Chodily jste někam? A ke komu? Iideálně Praha 6, 5 nebo 3, ale ráda popojedu i dál....

malenka3
7. črc 2017

Já mám možná právě díky Mojže doma rok a půl starou holčičku 😉 bylo to to poslední, do čeho jsem investovala před IVF. Nejdřív jsem si stáhla cviky podle netu a cvičila, ale bylo to k ničemu. Pak jsem se rozhodla zajít do Studia pro ženy (www.studioprozeny.cz/) - zaplatila jsem si kurz (asi 6 lekcí), tam mě naučili hlavně, jak u toho správně dýchat. Pak mě poslali do centra Monada - tam jsem se nejdřív objednala k doktorce Markové, která mě kompletně prohlédla, zhodnotila velké potíže s kostrčí a přetížené pánevní svalstvo (jakoby v permanentní křeči). Ta mě poslala k fyzioterapeutce (v tom jejich centru) a tam se mnou ještě cvičili. Ta lékařka mi pak také udělala odblokování kostrče a do tří týdnů jsem otěhotněla. Cvičila jsem 3 měsíce hodinu denně a jsem ráda, že jsem se díky tomu vyhnula IVF. Rozhodně doporučuju obojí, jedno bez druhého nemá takový smysl.

malenka3
7. črc 2017

A ještě jednu věc - mnohde v těch centrech tě pošlou na odblokování kostrče a pak teprv že začneš cvičit Mojžíšovou. V tom Studiu mi vysvětlili, že to takhle nepovažují za správné a já jim dala za pravdu. Nejdřív chtěli, abych začala cvičit (tak ty tři měsíce aspoň), abych ty pánevní svaly a kostrčové svaly vybudovala, posílila a pak teprv šla na odblokování kostrče, aby to ty svaly zvládly a nevrátilo se to zpět. Pokud se to dělá opačně, nejdřív odblokovat a pak začít cvičit, tak velmi často dochází k tomu, že ty svaly to neutáhnou a musí se na odblokování jít znova.