Mohla cysta posunout ovulaci?

zuzkka88
31. črc 2014

Ahoj. Ráda bych se zeptala, zda máte některá podobnou zkušenost jako já. Tento cyklus mi začal menstruací 3.7. Ovulaci sleduji pouze na základě plodného hlenu, který bez problému poznám. Objevuje se maximálně v období pěti dnů. Tento měsíc jsem ho však zaznamenala od 12.7. do 20.7. 7x. Může být plodné období tak dlouhé (9 dní), máte to tak některá? Ještě jsem to nezažila, a to se sleduju skoro 4 roky. Je možné, aby na to měla vliv cysta? V tomto plodném období jsem měla v pochvě křeče (13. 14. a 16. 7.). Další týden ve středu 23.7. jsem byla u gynekoložky (předtím měla dovolenou) a ta mi na ultrazvuku zjistila pozůstatek cysty na levém vaječníku, která už se v té době vstřebávala. Je možné, že cysta a její prasknutí posunulo ovulaci? Je vůbec ovulace možná s cystou? Poslední plodný hlen byl až týden po bolestech (18. den cyklu). Na menstruaci zatím čekám. Cyklus mívám normálně kratší, tak 26-27 dní, nyní jsem 29 DC a nic. Děkuji za jakékoliv rady, postřehy. 🙂

zuzkka88
autor
31. črc 2014

Nevíte nikdo? ☹

salomee
1. srp 2014

Ahoj, třeba ještě někdo odpoví něco přesnějšího, ale... myslím, že při cystě může, ale i nemusí být ovulace. Občas, když jdu na ultrazvuk, mám na vaječnících pár mikrocystiček..a taky sem tam cítím takovou bolset, jako při cystě, co pak vygraduje a přejde to.. a přitom mens. třeba přijde jako normálně a ovulaci mívám dost bolestivou (ale dá se to rozeznat)- a to taky proběhne normálně... ale když nepraskne ten folikul, z kterýho mělo vyjít zralý vajíčko a je z toho cysta, tak zřejmě ovulace neproběhne vůbec a v tom případě jsem po dvou týdnech šla na vyvolávačku..a jednou to po opět dlouhém zpoždění asi prasklo samo... (opět bolest, na utz nic a za příslušnou dobu už ms)...akorát tady bych řekla, že vajíčko je už nepoužitelné, když nějakou dobu nechtěně stagnovalo zavřené v tekutině.. Plodný hlen osobně teda nesleduju, u sebe to poznám spíš podle té bolesti...ale řekla bych, že vícečetná ovulace a ještě v rozestupech, je hodně hodně velká výjimka, pokud vůbec.... Máš potvrzeno, že ten hlen- rovná se sto pro ovulace a nic jiného? už těch pět dnů je dost, tak víš, kdy přesně proběhne samotná ovulace?..Nevím, neporadila jsem... spíš to jsou postřehy, co jsem pochytila během pár svých cyst.

brouzdalka
1. srp 2014

Ahoj, více plodných dnů za sebou jsem měla, když se mi rovnaly hormony po porodu. Už snad někdy od 13. dc jsem zaznamenala plodný hlen, plodný čípek a ovulace byla snad až někdy 26. dc 🙂 A ovulace s cystou určitě možná je - když jsem brala clostilbegyt, tak se mi po něm vytvořily dvě cysty a narostly dva folikuly (a to vše na jednom vaječníku). Ovulace určitě proběhla, protože jsem otěhotněla.

vlajka1
1. srp 2014

Ja jsem mela velkou cystu a ovulace na tom vajecniku normalne probehla. Byla bolestiva, ale byla 🙂 mam to potvrzene i podle UZ i podle BT. Ale verim, ze to problemy delat muze.

salomee
1. srp 2014

...tak více plodných dní za sebou, to ano.. to bývá i normálně...většinou to bývají nějaké ty dny před ovulací (že spermie mají možnost počkat) a pak krátce po... to bych nebrala jako jádro "problému"🙂.