icon

Mohu během užívání Duphastonu otěhotnět?

terka_85
21. srp 2014

Holky prosím o radu.
V lednu jsem vysadila HA, s tím, že se pomalu začneme snažit o druhé mimčo. První tři měsíce dorazial ms v pořádku. Pak už nepřišla. Doktorka mi nejdřív nasadila Norethisteron, po něm ms dorazila. Během prázdnin jsem prodělala mononukleozu a klíšťovou encefalitidu, průběh obou nemocí nebyl naštěstí tak hrozný (v nemocnici jsem nebyla). Doktorka řekla, že mohu mít rozhozenou ms z toho. V neděli jsem dobrala první plato Duphastonu a ms dorazila po třech dnech. Doktorka mi řekla, že mi napíše Duphaston na 3 měsíce a pak ho budeme pomalu snižovat. Mohu během těch tří měsíců otěhotnět a může proběhnout ovulaci, když vlastně ms vyvolávám uměle pomocí prášků? Díky, nějak tomu pořád moc nerozumím

Strana
z2
monishkam
18. pro 2015

@werumka ale já měla rok píchlou depo proveru, antikoncepci, která mi rozhodila cyklus. Kontryhel piju, i ten gynex mam, plus nosifol 😉 od srpna jsem neměla menzes, proto mi dal dr. Duphaston. A ovulaci nemám, dèlala jsem si testy, v tydnu mi silila čarka, ale včera jsem právě začla zase krvácet ☹

werumka
19. pro 2015

@monishkam Ahoj, tomu rozumím, ale depo provera je vlastně injekce, která Ti "zajistí" trvalou hladinu progesteronu, tudíž neovuluješ. Pokud teď budeš brát duphaston (opět progesteron) před ovulací, tak to bude mít úplně stejný účinek, jako depo provera. Někdy to trvá dlouho, než ovulace naskočí. Kdyby to trvalo dlouho, dají se dát léky na vyvolání ovulace. Ale duphastonem to bohužel asi nevyřešíš ☹

monishkam
19. pro 2015

@werumka jo takhle. No on rikal, ze to mam brát 18-28 DC, a vzhledrm tomu, ze cyklus nemam, tak sem měla začít hned ten den, tak jsem si myslela, ze tím Duphastonrm budu mít cyklus. Jakože po 10 začnu brat, pak dostanu menstruaci a do toho 18DC bude ovulace... a místo toho jsem 2 dny krvácela týden po menstruaci vyvolanou asi Duphastonem... ☹

werumka
19. pro 2015

@monishkam Ta menstruace je vyvolaná uměle tím duphastonem - po poklesu progesteronu dojde vždy ke krvácení, protože sliznice, která do té doby byla živená, začne nárazově odumírat a odlučovat se. Pokud máš hodně dlouhé cykly (nebo žádné cykly), tak je problém v tom, že chybí ovulace... Bazální teplotu neměříš?

zuzulejarab
20. pro 2015

@werumka Děkuji za odpověď. Takže to zkusím tedy takhle...a uvidíme pak se další měsíc ozvu 🙂

monishkam
20. pro 2015

@werumka práve že nemeřím,mám rok a půl syna a jak se vzbidí, tak vždy zapomenu měřit. Ale asi to znovu zkusím. Mam i teď přes krvacení? Rozhodla sem se, ze duphaston sama nasadim od 18.dne cyklu, budu počítat první den teď toho krvácení jako 1DC a uvidim

zuzulejarab
21. led 2016

Ahoj holky, tak jsem tu po tom měsíci a ZASE si nevím rady .... už jsem z toho pěkně na palici ... proto prosím o radu. Brala jsem Duphaston druhý měsíc no a měla jsem to dostat už před týdnem a MS pořád nikde. Mám větší prsa už tak druhý týden - začalo to všechno když jsem byla po ovulaci .. taky mě bolelo podbřišek - asi týden na levé straně to strašně píchalo. Pak mě dvě noci nebylo zrovna dvakrát dobře. Myslela jsem si, že budu zvracet a přitom jsem nemohla, protože jsem měla strašný křeče v žaludku. Před dvěma dny mě večer začala úplně neuvěřitelně bolet hlava. Prostě děs. Včera jsme se s přítelem milovali a začala jsem trošičku špinit (jen taková kapka). No a pak už nic. Dnes ráno jsem si dělala dva testy (oba od jiné značky) a jsou negativní. Prosím o jakoukoliv radu. Nebo jste se už setkaly někdy s něčím podobným...PS: můj doktor je v ordinaci až v pondělí + myslíte si, že bych mohla být těhotná? nebo mně zase budou píchat vyvolávačku.

barunka881
25. dub 2016

Ahoj mam velkou prosbu ,začínám s duphastonem ,snažíme se o mimi a dle horm.profilu mam méně progesteronu ,tudíž jsem dostala duphaston od 16-25 dne 1-0-1 .menstruaci mam vzdy pravidelnou 26 dni ,muže ji duphaston posunout?dekuji moc za odpovědi a rady

zuzulejarab
26. dub 2016

@barunka881 Ahoj, já jsem ho brala asi dva měsíce a bez výsledku (slyšela jsem, že u někoho zabere i první měsíc - každá to máme jinak a u každé je to individuální), ale já jsem se na to vykašlala, PROTOŽE SE MNĚ POPRVÉ MS ZPOZDILA O TÝDEN A PODRUHÉ O 11 DNÍ!!! ... řekla jsem si, že do sebe už nebudu cpát tyhle blbosti, při kterých jsem si vždycky připadala JAKO těhotná (všechny příznaky, myslím) ... tím tě nechci strašit. Můžeš to zkusit třeba tři měsíce a uvidíš, jak na tebe budou působit. Na závěr ti můžu poradit jen to, co mně pomohlo k těhotenství.. - 1. přestala jsem na to myslet, - 2. vykašlala jsem se na jakékoliv chemie, 3. - zašla jsem si do Energy centra, kde jsem si koupila takové kapky, které ti pročistí organismus. Je to založené na čínské medicíně - ta se zaměřuje na ledviny a k tomu těhotenství ti dopomůžou právě ty kapky http://www.energy-tcm.cz/produkty-vse/renol/ -> tady máš odkaz, kdybys náhodou chtěla zvážit tuhle cestu - můžeš se mně na to klidně poptat .. ráda odpovím 4. - poradila mně jedna paní přímo tady taky komentuje (werumka) vím, že ona mě dala k tomu nejlepší náhled 🙂, 5. - děkuji přírodě a přírodním produktům a né žádné chemii BRRR 🙂 budu se těšit na tvůj názor 🙂

barunka881
26. dub 2016

@zuzulejarab moc ti dekuji za odpověď ,ty jsi měla předtim pravidelnou Menzes?me se prave nikdy neopozdi spíše naopak ,testy dělat zatim nechci ,je mi blbe ale 😒Ja jsem uz dostala prave přírodní sirup na procisteni jmenuje se Intra .Uprime na to uz ani nejak nemyslím ,spíše jsem se chtěla zeptat co duphaston dela a po kolika dnech se menstruace dostaví.ale moc dekuji za radu 😉

zuzulejarab
26. dub 2016

@barunka881 já jsem měla rok po vysazení HA menstruaci hodně blbou - pořád jsem to doháněla chemií (BRR) -> vykašlala jsem se na to. Jak jsem psala a jsem za to ráda 🙂 můj názor na Duphaston je takový, že bych ho už asi nikdy nebrala, protože mně zbytečně vyvolával moc silný premenstruační syndrom - bylo mně blbě a MS 2x dorazila se zpožděním...u každé je to jinak. Držím palečky ať se to vydaří. Vím moc dobře jaký pocit to je, když žena čeká poprvé miminko 🙂 PS: už máš děti nebo se snažíte poprvé 🙂

barunka881
26. dub 2016

@zuzulejarab před třeni lety jsem byla na potratu ,bylo to špatne období a špatný muž 😒Ted se s partnerem snažíme o naše první čekáme na imunologicke vysetreni a uvidime .takze jestli te chapu dobre po dobrani duphastonu si měla pms ?me je jen divne kdyz to mam pravidelně ,ze by mi to takto posunul ,no uvidím nechám to konovi

zuzulejarab
26. dub 2016

@barunka881 Ajo tak to mě moc mrzí ☹ a ano po dobrání jsem to tak měla. Tak uvidíš a kolik dní vlastně meškáš? Koňovi to nech určitě ten má větší hlavu 🙂

annca23
2. črc 2019

Pohl naky zene dufastol otehotneni po styrycitce z jednym vecovode

terinka212
21. únor 2020

Ahoj. Chci se zeptat. Ovu jem mela 10.2. Beru dlouhodobe Duphaston. A 19.2 sem zacala hnede spinit.. je to jen trosku. Menzes mam dostat az 24.2. Nevite co to je zda se jedna o uhnizdeni vajicka ci pred menzes. Snazime se o mimco s manzelem rok. Dekuji

huuhuh
15. dub 2025

Dobrý den holky chtěla sem se zeptat poradíte mi prosím mám už jedno dítě snažíme se 6 let z přítelem i Mimi beru Duphaston a beru to jednu ráno a druhou večer beru to od 2.3 2025 .a měla sem dostat menstruace 10.4 a nic a dnes je 15.4 a pořád nic myslíte že mám ještě počkat do konce měsíce děkuji za odpověď 🫶🙏♥️

uzivatelkapetra
15. dub 2025

@huuhuh záleží kdys ho vysadila, většinou po vysazení do pár dní přijde.

huuhuh
15. dub 2025

@uzivatelkapetra tak to znamená že když to pořád beru tak menstruace nedostanu

huuhuh
15. dub 2025

@uzivatelkapetra dělala sem si těhotenské testy a vyšli slabé to znamená že tam mám ducha dnes je právě vysadim dnes

huuhuh
15. dub 2025

@uzivatelkapetra vysadila sem to teprv dnes ale měla sem dostat 10.4 2025 a nic dnes máme 15.4.2025 a pořád dní zkusila sem udělat těhotenský testy udělala sem si včera jednu vyšlo a dnes ráno druhou a vyšla jen slabě obě dvě vidím tam ducha

uzivatelkapetra
15. dub 2025

@huuhuh pokud si myslíš, že bys mohla být těhotná, tak bych vysazení konzultovala s dr.

huuhuh
15. dub 2025

@uzivatelkapetra vysadila sem to teprv dnes ale měla sem dostat 10.4 2025 a nic dnes máme 15.4.2025 a pořád dní zkusila sem udělat těhotenský testy udělala sem si včera jednu vyšlo a dnes ráno druhou a vyšla jen slabě obě dvě vidím tam ducha

huuhuh
15. dub 2025

Dobrý den holky pořád tě mi prosím beru duphaston za cla sem je brát 2.4 a tet je přestávám brát od dnes měla sem dostat menstruace 10.4.a pořád nic je 15.4 a pořád nic beru tabletu 1 ráno. A večer ....vypálíte že mám ještě počkat do konce měsíce udělala sem si těhotenské testy a vyšli slabý co myslíte poradíte mi někdo 🙏

Strana
z2