Příprava na otěhotnění

tercasv
8. dub 2018

Ahojky, lepší název mě nenapadl 🙂

Koupili jsme s manželem byt, který budeme květen/červen předělávat (jádro, podlahy, elektřina), z části za pomoci řemeslníků, z části sami. Pomalu se začínáme bavit, že až se přestěhujeme, tak se začneme snažit o naše první miminku. Mě je 25, manželovi 27.

Antikoncepci beru od 16, mám prášky na štítnou žlázu euthyrox 75 1x denně. Antikoncepci bych případně vysadila cca červenec/srpen, podle platíček. Doktor mi doporučil, abych 3 měsíce před snažením brala Femibion. Vím, že jsou i další přípravky, ale nevyznám se v tom.

Myslíte, že je lepší vysadit prášky a prostě tomu nechat "volný" průběh, nebo si dělat ovulační testy, měřit bazální teplotu, brát kyselinu listovou a další podpůrné věci atd.? Menstruaci mám díky práškům pravidelnou, ale ovulaci na sobě nepoznám. Max. před menstruací mám trochu lepší pleť.

Děkuji za názory.

keksikpepsik
8. dub 2018

@tercasv zpočátku bych tomu nechala volný průběh, určitě bych byla spíš víc v klidu, než abych se pozorovala a spala s manželem "na povel" 😊 ono se to nezdá, ale hrozně moc to leze na "palici". Byla jsem v podobme, možná i stejně situaci jako Ty. My jsme se začali snažit od května (v té době jsem začala brát obyč kyselinu listovou) a v červnu jsme začali rekonstrukci domu. Rekonstrukce trvalá až do Listopadu a můžu říct teď už zpětne že jsem neměla šanci v té době otěhotnět. Byli to hrozně velké stresy se stavbou, s řemeslníkma, spoustu věcí jsme si dělali sami, takže jsem byla natahana cihel, unavena, vyhublá. V listopadu jsem navíc zjistila že moje tělo vůbec nemá ovulaci, kterou jsme podpořili clostilbegytem. A hned jak jsem se po stavbě uklidnila, přibrala, plus ty prášky zadařilo se a rovnou dvakrát ♥️♥️
Takže doporučuji hlavně klid, nemyslet na to a užívat si milování 😊😊

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
keksikpepsik
8. dub 2018

@tercasv a ještě jeden můj názor, ale beru z vlastní zkušenosti. Já bych vysadila antinu už teď. Mému tělu totiž hrozně dlouhou trvalo než se mu vůbec nastartovala menstruace sama. A třeba bych si dávala do toho srpna pozor. Ale to je můj názor, někomu se zadařilo hned po vysazení.

tercasv
autor
8. dub 2018

@keksikpepsik
Děkuji 🙂 Proto jsme si řekli, že se "rozhodneme", až budeme bydlet v novém. Ty nervy s rekonstrukcí budou a veškerý volný čas budeme předělávat, tak nejspíš nebude ani čas na snažení :D
@ttm Samozřejmě nečekám, že se nám to povede hned na první dobrou 🙂 Tělo se musí z antikoncepce vzpamatovat 🙂

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
tercasv
autor
8. dub 2018

@ttm Uvidíme, jak nás vyždímá rekonstrukce, poté vše probereme a necháme to volně plynout 🙂

keksikpepsik
8. dub 2018

@tercasv ja jsem si taky bláhove myslela že ovulace musí být podle tabulek 14 den😁 1. Měsíce v pohodě, to bylo bez stresu, pak už jsem začala valit ovulační papírky, testovat, pozorovat se, milovat se pomalu na povel a to bylo šíleně na palici.. kór když se po celodenním stavení nechtělo. Není nad to když se to někomu podaří jen tak 😁 jinak ohledně femibion, já jej začala brát až při první čárce na testu. Asi by se mělo dřív, ale to by mě finančně zruinovalo za tu dobu. Takže myslím že staci ta kyselina obyčejná.

tercasv
autor
8. dub 2018

@keksikpepsik Taky jsem si myslela, že musí být 14. den :D :D Dřív jsem se o to nezajímala, ale teď začínám zjišťovat co a jak a nestačím se divit 🙂 Proto chceme nejdřív bydlení a pak miminko 🙂 Já se zatím ani nedívala, kolik femibion, kyselina atd. stojí, jak se to bere a tak.

keksikpepsik
8. dub 2018

@tercasv určitě budu moc držet pěsti. Ať se vám zadaři co nejdříve a ať se vám daří i ve stavbě 😊😊

tercasv
autor
8. dub 2018

@keksikpepsik Děkuji, vám také hodně štěstí a radosti 🙂

cinam
8. dub 2018

@tercasv já bych asi vysadila HA hned. Mě třeba pak MS tři měsíce vůbec nepřišla. Zatím si můžete dávat pozor. Femibion je fakt docela drahý (cca 400 na měsíc). Brala jsem od vysazení HA jen obyč listovku a femibion nasadila až po pozitivním testu.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
jednaholkaa
8. dub 2018

@tercasv Listovku bych na tvem miste zacala brat hned. Chce to alespon tri mesice pred ale nekde jsem cetla ze aby opravdu zafungovala na snizeni vrozenych vad (nebo na co se to bere) tak to chce alespon rok.. pak ze uz byl videt rozdil v procentech vrozenych vad. Dokonce se doporucuje zenam ktere se nechrani ji brat porad kdyby nahodou doslo k nechtenemu otehotneni. Ale zase pozor na predavkovani..jenom povolene denni mnozsti.

priefi
8. dub 2018

@tercasv 3m pred zacatkem snazeni ber listovku nebo femibion (to je taky listovka, trochu upravena) nebo jiny pripravek (treba chytre miminko superfolin 1) a nic vic. Dalsi veci zarad az se nebude nejaky cas darit, at si neudelas blok uz od zacatku

leniczka23
8. dub 2018

V klidu se prestehujze, predelejte, vysad antinu a nech to plynout. Vubec nic neres a uzivejte si sexu. Pokud zijes zdravym zivotnim stylem ani bych nic nebrala jen treba jod nebo gynex kvulu te stitne zlaze. A kdyz by se do pul roku nezadarilo az pak bych resila ovulacni testy a ruzny podpurny preparaty.
Jste mlady, nadseny, to bude raz dva..moc drzim.palce.
@tercasv

tercasv
autor
8. dub 2018

Všem děkuji, začnu brát listovku a nebudu to hrotit 🙂

biedronca
8. dub 2018

@tercasv Jestli mohu radi z osobní zkušenosti, nečekejte az na rekonstrukci a VYSAD PRÁŠKY HNED!! S pritelem nam je 27 let, oba zdraví, mladí, nekouríme a zatím se nedarí. Meli jsme to "naplanované" podobně, nejdřív podnájem, pak uzívání dovolené u moře, pak koupě bytu a rekonstrukce (ta trvala 4 měsíce'') a pak az budeme ve "svojem novém" se budeme snazit. Ze já blbá nezačala uz mnohem, mnohem dríve! A to prášky neberu 2 roky, ale jen 1 rok se snazíme, tkaže tělo očistěné bylo.
Jakmile se začnete snažit aspon rpvní půl rok nereš nic, zadne ovu testy nic... určitě jez jen obyčejnou listovku, to ano, ale na více se vykašli. Dost ze začátku to stresuje, protoze my všichni mladí a hlavně muži, si myslí,že na první šup jsme těhotně! A ono ejhle, ne!
HNED VYSADIT, HNED SE SNAŽIT - moje rada, osobní zkušenost. Nez se to podaří (coz nemusí být vaš případ) může to být měsíce.... roky. Clověk míní - osud mění!

tercasv
autor
8. dub 2018

Holky moc vám děkuji, strašně jste mi pomohly. S manželem ještě vše probereme, ale listovku začnu brát už teď 🙂