Nepravidelná MS 5 měsíců po porodu - mám jít na vyvolávačku?
Ahoj jsem 5 měsíců po porodu a mám strašně nepravidelnou ms. Po šestinedělí přišla jak měla pak po 31 dnech tak jsem myslela že to bude ok že je pravidelná ale není pak přišla po 44 dnech a teď opět 41DC a nic.mam jít na vyvolavacku? Prý upravuje cyklus jsem někde četla nebo je to blbosti a srovná se časem sama co je pro tělo lepší?
@sudylichozrout jo mě zatím nepřisala pravidelně prostě jednou po stestinedeli pak po 31 a po 44 tak nevím no
Kojíš? Jestli ano, tak bych to vůbec neřešila, hormony lítají, nemá smysl to teď řešit. Pokud nekojíš, optala bych se doktora, pokud nechceš čekat, jestli se to srovná, může to trvat a nebo se to taky samo nesrovná .
@malenka3 mal, chtela jsem ti podekovat za tvou odpoved 🙂 Uz jsem to vcera nazvladla. Drz palce, dam vedet, jak jsem dopadla.
@sudylichozrout vůbec není zač 😉
Já mám v pokynech od gynekoložky, že od ukončení kojení má přijít MS do 2 měsíců a pokud přijde dřív, tak drobné nepravidelnosti nevadí. Jak moc je tohle drobná nepravidelnost, to netuším, ale pokud si nejsi jistá, zkus zavolat na gynekologii - to nemusíš jít rovnou na vyvolávačku, stačí, že tě zkontroluje a řekne, co je ještě norma.
@merope Já byla na kontrole 2m.po porodu a když mi dělal utz .tak říkal že to vypadá že mám policisticke vaječníky ale že prý když sem mohla normálně otěhotnět a měla jsem vždy pravidelnou ms.neresi se to že to má prý hodne holek ani o tom neví dvakrát jsem otěhotněla skoro napoprvé až teď po druhém porodu mám tohle mám i dost nadváhu na 160 cm 77 kg.predtim jsem nadváhu neměla možná proto mi ty vaječníky nedelali problémy si myslím já nevím no je to možný?
@natynka89 Tak to netuším, já jsem z tohoto hlediska úplně zdravá (až na nadváhu a od těhotenství pořád vysoký tlak) + kojím a MS se prý nechystá. Ale já spíše že bych prostě zavolala na gynekologii - že se hned nemusí na vyvolávačku, jenom to zkonzultovat a případně změřit hladiny hormonů, ultrazvuk a tak.

@natynka89 mne se po druhem porodu prodlouzil cyklus o 10 dnu. Prvni ms prisla 7 mesicu po porodu a od te doby pravidelne po 41 dnech misto po 31 dnech. Mozna se mi to teprve ted zacina rovnat, uvidim, jestli jak dorazi dalsi ms. Podle prvnich vysetreni jsem zdrava, vsechny hormony v norme, pry se to stava. Po porodu je pry normalni, ze se cyklus muze zmenit, nebo byt nepravidelny.