Neštovice, měli jste reakci při nemoci vašeho dítěte?

mpavlinka
19. bře 2015

Dcera má neštovice (6. den od výsevu) a včera mne přepadla celková slabost, večer zimnice a 40 horečka. Dnes slabost pokračuje, pupínky zatím žádné. Před dvěma lety jsem si nechávala dělat test protilátek na neštovice, jelikož mi mamka tvrdila, že jsem neštovice neměla. Protilátky mi ale vyšly, takže jsem neštovice prodělat někdy musela. Měli jste prosím někdo reakci při nemoci vašeho dítěte? Projevila se nemoc naplno, včetně pupínků? Doufám, že to skončí jen u těch horeček a schvácenosti...

emisekkk
19. bře 2015

Pokud jsi neštovice měla, už je nedostaneš. Co ovšem z toho může být, je pásový opar. Ten vzniká u lidí, kteří neštovice měli, ale protilátek už v těle nemají tolik. Většinou je kolem pasu - výsev drobných pupínku, ale moje maminka ho měla v obličeji. Vetšinou výsevu předchází vemi velká bolest v místě výsevu a ty bolesti přetrvávají i po tm, co vyrážka zmizí, protože jsou zasaženy nervy.

luciksima
19. bře 2015

já měla jako malá neštovice a minulý rok se mi objevil pásový opar..byla jsem hrozně unavená a slabá naštestí bez teplot,ale ten pásový tak bolel až hrůza měla jsem ho vzadu na zádech a malá pak ode mě chytlas v 10m. neštovice..takže můžeš mít ten pásový..do 3 dnů pak hned k lékaři aby ti na něj napsal prášky po 3 dnech už prý nemají na něj učinek..

mpavlinka
autor
19. bře 2015

@emisekkk
@luciksima
díky za zkušenosti.

@luciksima zatím mne nic nebolí ani nesvědí, takže ještě počkat s tím doktorem?

luciksima
19. bře 2015

jj počkej dokud se ti neoběvý...já tam šla na poslední chvíli to už mě to bolelo a svědělo já si pořád říkala,že je to jen nějaká vyrážkaa že určo zmizí a ono ne...jak se ti objevý tak do 3 dnů k doktoru...já bych šla hned ten den ted už..

mpavlinka
autor
19. bře 2015

@luciksima díky 🙂

pabka
19. bře 2015

@mpavlinka ahoj, můžu se tě zeptat, kde ti dělali test na ty protilátky? A měla jsi doporučení od své dr. nebo jak to probíhá? Děkuju za info 🙂

mpavlinka
autor
19. bře 2015

@pabka mela jsem zadanku od sve doktorky, laboratore jako Synlab, Aeskulab a mnoho jinych. Da se i jako samoplatce, dneska jsem v nejakem ceniku videla cenu kolem 2 stovek.

konidana
19. bře 2015

Já neštovice jako dítě neměla a loni jsem chytla nějakou vyrážku, svědění na prsou a vyklubaly se z toho neštovice. Nic mi, krom pupínků, nebylo, ale věděla jsem , že jsem neměla žádné dětské nemoci, tak mne to napadlo. Po týdnu jsem byla OK, další týden byl klid, ale poctivě jsem si nakazila svoje děti. Chytly to obě najednou 14 dní po mě:D. Jim krom pupínků taky celkem nic nebylo, u dcerky ani doktorka nechtěla věřit, že neštovice prodělala (pár čevených flíčků, žádné pupeny), syn měl asi pět nebo 10 větších neštovic, po roce dohledám jednu jizvičku.

emisekkk
19. bře 2015

@konidana no tak muj starsi syn to mel jak popisujes par pupinku,za to mladsi byl jeden veky pupenec od hlavy az k pate. Jenze ten starsi,jak toho mel malo,tak si asi nevytvoril dostatek protilatek a uz mel i pasovy opar po setkani nekde s virem nestovic. Nebyl odolny.

curdibilka
19. bře 2015

Zrovna teď je má známý (28 let) od dětí a říkal, že peklo - vysoké horečky a hrozná bolest hlavy, že je schoný jen ležet, jak vstane, tak má pocit, že mu hlava odpadne, zimnice a strašná únava (jak popisuješ). Takhle to měl už asi 4 dny před výsevem pupínků. I když jsi je třeba někdy slabě prodělala, není vyloučené, že přijdou znovu...

konidana
19. bře 2015

@emisekkk no já myslím, že my jsme všichni celkem odolní na všecko:D

hojda
19. bře 2015

Já je jako dítě neměla, chytla jsem až ve 30 letech u dětské doktorky. 3 týdny jsem byla hrozně unavená a ospalá a pak naskočili neštovice. Můj brácha je neměl taky, tak se nechal očkovat a za rok od očkování je dostal od dětí taky ve 30 letech. Já si pak poctivě nakazila i syna.

pabka
19. bře 2015

@mpavlinka aha, děkuji za info 🙂

mandala
19. bře 2015

Jestli jsi prodělala neštovice a maminka o tom něvěděla, zřejmě musely mít slabý průběh a tam je pak možnost, že se můžou opakovat.
@mpavlinka

mpavlinka
autor
20. bře 2015

@mandala
@curdibilka
@konidana
@emisekkk

holky díky za příspěvky. Tedy jedno lepší než druhé ☹